İşte Efsane Futbolcularımızın Lakapları

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Eskiden futbolcular adlarıyla değil, lakaplarıyla tanınırdı. Taçsız Kral, Berlin Panteri... Onları hatırlıyor musunuz?
Taçsız Kral Metin: Metin Oktay
İzmirspor, Galatasaray ve Palermo takımlarında top koşturdu. Türkiye liginde 10 kez gol kralı olması ve 217 golle rekora imza atması, kendisinin bu şekilde anılmasını sağladı. Fenerbahçe'ye 22, Beşiktaş'a da 15 gol attı. Tarihe, ağları delen tek futbolcu olarak geçti. (Galatasaray)
Kral Tanju: Tanju Çolak
Süper Lig'in en çok gol atan ikinci futbolcusu olan Kral, 5 kez üst üste, toplamda 7 kez gol kralı olarak 'Kral' lakabını aldı. Galatasaray ve Fenerbahçe takımları dışında Samsunspor ve İstanbulspor'da oynadı.
Şifo Mehmet: Mehmet Özdilek
4 sezon Kahramanmaraş'ta forma giydikten sonra aralıksız olarak 13 sezon Beşiktaş'ta görev yaptı. Oyun stili ile dönemin Belçikalı yıldız futbolcu Enzo Scifo'ya benzemesi nedeniyle kendisine bu futbolcunun adı, antrenörü tarafından lakap olarak takıldı ve futbol hayatı boyunca Şifo Mehmet olarak anıldı. (Beşiktaş)
Şeytan Rıdvan: Rıdvan Dilmen
Sümerspor, Muğlaspor, Boluspor, Sarıyerspor ve Fenerbahçe'de oynadı. Kendisine söylenilen "Şeytan gibi zekan var" sözü kendisini "Şeytan" tanınmasını sağladı. (Fenerbahçe)
Sementha Fatih: Fatih Terim
Türk futbolunun unutulmaz oyuncusu ve teknik adamı. Kale çizgisinden çıkardığı toplar nedeniyle bu lakap kendisine verildi. Ayrıca Galatasaray'ı, UEFA Kupası'nı kazandırarak, ülkeye bu kupayı getiren ilk ve tek teknik direktör olarak kamuoyunda "imparator" adını almasını sağladı. (Galatasaray)
Atom Karınca: Rıza Çalımbay
Futbolculuk kariyerinde sadece Beşiktaş'ta oynadı. Top sürüşü ve hızlı oluşu bu lakabı almasına neden oldu. (Beşiktaş)
Berlin Panteri Turgay: Turgay Şeren
Galatasaray'da 1949-1966 yılları arasında oynadı. Galatasaray- Fenerbahçe maçında en çok oynama rekoruna sahip. 1951'de Berlin'de Batı Almanya'ya karşı yaptığı kurtarışlar sonunda "Berlin Panteri" lakabı takıldı. (Galatasaray)
Sarı Fırtına Metin: Metin Tekin
Beşiktaş'ın unutulmaz oyunculardan. Kocaelispor'la başlayan kariyerinde sadece Beşiktaş ve sadece bir sezonluk Vanspor takımları var. Çok süratli top sürdüğündün bu adla anıldı. (Beşiktaş)
Ordinaryüs Lefter: Lefter Küçükandonyadis
Futboldaki ustalığı nedeniyle bu lakabı aldı. Fenerbahçe dışında Taksim, Fiorentina, Nice ve AEK takımlarında oynadı. (Fenerbahçe)
Karpatların Maradonası: Gheorghe Hagi
Galatasaray'ın tarihine adını altın harflerle yazdırmış futbolcu. Avrupa'da Real Madrid ve Barcelona gibi takımlardaoguz_cetin oynadıktan sonra Galatasaray'a geldi. Oyunu dünyanın en iyi futbolcularından Maradona'ya benzediği için bu lakap kendisine verildi. (Galatasaray)
İmparator: Oğuz Çetin
Profesyonel kariyerinde Sakaryaspor, Fenerbahçe, İstanbulspor ve Adanaspor takımlarında top koşturdu. (Fenerbahçe)
Kibar Feyzo: Feyyaz Uçar
Beşiktaş, Fenerbahçe, Antalyaspor ve Kuşadasıspor'da forma giydi. Galatasaray'a 18, Fenerbahçe'ye 16 gol atan ender futbolculardan. (Beşiktaş)
Sinyor Bartu: Can Bartu
Şık giyimi kendisine bu lakabı taktırdı. Fenerbahçe, Fiorentina, Venezia ve Lazio takımlarında oynadı. (Fenerbahçe)
Dozer Cemil: Cemil Usta
Trabzonspor'un şampiyonluk yıllarına damga vuran futbolcu. Uzun yıllar takım kaptanlığı yaptı. 1976'da Liverpool'un yaklaşık iki senelik yenilmezlik unvanına son veren golü attı. Geniş kalıbı yüzünden bu lakabı aldı. (Trabzonspor)
Takoz Recep: Recep Çetin
Sakaryaspor'la başladığı futbolculuk kariyerinde Boluspor, Beşiktaş, Trabzonspor ve İstanbulspor takımlarında oynadı. Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi sağ-beklerinden biri kabul ediliyor. Rakibine çok sert girebilen bir futbolcu olduğundan bu lakabı aldığı sanılıyor. (Beşiktaş)
Baba Gündüz: Gündüz Kılıç
Atatürk'ün arkadaşı olan Kılıç Ali'nin oğlu ve Altemur Kılıç'ın ağabeyi. Galatasaray ve Ankara Demirspor takımlarında oynadı. (Galatasaray
Leblebi Memet: Mehmet Leblebi
1928'de Galatasaray'ın Vefa ile yaptığı ve 20-0 galip geldiği maçta 14 gol atarak rekor kırdı. 1934´de soyadı kanunu çıktığında Vefa´ya attığı 14 gol sonrası lakabı 'leblebi' soyadı olarak kabul edildi. (Galatasaray)
Ferdi: Les Ferdinand
Avrupa'da birçok takımda oynayan İngiliz Futbolcu, 1998-89 sezonunda Beşiktaş'ta top koşturdu. (Beşiktaş)
(Çarli-Jilet) Yılmaz Yılmaz Şen
Sert futbolu nedeyile "Jilet" lakabını aldı. Daha sonra da "Çarli" adı takıldı. Profesyonel kariyerinde Yaylaspor, İstanbulspor ve Fenerbahçe takımlarında oynadı. (Fenerbahçe)
Türko Şükrü: Şükrü Mustafa Gülesin
Futbola kaleci olarak başlayıp daha sonra forvet hattına geçen nadir futbolculardan. Derbilerde Galatasaray'a 13 gol, Fenerbahçe'ye 9 gol atma başarısı gösterdi. Kornerden attığı gollerle ünlendi. Daha sonra Palermo'yla birlikte İtalya serüveni başladı. Burada kendisine "Turko Sukru" denilirdi. (Beşiktaş)

Les Ferdinand'ı okurken, Barzani'yi telefona Barzo diye kaydetme başlığı geldi aklıma. Sementha Fatih şu sıralar çizgiyi aştı ama.

Şu futboldan anlayan kızlara o kadar çok özeniyorum ki , insan hiç bir şey mi anlamaz arkadaş hiç bir şey anlamıyorum . Bir keresinde dışarıya bir arkadaşımla maç izlemeye girmiştim. İzlemeye çalışıyorum yok tahammül edemiyorum. İzleyenlerin hareketleri asabımı bozuyor. Hele en az 35 yaşındaki bir kadının tvnin önüne geçip 'aslanlarım benim aslanlarım benim' diye bagırmasını, oldugu yerde zıplamasını gördügüm an şoka girmiştim. : ///

Beni asıl sinir eden YDS sınavında kaçırdıgım 3 sorunun da futbolla ilgili olan bir paragrafa ait olmasıydı. :@

Neyse sevmiyorum futbol seni. Duygular karşılıklı bunu da biliyorum.

Son 4 isim hakkında bi bilgim yoktu Diğerlerini biliyorum hep

Geri