İşte Belge! Yoğun bakım aşılı hasta dolu

Konu sahibi son olarak 799 gün önce görüldü

İşte Belge! Yoğun bakım aşılı hasta dolu​

Aşılı olanların hastalığı hafif geçirdiği ve yoğun bakımlarda aşısız hastaların yattığına dair iddialar asılsız çıktı. Kocaeli Halk Gazetesi'nin elde ettiği Gebze Devlet Hastanesine ait kayıtlar yoğun bakımlarda çoğunlukla aşılı olanların yattığını ortaya koydu
İşte Belge! Yoğun bakım aşılı hasta dolu

Başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere, bilim kurulu üyeleri ve çeşitli hastanelerin başhekimlerinin sürekli olarak kamuoyuna yaptığı açıklama yoğun bakımları aşısız hastaların doldurduğunu iddia ediyordu. Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. İsmail Altıntop 25 Ağustos günü yaptığı açıklamada " Pandemi servislerini gezdiğimizde aşıları eksik olan hastaları görmek ile birlikte, aşı olmayan hastaların yoğunlukta olduğunu görüyoruz." demişti.
whatsapp-image-2021-09-06-at-204235-1.jpeg

22 Ağustos tarihli TRT haberde Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık'ın COVID-19'da yoğun bakıma yatma açısından hiç aşı olmayanların ilk sırada olduğunu söylediği yer alıyordu. 21 Ağustos tarihli haberlerde ise Gebze Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu'nun "Ben Doktorum, Gebze İlçe Sağlık Müdürüyüm. Bu mesleğe 30 yılımı verdim! Biz her türlü veriyi görebiliyoruz, Hastanelerde yatan kişilerin durumlarını, neden yattıklarını biliyoruz. Şu anda Gebze’de yaklaşık 300.000 kişi aşı oldu, aşı olduktan sonra ölen de yok, kalp krizi geçiren de yok. Ama aşı olmadığı halde Yoğun bakımda yatan yüzlerce hasta var! Gebze Fatih Devlet Hastanesinde yoğun bakımda yatan 35 hastanın, 33 tanesi aşı olmayan hastalar!" dediği yer aldı.
whatsapp-image-2021-09-06-at-204234.jpeg

GERÇEK ÇOK FARKLI Kocaeli Halk Gazetesi'nin ulaştığı Fatih Devlet Hastanesinin 30.08. 2021 tarihli Covid-19'dan yatan hastalar ayrıntılı listesinde ise gerçek apayrı çıktı. Listede entübe olmuş 5 hastanın 2'si 2doz Sinovac, 1'i 3 doz Sinovac, 1'i 3 doz Sinovac ve 1 doz Biontech aşısı olmuş iken sadece 1'i aşısız olarak yer alıyor.
Toplam 66 hastanın yer aldığı covid'li hasta yoğun ve pandemi servisi listesinde sadece 18 hasta aşısız iken 48 hasta ise hem Sinovac hem Biontech aşısı olmuş kişilerden oluşuyor.
*Kişisel verilerin korunması kanunu gereği hastaların TC kimlik numaraları ve isimleri sansürlenmiştir.

22 Ağustos tarihli TRT haberde Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık'ın COVID-19'da yoğun bakıma yatma açısından hiç aşı olmayanların ilk sırada olduğunu söylediği yer alıyordu. 21 Ağustos tarihli haberlerde ise Gebze Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu'nun "Ben Doktorum, Gebze İlçe Sağlık Müdürüyüm. Bu mesleğe 30 yılımı verdim! Biz her türlü veriyi görebiliyoruz, Hastanelerde yatan kişilerin durumlarını, neden yattıklarını biliyoruz. Şu anda Gebze’de yaklaşık 300.000 kişi aşı oldu, aşı olduktan sonra ölen de yok, kalp krizi geçiren de yok. Ama aşı olmadığı halde Yoğun bakımda yatan yüzlerce hasta var! Gebze Fatih Devlet Hastanesinde yoğun bakımda yatan 35 hastanın, 33 tanesi aşı olmayan hastalar!" dediği yer aldı.
GERÇEK ÇOK FARKLI
Kocaeli Halk Gazetesi'nin ulaştığı Fatih Devlet Hastanesinin 30.08. 2021 tarihli Covid-19'dan yatan hastalar ayrıntılı listesinde ise gerçek apayrı çıktı. Listede entübe olmuş 5 hastanın 2'si 2doz Sinovac, 1'i 3 doz Sinovac, 1'i 3 doz Sinovac ve 1 doz Biontech aşısı olmuş iken sadece 1'i aşısız olarak yer alıyor.
Toplam 66 hastanın yer aldığı covid'li hasta yoğun ve pandemi servisi listesinde sadece 18 hasta aşısız iken 48 hasta ise hem Sinovac hem Biontech aşısı olmuş kişilerden oluşuyor.
Ülke genelinde tüm hastane istatistikleri dikkate alınmadan ve tek bir hastane üzerinden verilere bakıp da "burada yatanların çoğu aşılı" demek tam bir komedi.
Hastaneler yoğun bakım doluluk oranlarına göre hasta kabul ederler fakat gelen hastanın aşılı olup olmadığına da bakmazlar yani bir hastanenin yoğunluğuna göre gelen hastaların çoğu aşılı denk gelmiş de olabilir fakat bu bir kriter değildir. Nitekim sağlık bakanlığı ve bilim kurulu, Türkiye genelindeki tüm hastanelere göre veri açıklıyor yani senin evinin yakınındaki hastanenin yoğun bakımında yatan tüm hastalar aşılı da olabilir, bu neyi değiştirecek ki?

Aşının yüzde yüz korumadığını ve herkeste antikor seviyesinin eşit olamayacağını kaç defa anlattılar? Aşısız sayısı fazla olduğu sürece aşı olanlar da virüs karşısında savunmasız kalıyor.

Ortada bir virüs-salgın varsa bu virüsle başa çıkmanın yolu aşı veya ilaçtır. Aşı olanların virüse yakalanmasına niye şaşırıyorsunuz ki? Yoğun bakımlık da olabilir ayrıca ölebilirler de çünkü bağışıklık tepkisi her insanda aynı değildir. Aşı ile ölüm oranı azaltılmaya çalışılıyor ancak aşısız insan sayısı fazla olduğu sürece, ne yazık ki aşılılar da hem ağır geçiriyorlar hem de ölüyorlar.

Aşı karşıtı paylaşım yapan antrenör, koronavirüsten hayatını kaybetti​

Sakarya’da, aşı olan kişilere ‘kobay’ olduğunu öne süren ve bir süre sonra koronavirüse yakalanan kaleci antrenörü Hüsnü Mutlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hüsnü Mutlu, 12 Ağustos'ta sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:

"Haddinizi bilin. Malın birisi, aşı olmayanlar vatana ihanet ediyorlar ifadesini kullanmış. Mal oğlu mal, sen kobay oldun diye ben de mi kobay olayım. Sürekli değişime uğradığı söylenen virüse karşı aşının ne faydası olacak. Aşı firmaları milyar dolarlar kazandığını söylüyor, üstelik hiçbir garanti de vermiyor. Devletler de garanti vermiyor, kişi kendi isteğim ile vuruldum, herhangi bir olumsuzluk olursa da kimseyi sorumlu tutmayacağım diye imza atıyor. Bunları bile sorgulamaktan aciz beyinler, kendileri gibi başkalarının da kobay olmasını istiyorlar. Not. Lafım bu ve benzer düşünce içinde olanlaradır. Kişi aşı vurulmuş, vurulmamış beni ilgilendirmiyor. Aşı vurulmadım diye de kimsenin aşı vurulmayanlar için laf söylemeye, yaşantımızın kısıtlanmasını istemeye hakkı yoktur.”

Aşı karşıtı paylaşım yapan antrenör, koronavirüsten hayatını kaybetti

Pomak beycim biz asimizi olmus elegimizi duvara asmisiz, bosver bizi sen kendine dikkat et. At torbasindan da kurtulduk zaten...

günaydın pamuk abicim, kimbuhatun günays, nilü sana çok gülüyom, kravatlı fave evlen de kurtulalım, yılan majik kazancakis siparişi verdim, anna bıhtım senden, X seni allah bildiği gibi yabsın

Pomak beycim biz asimizi olmus elegimizi duvara asmisiz, bosver bizi sen kendine dikkat et. At torbasindan da kurtulduk zaten...
Aşı, tedbirdir ancak elbette herkes gibi yakalanabiliriz ve burada amaç hafif atlatma olasılığını arttırmak.
Emniyet kemeri bağlama amacımız da bu değil mi? Olur da kaza yaparsak hayatta kalmayı hedefliyoruz yoksa kemer takan insan asla kazada ölmez diye bir kural yoktur.

• Kalp Gözler
Tepkiler: W
Kendilerini avutanlarda bugün .p

İçim rahat ben oldum aşımı (:

Geri