İstanbul'dan taşınmak...

Konu sahibi son olarak 1015 gün önce görüldü
sus sux'e vizyonsuz demişsin dolaylı yoldan... ayrıca ben de ankara'dayım, benim de kalbimi onarman lazım ühü
Ayıp ettin şu an… o vizyonunu şehir olmasa da eş seçiminde kanıtlamış bir kardeşimiz… ankara konusunu da eksik yorumlamışım… senin vizyonuna ters… lari > ankara…

mİsstanbul'um benim kİsstanbul'um benim, gitmem sendeeeğnn

Çılgın projelerimden biri de İstanbul'daki sanayi yükünü ve insan yükünü Anadolu'ya taşıma projesi.
İstanbul'daki sanayiyi Eskişehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Erzurum, Van, Kars, Isparta, Balıkesir, Şanlıurfa illerine dağıtınca yaklaşık 5milyon civarında bir nüfus dışarıya çıkabilir. Bu şehirler üzerinden Anadolu kalkınacak ve İstanbul nefes alacak. Bahsettiğim iller ulaşım yönünden önemli noktalarda hep. Aksi halinde İstanbul'un gidişatı iyi değil, özellikle memur kesiminin şehirde sonu geliyor.

2 gün bilemedin 3 gün kalmak ideal .
İstanbul'un en çok Ankara'ya dönüşünü seviyorum

Tasinanlar da Ankaraya gelmesin Yozgat a falan gidin

Yahya Kemal miydi, Ankara'nın İstanbul'a gidiş yolunu seviyorum diyen?
Terse dönmüş demek, e dönsün de.
Yazın gittiğim İstanbul'dan hiç hazzalmadım açıkçası.

• Beğen
Tepkiler: L_
İstanbul hem deprem riskinden hemde nüfus bakımından yaşanmaz halde.

İstanbul’da ölmez sağ kalırsan halin yine kötü adım atılacak yer kalmayacak, yaşam duracak. Birde ekonomik boyutu sadece burada yaşayanları değil tüm ülkeyi etkileyecek.

Yani depreme karşı alınacak önlem sadece enkaz altında kalmamak değil, bağımsızlık içinde çok önemli.

Bununla ilgili yani depremle alakalı detaylı bir konu açmayı düşünüyorum…

benimde gidesim var da hava soğuk yağmur yağıyor

Yaşanılacak gibi değil çıkın gidin çocuğun eğitimi arsa ev olmasa bir gün bile durmam

istanbul'un nimeti çok da hakkıyla faydalanabilen insan sayısı şehrin toplam nüfusunun belki %20'sidir. insanımızın çoğu istanbul'da sadece hayatını idame ettiriyor, varlığını sürdürüyor. istanbul'da yaşıyor ama istanbul'u yaşamıyor. daha doğrusu yaşayamıyor. bunun en büyük sebebi ekonomi tabii ki. başka şehirlerde, özellikle kişilerin kendi memleketlerinde benzer iş fırsatları olsa, aç açıkta kalmayacaklarını bilseler, şehrin nüfusu yarı yarıya düşer. çoğu kişiyi burada tutan şey sunduğu hayat değil, sunduğu iş imkanı. iyi kötü maddi gelir. benim gördüğüm çok da uzak olmayan bir gelecekte istanbul çok daha bariz şekilde diğer şehirlerden pahalılık anlamında ayrılacak ve buralarda gerçekten belli bir gelire sahip kesim kalabilecek. özellikle son 2-3 senedir istanbul'da hem kira anlamında hem de ev sahibi olma anlamında bir eve girmek %80'lik kesim için imkansıza yaklaştı zaten.

Son düzenleme:
Geri