İstanbul'daki taksi sorunu boyut atladı: Taksici, yolcudan kişi başı ücret istedi

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
İstanbul'da taksi sorunu boyut atladı. Bir taksici, araca binen beş kişiden ayrı ayrı ücret istedi.

İstanbul'da bir taksiye beş kişilik bir grup bindi. Taksici ise kalabalık olduklarını görünce, taksimetreyi açmayıp kişi başı ücret almak istedi. Taksici, taksimetreyi açarsa da aradaki farkı alacağını söyleyerek yolcuları dolandırmak istedi. Yolculardan biri o anları kaydetti.

Kaynak

Beş kişi için ekstra ücret talep etmeyi de ilk kez duydum.

Ben de denk geldim bunun benzerine. Transiti taksiye çevirmişler, km'de daha fazla yazıyor ve her bıraktığı yolcudan bıraktığı yere kadar ne yazdıysa onu alıyor. 2 farklı kişi bindik taksiye, ilk diğer yolcuyu bıraktı 90tl aldı ondan, sonra taksimetreyi sıfırlamadan vs. beni bıraktı ve 120 de benden aldı. Her zaman 80tl ödediğim mesafeden adam 210 tl kazandı.

İstanbul'a özgü yeni formüller üretiyorlar anlaşılan...

lokasyon soranlara, şimdi oraya gidemem diyenlere ekstra para vererek ikna ediyorum artık. vatandaş tarafından kalıplaşmış olan "o... taksici" sözü boşuna söylenmedi bunlara. arada tek tük işini layıkıyla yapan iyi insanlar denk geliyor ama geneli böyle, beter olsunlar.

Geri