İstanbul’da aidat ücretleri 45 bin liraya kadar çıkıyor!

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
İstanbul’da son 1.5 yılda aidatlar büyük bir artış gösterdi. Şehir genelinde aidatlar ortalama yüzde 60 yükselirken, bazı sitelerde bu oran yüzde 160’a kadar çıktı. Merkezi bölgelerde 100 metrekarelik bir dairenin aidatı ortalama 4 bin lirayı geçerken, şehrin uzak bölgelerinde bu rakam 800 lira civarında kalıyor. Ücretler lüks sitelerde ise 40-45 bin liraya kadar çıktı.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre, Beşiktaş’ta 100 metrekarelik dairelerin aidatları yıl başında 32 bin lira iken, şu an 40 bin lira civarına çıktı.

Şişli’de bu rakam 35 bin liradan 45 bin liraya yükseldi.

Sarıyer, Üsküdar ve Beykoz gibi lüks bölgelerde aidatlar 12 bin ile 25 bin lira arasında değişiyor.

Kadıköy Bağdat Caddesi yakınındaki projelerde ise aidatlar 8-14 bin lira aralığına çıktı.

Bu artışlar, sakinlerin bütçelerini zorlaştırırken, aidatların ödenebilirliği konusunda yeni tartışmalara yol açıyor.

Kaynak

"Beykoz gibi lüks böyle" hahahj
Balıkçı kasabası la Beykoz. Ne lüksü.

Çiçek gibi apartmana 150 TL veriyoruz.. gıcır gıcır yeni hemde :) 250 yap dedik bakalım. Bazı büyük siteler ve yazlık bölgelerde mafyaların elinde bu yönetim işleri.

Çiçek gibi apartmana 150 TL veriyoruz.. gıcır gıcır yeni hemde :) 250 yap dedik bakalım. Bazı büyük siteler ve yazlık bölgelerde mafyaların elinde bu yönetim işleri.
Şaka mı kjkj ben niye 750 veriyorum yA enayi miyim :(

Şaka gibi yorumlar okuyorum çıldırceğiimmm ………. Kjkjkj

Bizim de çok yüksek ancak apartman görevlisi maaşı, güvenlik görevlisi maaşı, peyzaj, aydınlatma, havuz v.s bir sürü gider var. Bu noktada bazı aidatlar yüksek olabilir ancak çok abartılı rakamları anlamak mümkün değil.

Bizim de çok yüksek ancak apartman görevlisi maaşı, güvenlik görevlisi maaşı, peyzaj, aydınlatma v.s bir sürü gider var. Bu noktada bazı aidatlar yüksek olabilir ancak çok abartılı rakamları anlamak mümkün değil.
Lüks yaşananın da bir bedeli olacaktı elbetteki kjkhkh

Lüks yaşananın da bir bedeli olacaktı elbetteki kjkhkh
Lüks olmaktan ziyade çoğu sitede bu bedeller var ancak İstanbul'daki rakamlar hangi hizmet bedeli için tahsil ediliyor, onu bilmek gerekiyor. Spor salonu, kuaför, market, oyun salonu v.s hizmeti olan sitelerin aidatı yüksek olur. Yaşam alanı konforu kabul edebiliriz ancak aynı ayardaki her sitede aidatların benzer olması gerekir. Burada anladığım kadarı ile semte göre de değişiyor.

Yeni yılda yönetici ben olacağım muhtemelen, herkes fazla baskı yapıyor. Zam yapacağım merak etme, mutlu olursun :)
Görevli olmayan yerlerde ucuz, bir eleman çalışıyor olsa masrafı 30 bin aylık.

32k aidat ile ne hizmetler veriliyor onu merak ediyorum. Günlük yemeği falan mı yapılıyor dairelerin…

45k alti maas Alan kadina max meraba meraba
Yazan olmamis iyiki

Geri