İstanbul'da 50 metrede bir para istenmesi

Konu sahibi son olarak 3635 gün önce görüldü
İstanbul'un farklı yerlerinde deneyimledim. Bir yerde birkaç dakika sabit durursanız hemen biri gelip para istiyor. Normalde dilenci dediğin bir yerde çöker sen yanından geçerken para verirsin ya da dilencinin dilenci olduğu bellidir, ezile büzüle gelir yanına ama bu insanlar öyle değil. İki dakika bir caddede dur bak, hemen yanına biri gelip çeşitli bahaneler anlatarak para istiyor. Kimi yemek parası, kimi otobüs bileti, kimi bir şey bir şey... Hepsinin bir nedeni var para istemek için.

genelde 50 kuruş yada 1 lira isteyenler mevcut bizim buralarda arada hacı 1 lira ateşlesene çiftli yapıcaz rızla yok diğenlerede denk geliorum bizim mahallelerde , bütün it kopuğu tanıyoruzda ordan yırtıyorum

hqdefault.jpg

Bazilarin gercekten ihtiyaci var, bazilarin yok. Bu insanlari bazen hala ayirt edemiyorum ve kim bilir belki bir gun ben bu duruma gelirim dusuncesiyle de yardim etmek isterim. Ama sizin yazdiklariniza bakilirsa, bir ordu yanina geliyor ve bunu soruyor gibi. Ondanda korkarim :D

Biz gurbetciler biraz saf oluyoruz hemen cebimizde ne varsa veriyoruz bu durumlarda, Turkiyeye girer girmez gumrugun hemen ardinda nur yuzlu bi cemaatci abi elimize bi Turk bayrak tikadi. Dedik aaa ne guzel karsilandik milli duygularimiz kabardi. Tesk etmeye kalmadi, bagis topladiklarini bilmem filanca yerde bi kurs yaptiklarini vs anlatti. Abi destur de ya yeni ayak bastik .p Parayi verdik tabi o gazla ama sonra dusunduk ee hani belge vs bise gostermedi biz niye verdik parayi .p Pesinden bi simitci cocuk normal fiyatin 5 Katina bize bayat simit satti .p neyseki yolda ilerledikce insanin gozu aciliyor.

Suriyeliler ilk geldiğinde cevizlibağdaki üst geçitte 2 adımda bir duruyorlardı..Dilenci sayımızda arttı. Herkes bi para isteme peşinde, bazıları dilenci değilim öyle böyle diyip duruyor gerçek mi bilemiyorsun

İstanbula has bir olay değilki heryerde var.Heleki suriyeliler geldiki aman allahım

Bazılarının belkide gerçekten ihtiyacı olabilir...ama bazıları ise bunu artık meslek haline getirdiler..

tezgahlı işlerdir
yani bazen şaşıyosun nası olur diye modern giyinimlilere bile rastladım ben

Geri