İstanbul yerel seçimleri tekrar edilmeli mi?

X
  • Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güncel Politika
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba arkadaslar ;

Bildiginiz uzere Istanbul Secimleri ile alakali sikintili durumlar mevcud.. Ekrem İmamoglu'nun YSK verileriyle kazandigini goruyoruz. Diger taraftan Sayin Cumhurbaskani bu durumun kafa karisikligina yol actigini secimlere saibe bulanma ihtimali oldugundan bahsetti. Sayin Icisleri bakani'da benzer minvalde cumleler kurdu.

Sizce secimler yenilenmeli mi? Kufur hakaret etmeden dilediginizi yazabilirsiniz.

Devletin tüm imkânlarını kullanarak seçime giren mevcut cumhur ittifakı, diğer yanda mükemmel bir seçim çalışması yapıp tüm zorluklara rağmen kendini ifade etmeye çalışan millet ittifakı. Bir taraf seçim devam ederken çıkıp "kazandık" diye açıklama yapıyor (Binali Yıldırım) diğer yanda durumu ve süreci çok güzel yöneten Ekrem İmamoğlu. Tüm olumsuz şartlara karşı haklı kazanılmış bir belediye seçimi, insanların iradesine saygı duyulmadan devletin ve kurumların gücünü kullanarak yok sayılması kabul edilemez. Bu seçimi millet ittifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı, sürecin bu şekilde işleyiş kazanmasının sebebi yıllardır İstanbul şehrinin kaymağını yiyen AKP'nin bu para kaynağını ve gücünü kaybetmek istememesi. Yapılan yolsuzluklar, derneklere ve cemaatlere aktarılan paralar, yandaş kişilere verilen ihaleler, işe gitmeden maaş çeken bankamatik tayfası vs vs gibi haksız durumların ortaya çıkacak olması gibi durumlar süreci uzatıyor. Bir çok il ve ilçe de daha az fark oy ile kazanan cumhur ittifakı o il ve ilçeler de hukuka aykırı durum olmadığını sadece İstanbul'da olduğunu söylemesi trajikomik. Bütün yetkiler kendilerinde bulunuyor nasıl olurda hukuk dan bahsederler. Artık tüm Türkiye'de bir değişim şart olduğu aşikâr, İstanbul, Ankara, Adana, Mersin ve bir çok şehir AKP'den CHP'ye geçti. Bu değişimin temel sebepleri yanlış politika, ekonomik durum, işsizlik gibi duruyor. Daha da önemlisi 17 yıldır sürekli aynı söylemler ile kendini yenileme yapmayan siyasi partinin geriye gidişi de diyebiliriz.
Önünüzde ki zaman zarfı içerisinde yeni bir dönem başlayacak gibi duruyor, cumhur ittifakı seçim sonrası yaptığı yenilgiyi kabullenmeme durumu daha da güç ve imaj kaybına sebep oldu diye düşünüyorum. Kutuplaşma olmadan, herkesi kucaklayan kişiler olmak zorunda siyasi parti yöneticileri, bu değişimin neler getireceğini görmek gerekiyor, bizler de gelişmeleri takip edeceğiz. Muhalefet kendini gösterir ve yerel seçimler de verdikleri sözleri tutarsa diğer genel seçimde bir şansı olduğunu da düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: X
Söylenecek çok şey var ama kısaca en güvenmemiz gereken kurum YSK'ya bile güvenemiyorsak benim bu ülke adina pek umudum yok.. Medya diye birşey zaten yok..Birçok il ve ilçede çok düşük farkla seçim itirazlari reddedilirken İstanbulda, Ankarada binlerce fark defalarca sayiliyor sonuç değişmediğinde yeniden seçim talep ediliyor. Trajikomik..

Sayin Cumhurbaskani'miz zamaninda Cumhuriyet Tarihinin en dusuk oyuyla Istanbul'a belediye baskani olmustu. Devlet adamliginin geregini yapacaktir diye dusunuyorum. Secimlerin tekrarlanmasi bu ulkede karmasaya sebeb olur ki Ekrem İmamoglu'nun boyle bir durumda oyunu arttiracagini dusunuyorum. Umarim en kisa zamanda surec sonuclanir. Ulke olarak rahatlayip onumuze bakariz.

YSK tez zaman da mevcut seçim sonuçlarini teyit edip bu işi artik sonlandırmalı.Eğer ki bu şekilde olmaya devam ederse sokakta olucaği gibi heryerde bir karmaşaya sebep olucaktır.
Sayın Cumhurbaşkanı'mız bu konu hakkında ki görüşlerini tez zaman da var olan sonuçlara ılımlı bakarak gerekeğini en güzel şekilde yapacağindan şüphem yok.

Bu sonuçların Vatana Milete hayırlı olmasını diliyorum.

Rabbim yar ve yardimcimiz olsun.

Bileğinin hakkıyla kazanan bir İmamoğlu var eğer seçimler iptal edilirse Akp li seçmen dahil kimsenin bu ülkede ki demokrasiye inancı kalmayacak. Olay tam tersi olsaydı bırakın 14 bin oy farkını 1 oyla kazanmış olsaydı iktidar bütün itirazları reddedip hatta o geceden sokaklarda eğlencesine bakıcaktı ki nitekim kazanmadan da bunu yapmaya kalkıştılar umarım tez zamanda kanunlar ve ysk baskı altında kalmadan hakedene mazbatasını verir.

Çamura gerek yok. Hak eden hak ettiğini almalı. Tabii duyduğumuz İstanbul'da Bilal Erdoğan'ın vakıflarına yapılan bağışlar doğruysa durum çok vahim.

48-48 gibi bir neticeyle bir sürü yerde şaibe varken verin artık mazbatayı yenildiniz demek naasıl hukuk oluyor aklı selim birisi anlatsın dinleyelim. Bu öyle bir nefret ki,eğer RTE gidecekse Fetullah Gülen gelsin başkan olsun, Apo çıksın başkan yardımcısı olsunu kabul ederler zaten ediyorlar ve de ettiler. Dayan Cizre,dayan Sur Kadıköy ve İzmir seninle gurur diyen adamlar İzmiri ve Kadıköy’ü % 60-70 ile kazandı. Ankara da ve İzmir de neden mazbata verdiler de İstanbul da vermesinler ?
Bu akşam beşiktaş çarşıda '' Şerefine tayyip'' stadın içinde '' ekreme mazbayı ver'' sloganlarıyla. Geçen hafta GS arena da metro da RTE'nin yaptığı metroda ve stad da , dün Ekrem İmamoğlunun şike sürecinde STV de neler söylendiğini bildiği halde Fenerbahçe başkanı Ali koçla pozlar vermesi. Amerikanın , avrupanın verin artık mazbatayı demeleri hayra alamet değil. Bu insanları asla mutlu edemezsin. Kimseyi mutlu etmek gibi bir politika olamaz zaten de hakkın olmayan bir şeyi de yedirmezler adama İstanbul öyle ben kazandım demeyle kazanılacak yer değil. Olayları kaşımaya devam ederlerse ne CHP kalkar bu içinden ne iyi partisi ne kötü partisi. Herkes bekleyecek sonuçlar açıklanacak sonra imamoğlu mu papazoğlu mu kime verirlerse verirler bundan kaçış olmaz.

Herkes bekleyecek sonuçlar açıklanacak sonra imamoğlu mu papazoğlu mu kime verirlerse verirler bundan kaçış olmaz.

Anlaşılması gereken nokta bu işte. Nihai karar YSK'da şu an. Bahçeli'nin önce seçim mevzusu Türkiye gündeminden çıkmıştır deyip İstanbul krizi sonrası İstanbul'da seçim teklif etmesi (İstanbul'da seçim, Türkiye'de seçimdir.) ve öte yandan İmamoğlu'nun "Mazbatam nerde ühühü." diyerek işi oldu bittiye getirmesi saçma.

YSK, herhangi bir parti tüzüğünden ayrı bir kurum. Belki tam anlamıyla mahkeme diyemiyoruz ama hukuken söz sahibi bunlar. 298 sayılı Kanun bunu söylüyor, fakir ben değil.

esekherif Reis konuşmuş. Yine iyi konuşmuş.

Asıl Reis'in yüzüne konuşmak gerek böyle şeyleri , senin dostun fakir fukara,garip gureba Reis...İzmir’e otoban yapıyorsun,GS’ye,BJK’ya stad yapıyorsun küfür olarak geri dönüyor. İzmir'e suyu DSİ getirdi lan. İzmir metrosunu küfür ettikleri Binaali yaptı, İzmir'de yaşayanlar biliyorlar İzmir , İstanbul'un 90 lı yıllarını yaşıyor. Büyük bir köy. İstanbul'u yönetmek size mi kaldı. Yarın Çanakkale köprüsü yapacaklar .Küfür edene daha çok hizmet! Bu kadar nankörlüğe bir b.konuzda boğulun demek gerek. İmamoğlunun İstanbula bir tek , 1 tane bir projesi yok lan. Anıtkabir defterine yazı yazarken noktali virgül koymuşmuş bu bile yetermiş. Binali yazma özürlüymüş bir okul ziyaretinde okul tahtasına Ğ yazamamış ( yumuuşak g) Adam , imamoğlunu havaya atar yere düşmeden öper lan. Bu arada o yazı yazma işiyle ilgili bir bilgi vereyim size Binali yıldırım DİSLEKSİK hastasıdır. ( yazı körlüğü ) doğuştan gelen bir hastalıktır ve tedavisi yoktur. Bende de az buçuk var ''3-5'' rakamlarını yazamıyorum kalemle üç beş saniye elim titrer.

Mansun Ankarada göreve hızlı başladı Atatürk heykeli yıkamayla bunu görüp salya sümük ağlayan ruh hasları var. Anııtkabir defterine noktal virgül atınca sevinenlerle , heykellle dertleşenler affedin , biz de marmaray, 3 hava alanı, avrasya tüneliyle oyaladık sizi affedin. ne bilelim böyle geri zekalı olacağınızı normal insan sandık sizi

Son olarak ihaveanidea söyledi olması gereken YSK karar verecek biz bekleyeceğiz. he bu arada Muharrem ince'nin CHP olağanüstü kurutultayında kaç delege oy verdi sayımını yapamayan CHP delegeleri aman siz bu sayım işine karışmayın olm ya aman.

Bir belediye çalışanı olarak bir an önce hâyrlısı ne ise o yönde sonuçlanmasını diliyorum. Ama çok fazla şaibenin döndüğüne sahit oldum. Memur olmayan birisi nasıl sandık başkanı olarak görevlendirebilir? Her iki taraf bu tür usulsüzlükleri göz ardi etmeden bakmalı. Dilerim ki kimsenin hâkki kimseye geçmesin. Her iki tarafta su an bunun çabasını veriyor ama seçim tekrarı ile sonuçlanacağını sanmıyorum. Bu seçimin en sinir bozucu bir tarafı da, Amerika ve Avrupanın çeşitli söylem ve tavırları ve buna çeşitli gruplarin çanak tutması.

adam seçimi kazandı usulsüzlük var diyip bahane ediyorlar peki onca yıl kendi yaptıkları usulsüzlükleri neden konuşmuyorlar ayıptır millet seçmiş saygı duyun yahu

esekherif konuşmamış saçmalamış, bidon kafalı ampülcüden başka bir şey değil ! her konunun uçunu bir şekilde çekip fetö ve pkka bağlamaktan, chp'e bok atmaktan başka bir şey yapmıyor. ağlamayın olm, yenildik demekte bir erdemdir.
Üstadım yine çok haklısınız.
Ontolojik ve Epistemolojik Bir Karşılaştırma makalenizi merakla bekliyoruz.
Rahmetli babaanneciğim yine pekmez yaparken şöyle demişti ; eşek oğlum etme cahil ile muhabbet küstürürsün, silme burnunu cam kırığı ile kestirirsin.
Beyefendi O kalın kafanıza kaysı kıvamında pişmiş yumurta fırlatıp aşırı atarlı popülist solcunun hazin dramı rolüne büründürmek istemeyiz sizi.!

Klişe sözlerle kaybettiniz kabul edin 'ehu ehu'' diyen aydın görünümlü bir tek kitap bile okumamış insanların ''Bu ülkede iç savaş çıkarıp kardeş kardeşi sokaklarda “sağcı-solcu,” “AKP’li-muhalif” ''Kürt-Türk'' ''Alevi-Sunni'' diye boğazlamadan içi soğumayacak güruh var. Maçın kırılma anını bu akşam Fener-Gs derbisi belirleyecek. Ekrem'i iyi izleyin tribünlerde

Son olarak Sun Tzu'ya göre “en iyi komutan savaşmadan kazanandır” Türkiye'nin karışması balkanların , Kafkasların Avrupa'nın karışması demektir. Biz Savaşırsak sevişemezsiniz akıllı olun.!

Bir ülkenin diktatörlük haksızlık yolsuzluk ve adeletsiz nasıl yönetildiğini bunu AKP iktidarında çok iyi anladık, 16 Senedir bu ülkenin anasını aglatilar yalan dolanlarla insanların en zayıf noktalarından zafindan vurdular, ıslam din'ni bu meret siyasetlerine oyuncak edip koyun gibi milleti sözdüler, buna karşı çıkan tüm başları kesmek için vatan haini ilan edip topraktan sürgün ettiler, kacamayanlarida demir parmaklarinin ardına tikadilar, Milletin iredesi ile seçilmiş bir belediye başkanı var bir değil bir çoğu var, bunu kendine yedirtmiyen ve vermemek için her türlü sahtekarlık ve düzenbazlik oyunlarına baş vuran bir iktidar var, Şunu hiç bir zaman unutmamak lazım kendi milletini öldüren devlet kaflet ile gazaba uğramaya mahkumdur, Rahmetli Dr. Necmettin ERBAKANİN bu günleri yasiyacagimiza dair bir çok konuşmaları mevcut bu bunların için de Şuan ki geldiğimiz fakir yoksul olacagimizin net bir şekilde ifade etmiştir.

Bu konulara çok hakim biri değilim ama sonuçta ysk istanbul için seçim sonuçlarını açıkladı. Olması gereken süreçte kazanan adayın mazbatasını alması, diğer adayların da şüpheli bir durum varsa itiraz hakkını kullanmasıdır. Aksi bir durumda kaybeden kişilerin keyfi duyguları, durumu kabullenememeleri, tüm yasa açıklarını kullanıp itiraz etmeleri sebebiyle çoğunluğun seçtiği başkan adayının görevini yapması engellenebilir. Ayrıca 6-7 saat gibi bir sürede bütün türkiyenin oyları sayılabiliyorken, itiraz edilen birkaç ilçede günlerdir sayımın devam etmesi de düşündürücü.

1-) Neden Istanbulda 13 bin fark varken butun itirazlar kabul gordu de Turkiye'nin baska illerinde yapilan ve cok cok daha az farkla kazanilan illerde yeniden sayim reddedildi?
2-) Secim gununun hemen sonrasinda Belediye Baskaninin yetkisini Belediye Meclisine kaydirmaya calismak neden 25 yildir degil de bu secimden sonra yapildi?
3-) Istanbul'un gelirlerinden vakiflara aktarilan paralar dogru mudur?
4-) 1 gunde hatta bir kac saat icerisinde yuzde 99 u sayilan bu sandiklarin Istanbulda bir kac ilcede bu kadar uzun surmesi ki oy sayisi da az, neden?
5-) Mansur Yavas'in 2014te itirazlari surerken Ibrahim Melik Gokcek'e mazbata verilmesinin sebebi nedir?

ADALET istegiyle, aceleye getirmeyi birbirine karistirmayin. Adalet sadece 1 tarafa lazim olmaz. Zamaninda hepte soyledik; bir gun adalet size de lazim olacak diye. Hukumetin butun imkanlarini seferber edip, secimden once Dunyanin en guvenli secimi olacak deyip. secim gunu kaybedince en saibeli secim neden deniyor?

Cok acik ve net bir sekilde AKP Ankara ve Istanbul il baskani su an korkudan ne yapacaklarini sasirmis durumda ve bunu Recep Tayyip Erdogan'a da aktarip onun yetkileriyle cok kotu bir sureci yonetmektedirler. Kimsenin acele ettigi yok. Eger ADALETSE o zaman bundan once de sayacaktiniz yeniden oylari. Ati alan uskudari gecti. Bu arada bu sozun orjinalini de arastirin derim. Bu laf, bu deyim nerden cikmis. :)

Tup kuyruguna girmiyorsunuz tanzim satis kuyruguna girersiniz sorun olmaz. Artik ilac hastane sirasina girmiyorsunuz. Aa pardon.. Giriyorsunuz ya, hem de nasil... Cepleriniz yanmaya basladiginda teker teker duseceksiniz arkadaslar. Camur atarak hic bir yere varamazsiniz. Isin komigi akli selim insanlarin bu yapilanlari hala gormeyip saibe olduguna inanmak. Ben asil bu insanlari anlamiyorum. ultrAslan'in bir sozu vardir; ACIN GOZLERINIZI, BAKMAYIN SASI!

Böylesine keşmekeş bir durumdan bütün İstanbullu rahatsız durumda. En azından benim çevresel olarak gördüğüm bu şekilde. En basitinden dün bir şey gördüm, Sabah gazetesi köşe yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun mazbatayı almadığı süre içerisinde karakterinin değiştiğine dair bir yorum ele alınmıştı. Yahu arkadaş neden saldırıyorsunuz adama? Ortaya çıkan sonuç kabullenilmiyor, adam hak ettiğini istiyor. Gerekçeli şekilde hiçbir şey yok, şaibe deyip geçiştiriliyor sadece. İnsanlar iradeleriyle oylarını kullandılar, şaibeli olanlar incelenir ve geçersiz olarak kayıtlara geçilir, ortaya çıkan sonuç halk ile paylaşılır, mazbata verilir ya da verilmez, net bir açıklama da ortada yok. Mazbatamı verin? "Patron yok" dermişcesine trajikomik bir durum aldı. Umarım bir an önce netleşir her şey ve gereken neyse yapılır. Çok uzadı bu konu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri