İstanbul Ümraniyede Gezilecek Yerler

• Kullanıcı heLen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Marmara Bölgesi
Konu sahibi son olarak 272 gün önce görüldü
İstanbul Ümraniye Nasıl Bir Yerdir?

Ümraniye İstanbul'un en büyük ikinci ilçesidir.
Üsküdar, Beykoz, Ataşehir ve Sancaktepe ile komşu olan ve tarihi boyunca bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir yerdir. İşyerlerinin ve alışveriş merkezlerinin yoğun olduğu bir ilçedir.

Alışveriş merkezleri ve özellikle ilçede büyük bir ev ve dekorasyon malzemelerinin satıldığı devasa bir alışveriş merkezi vardır.

Ümraniye çarşısında bulunan hediyelik eşya dükkanlarından, kitapçılara, marka mağazalardan, teknoloji mağazalarına kadar her şey bulunmaktadır.

Semt Pazarları ve bu pazarlardan bazıları; Acısu Semt Pazarı, İnkılap Semt Pazarı, Çakmak Semt Pazarı, Ümraniye Merkez Semt Pazarı ve Esenkent Semt Pazarıdır.

Parkları ile de çok ilgi gören bu ilçemiz hafta sonları çocuğunu gezdiren, piknik yapan, köpeğini gezdiren ve banklarda kitaplarını okuyan kişilerle dolup taşar.Bu parklarımızdan bazılarıda;Yahya Çavuş, Zigana, Yunus Emre ve Yakamoz Parkıdır.

NOT: Hafta sonları nüfusunu ikiye katlayan bir yoğunlukla hayata devam eden Ümraniye'yi İstanbul'da gezilmesi gereken yerlerden birisi olarak not alabileceğim bir ilçe olarak kaydettim bile..
Herşeyi içinde barındıran bir yer olarak gördüğüm Ümraniye'yi sizlere elimden geldiğince az ve öz tanıtmaya çalıştım :cici:​

Ben cok gezdim her seyi biliyorum :p

Münazara kafayi siyirmama neden oldu Hülyacim :D

Bir sey biliyorum ama, Ümraniyede yasayanalrin cogunlugunu son 20 yilda Anadoludan göc edenler olusturuyor.
du bi zamanlar (:

İstanbula gelirsem gezmek istiyorum ümraniyeyi hoş gelmiş olsak hiç biryerinide bilmiyorum o ayrı:dusun:
Sen münazaraya yogunlaş en güzeli :p

Bi meydanı iyi alışveris sinema vs için.
Canpark çok kötü bir yerde araba ile gitmek tam işkence. :/

Ümraniye de gençlerin gezeceğim yerler nerelerdir :p

Ümraniyede bırakın gezmeyi,halk kalabalıktan kendi evine zor gidiyor

Bu aralar her gun gitmek zorunda oldugum yer.Sacma sapan sokaklari var tek bir cadde uzerinde çoğu kapanmis avm'ler gecen yil daha bir güzeldi sanki.Sali gunu meydana gidecegim uzun zamandir ugramadim

Ümraniye de gezilecek bir yer yoktur. 25 seneden fazladır buradayım.

Ama bazı artıları vardır.

Mobilya alacaksanız, dudullu Modokoya uğrayın. Org. Sanayi bölgesi fena değildir. İş bulursunuz ama çok maaş vermezler. En güzel Avm'si Çakmakta meydan avm. Özellikle yazın harikadır.

Ümraniyeyi cazip kılacak tek şey Beykoz, üsküdar, kadıköy, bostancı gibi sahil yerlerine yakın olmasıdır. (Yakın olması çabuk ulaşacağınız anlamına gelmez.)

Son iki yıldır yapılan metro çalışmasından dolayı trafik berbat şekle girmiştir. Kalabalık bir ilçe olan ümraniye, başkanın yanlış ve beceriksiz girişimlerinden dolayı rezil hale gelmiştir. Metronun gelişi, fikirtepenin yıkılıp buraya göçü ve suriyeli göçmenlerin (varoşlarda dahil) bir çok yerde kiralık evleri doldurmasından dolayı fiyatlar uçmuş durumdadır. (1000 lira kira veriyorum :S )

Ümraniye de sevilecek en güzel yer, paşakonağıdır. (Nargile cafe) 90'lardaki şarkıları çalmaları, eski antika eşyalarla dizayn edilmesi ve sıcak güven dolu ortamını seversiniz. Bir ara fotoğraf atarım.

Geri