Lise İstanbul Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi

Konu sahibi son olarak 3336 gün önce görüldü
Pendik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin kuruluşu çok yakın bir tarihtir . Okulumuz 08.09.1994 tarihinde tamamlanarak , 1994 - 1995 Eğitim Öğretim Yılında ,Endüstri Meslek Lisesi olarak Tesviye - Elektrik ve Elektronik bölümleriyle Eğitim - Öğretime başlamıştır. Kuruluş olarak 25000 metrekarelik bir alanda bir dershaneler bloğu , kapalı spor salonu , üç blok da atölyelerden oluşmaktadır Ayrıca öğrencilerin spor yapabilmelerini sağlamak için bahçede bir de futbol sahası tamamlanmıştır.

1997 - 1998 Eğitim ve Öğretim yılında dershaneler bloğunun birinci katı düzenlenerek Endüstri Meslek Lisesi Kimya Bölümü Eğitime açılmıştır . Endüstri Meslek Lisemiz , Elektrik-Elektronik Teknlojisi, Makine Teknolojisi, Kimya Teknolojisi ve Endüstriyel Otomasyaon Teknolojisi olmak üzere halen bu dört bölümle Eğitim ve Öğretimine devam etmektedir .

Teknik Lisemizin Elektrik Bölümü 1999 - 2000 Eğitim Öğretim yılında açılmış olup Makine Bölümümüz ise 2003 - 2004 Eğitim Öğretim Teknik Lise eğitimine başlamıştır.

2005 yılında açılan Anadolu Teknik Lisesinin bünyesinde Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü mevcuttur . Çağın ihtiyaç duyduğu meslek adamlarını yetiştirecek olan bu bölümümüz ; Hükümetimiz ile Japon Hükümeti arasındaki teknik işbirliği anlaşmasına dayalı olarak Japon Uluslararası İşbirliği Teşkilatının desteği ile okulumuzda açılmış olan proje bölümüdür .

2006 - 2007 yılında Anadolu Meslek Lisesi Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü eğitim ve öğretime açılmıştır. 2010 - 2011 yılında Makine Teknolojileri, Elektrik - Elektronik Teknolojileri, Kimya Teknolojileri, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanlarına Anadolu Teknik Lisesi olarak birer sınıf açılmıştır.

Daha fazla bilgi için; http://www.pendik.k12.tr

Geri