İstanbul gibi yerden ev alınır mı ?

🕒 Konu sahibi 17 saat önce aktifti
İstanbulda yaşayanlar bilir yine de bilmeyenler için trafik sorununun dünyada ki bir numaralı temsilcisi , hava kirliliği, sadece trafik değil trafik olmayan ulaşım araçları binmek için 10 - 15 dakika boş metrobüs metro beklemek. İş çıkış saatleri kilit olan pahalı mı pahalı hayat.

Şimdi bu bilgiler ışığında İstanbulda 200 bin liradan aşağıya ev olmaması şaşırtmıyor mu sizleri ? Tamam parası olan için çok güzel şehir ama istanbulun %90 ı orta gelir ve altı olduğunu göz önüne alırsak . Bu kadar evi kim alıyor neden alıyor ? Sizin 300-400 bin liranız olsa İstanbuldan ev alırmısınız ve neden ?

Yaşamı pahalı, nüfusu fazla, trafiği aşırı çok. Her çeşit insan var, bir hayli büyük kent, eksileri artılarından fazla. Bana kalırsa alınmaz.

Alırım. Burada doğup büyumusum her yer yabancı.
Ne zaman şehir dışına çıksam 3gun sonra özlüyorum içinde yaşayan o karmaşaya alisiyor. Boğazdan geçmeden taksimi kadıköyü görmeden yaşamak çok sıkıcı olurdu benim için.

Zaten istanbulda yaşayan birinin yani bütün hayatının merkezi istanbul olan birinin buna cevap vermesi mantıklı değil aslında. Çimki istanbulda yaşayıp kirada oturmaktansa krediyle ev alıp kendi evinde ev sahibi derdi olmadan rahat rahat oturmak daha doğru bir iş olur. Kira ve kredi taksidi arasında çok fazla fark olmuyor genelde :d bunun dışında diyelim ki yatırım amaçlı ev almayı planlıyorsun, yine istanbuldan almalısın. Örneğin bugün beylikdüzünden 300 liraya ev al 6 ay sonra 500 e yapıştır. Nasıl zihniyet?

İstanbuldan aldığınız ev bütün olumsuz şartlara rağmen değerine değer katacaktır. Çünkü burada çok fazla çeşitli iş imkanlarının bulunması cazip kılıyor. Bi de güzel kızlar. Diğer illerde yok oğlum izmir mizmir hikaye istanbul çok denişik bi şehir ya

Zaten istanbulda yaşayan birinin yani bütün hayatının merkezi istanbul olan birinin buna cevap vermesi mantıklı değil aslında. Çimki istanbulda yaşayıp kirada oturmaktansa krediyle ev alıp kendi evinde ev sahibi derdi olmadan rahat rahat oturmak daha doğru bir iş olur. Kira ve kredi taksidi arasında çok fazla fark olmuyor genelde :d bunun dışında diyelim ki yatırım amaçlı ev almayı planlıyorsun, yine istanbuldan almalısın. Örneğin bugün beylikdüzünden 300 liraya ev al 6 ay sonra 500 e yapıştır. Nasıl zihniyet?

İstanbuldan aldığınız ev bütün olumsuz şartlara rağmen değerine değer katacaktır. Çünkü burada çok fazla çeşitli iş imkanlarının bulunması cazip kılıyor. Bi de güzel kızlar. Diğer illerde yok oğlum izmir mizmir hikaye istanbul çok denişik bi şehir ya

Arkadaşın görüşüne aynen katılıyorum. Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerde eve sahip olmak ek bir işe sahip olmak gibi gelir getiriyor insana.

Özellikle İstanbul'da kirada yaşanmaz. Yazık ya iki kuruşluk maaşını kiraya döksen hayat kaliten düşer sadece kira için çalışırsın.

Alabilen alsın. İnsanı ev asla zarara sokmaz.

Alınır tabi ki. Ortaköy candır.

Genel olarak yatırım için alınır olduğunu küçük çocuklar da biliyor maksat yaşanabilir mi onu sormak istemiştim :) Ben almamaktan yanayım o yüzden başka yaşayacak şehir araştırması yapıyorum :)

Küfür içerir !

555c870e6eda3c223951398d.webp

al-satcıysan yapılır yatırımcıysan yapılır hiç bişey yapma al kiraya ver

İstanbul'dan bi apartman dairesi almamda. Eğer alabilecek durumum olursa gider villa alırım.

Kesinlikle almam.
km kare başına 2700 kişinin düşmesi fazlasıyla yeterli bi sebep benim için.

Türkiye'nin değil
Dünyanın en güzel şehri
Ev almayı boşver
Kiracılığa bile razı millet
İstanbul şehirden öte bir sevdadır

Bagcilar esenyurt esenler g.o.pasa harici 200 bin tl ye ew bulan hemen alsin. Kirada kalanlarinda Allah yardimcisi olsun .

İstanbul'dan sadece kız alınmaz.

Şarkısı var.​

İstanbul’da yaşamak durumundaysan kira ödemektense ev almak mantıklı olan.
Ha bizim evimiz olmasaydı ben kirada da otururdum....
Ahhh İstanbul İstanbul olalııııııığ hiç görmedi böyle kederrrrr:T:

İstanbul gibi bir yerden 500-600 bin TL'ye ev alacağıma, daha küçük bir şehirden aynı paraya 4 tane ev ya da ofis alırım. (Alınıyor da)

- Gerek iş durumum gerekse de hayat standartlarım ve ev-iş arasındaki mesafeyi göz önünde bulundurunca; İstanbul'da yaşamaktan keyif alıyorum.

Not: İş yerim Beylikdüzünde evim Maslak da olsaydı, aynı şeyi söylemeyecektim tabi ki de. :)

Üç günden fazla kalırsam kaçasım gelen bir Şehir.

Geri