istanbul,balık,ekmek

Konu sahibi son olarak 2266 gün önce görüldü
içime sinecek tadı damağımda kalacak en güzel balık ekmeği nerede yiyebilirim İstanbul'da?

Eminönü:yemek:

Eminönü ama şu sıra sıra dizilmiş 3-4 yerde değil. Daha iç taraflarda seyyar olarak satanlar var, hiç o kadar lezzetlisini yemedim daha.. Ama saati ve yerleri belirsiz işte onların da.

Açılın ben zekiyim.

Elia'nın lafını yabana atma. Restoranlar veya Eminönü iskelesindeki sandallardan uzak dur. Onların öncelikli maksadı düşük maliyetle daha çok kazanç. Yani bu da kalitesiz ürünle oluyor. Galata köprüsünden karşıya geç. Haritada işaretlediğim isimsiz sokağı bul. Gösterişsiz bir sokaktır ama kaliteli balık ekmek sunarlar. Seyyardır hemen hepsi, ayakta kuyruk oluşur, çiftler el ele gidip balık ekmek yerler. Çok zenginim diye kandırdığım sevgilimi "aslında ben böyle sıradan yerleri çok severim" diyerekten oraya götürüp tavlamıştım. Sonradan fakir olduğumu öğrendiği halde bana kızmadı. Denyonun tekisin ama yine de aşk ağır bastı deyip bağrına bastı. Çok tatlı olduğum için kıyamıyordu, sevdikçe sevesi geliyordu beni. İç Oğlanı ve malumatfuruş ile de sevgiliyim ama haberleri yok henüz. Sürprizi kaçmasın diye söylemek istemedim. Onları da götüreceğim yakında.

POdQj5.jpg

Bence de Eminönünden uzakdur. Crop'un işaretediği yerde güzel balıkçılar var. Hiç olmadı üsküdarda balıkçı pazarının orada iyi bir yer var, onu dene...

Tabi ki Eminönü.. Daha dün gittim ve tadı yine damağımda kaldı sandalların olduğu kısımda yer bulmak zor ve bazen imkansız ayakta bekliyorsunuz birileri kalksa da otursam diye Galata köprüsünün altındaki balık restaurantlarında yerim diyorsanız balık fiyatı aynı ama tat olarak bariz fark var derim ben..

geçen balık ekmek izdihamı var diyordu

Ekmegin arasina balik bolcada sogan koyuyorlar
ee noluyomuş efsane oluyormuş
Ben eminönunde yedim bitiremedim bile.
Evde yapilan daha lezzetli.

Sen ne anlarsın balıktan ekmekten ya, ekonomik boy.

Eminönünde ki tarihi balıkçı tekneleri asla tavsiye etmem,bol bol salata ve kılçıktan başka bir şey yok.açıkçası restuarant tarzı isterseniz boğaz da bulunan lokantaları tavsiye ederim.fakat pahalı olabilir.ama açıkçası hem uzun boğaz turu hemde güzel bir balık açısından Anadolu Kavağını tavsiye ederim.Şehir hatlarıyla istanbul boğazında uzun bir tur,anadolu kavağında balık,midye vb yemek yemek ve aynı gemiyle yine boğaz turuyla dönmek.kalkış yeri Eminönü.

Avrupa yakasında sarıyer,tarabya balık resturantlarını tavsiye ederim.

Geri