İstanbul Avcılar'da simitçi alındığı için intihar girişiminde bulundu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
İstanbul Avcılar'da sokak ortasında bir anda bayılan simitçi, sağlık görevlisi olduğu belirtilen bir vatandaşın kendisine baktıktan sonra 'bir şeyi yok' demesine alındığı için intihar girişiminde bulundu.

bu sıcaklarda milleti yormayın ya

Yahu o kadar acil vaka varken ve sağlıkçı kişi için sıradan bir vakayken olayı ölüm kalım meselesi haline getirmek nedir? İlla ki dikkat çekecekse başkalarını rahatsız etmeden, "ben varımmmmmmm" diye çığırtmadan da yapabilir.

Her şeyi de sıcaklara atıyoruz. Üff...

Noluyo bu insanlara
Şimdi şu söz intihar sebebi mi
Arkadaşım bayılmışsın adamda ciddi bir sorunu yok demiş
Kalp krizi mi geçirdin sanki
Sıcak çarpmıştır
Hemen alınıp çatıya çıkmak niye
Töbe töbe yaa

Atlayamamış ama. ciddi olan atlar.

Şov da olabilir psikolojisi bozuk da olabilir ancak sonuçta hiçbir intihar girişimi "Bu şahıs şov yapıyor" diye hafife alınamaz, uygun şekilde önlenmesi gerekir ki polis de doğru olanı yapmış.

Atlayıp ölse yardım etmek isteyen sağlıkçının da başı ağrıyacak. niye öyle dedin diye yakınları veya polis hesap soracak belki. İlkyardımcı sertifikam olduğu için benzer durumda bende herhangi birine yardımcı olurum diye düşünüyordum ama şu an şüpheye düştüm.

Atlayıp ölse yardım etmek isteyen sağlıkçının da başı ağrıyacak. niye öyle dedin diye yakınları veya polis hesap soracak belki. İlkyardımcı sertifikam olduğu için benzer durumda bende herhangi birine yardımcı olurum diye düşünüyordum ama şu an şüpheye düştüm.
Çin'de geçmiş yıllarda bir kız çatıya çıkmıştı ve dalga geçenler olmuştu hatta ekipler gelene kadar kızla sürekli dalga geçmişlerdi ve kız ne yazık ki o an atlayıp öldü. Bu tip durumlarda ciddi yaklaşım gösterilir çünkü ne olacağını bilemezsin.

Lisedeyken bazı kızlar g.tü sıkışınca bayılma numarası yapardı. bi hocamız vardı, burcu hoca kulağı çınlasın, bayılan kızın yanına gider iki kaşının ortasına parmağıyla bir kaç kere vurur, kızın göz kapakları oynuyorsa "kalk lan "ı.rspı" diye bağırırdı. hey gidi burcu hoca. hiç kül yutmazdı

Çin'de geçmiş yıllarda bir kız çatıya çıkmıştı ve dalga geçenler olmuştu hatta ekipler gelene kadar kızla sürekli dalga geçmişlerdi ve kız ne yazık ki o an atlayıp öldü. Bu tip durumlarda ciddi yaklaşım gösterilir çünkü ne olacağını bilemezsin.
Evet. Bu konu her zaman ciddiye alınıp, kişinin yakınlarına falan hemen haber verilmeli. Bunun yasal sorumlulugu da var diye biliyorum.

O zaten varda mesela bir tanıdığın sana intihar edeceğini söyledi ve sende hiç bir şey yapmadın. O da suç bildiğim kadarıyla.
Avukatlara ait web sitelerinde ayrıntılı olarak yazıyor ve bilip de haber vermemek de suç kabul ediliyor.

Avukatlara ait web sitelerinde ayrıntılı olarak yazıyor ve bilip de haber vermemek de suç kabul ediliyor.
Hayır ihmal yolu ile işlenebilen bir suç değil, icrai hareket şart.

Kanun çok açık, o kadar açık ki suçun adı bile ; İntihara YÖNLENDİRME suçu. Yönlendirmeye dönük herhangi bir icrai hareketin yoksa, ihmal yolu ile işlenmesi mümkün değil.

Hayır ihmal yolu ile işlenebilen bir suç değil, icrai hareket şart.

Kanun çok açık, o kadar açık ki suçun adı bile ; İntihara YÖNLENDİRME suçu. Yönlendirmeye dönük herhangi bir icrai hareketin yoksa, ihmal yolu ile işlenmesi mümkün değil.
"İntihara Yönlendirme Suçu" olarak tanımlanmış ancak bazı avukatların web sitelerinde farklı açıklamalar var. İntihardan haberi olup da önlem almayan kişilerin "Taksirle ölüme neden olma suçu" ve "İhmali davranışla kasten öldürme suçu" kapsamında ceza alacağını belirtmişler, bu ne anlama geliyor peki?

"İntihara Yönlendirme Suçu" olarak tanımlanmış ancak bazı avukatların web sitelerinde farklı açıklamalar var. İntihardan haberi olup da önlem almayan kişilerin "Taksirle ölüme neden olma suçu" ve "İhmali davranışla kasten öldürme suçu" kapsamında ceza alacağını belirtmişler, bu ne anlama geliyor peki?
Bu o websitesinin sahibi avukatın böyle bir durum olursa ceza alabilirsiniz korkusu yaratıp, para kazanmak için bilgiyi manipule etmesi anlamına geliyor :d

Ahh avukatlar ah…

Geri