İsrail Boykot Ürünleri

R
  • Kullanıcı Restful
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
İsraili boykot adı altında İsrail ürünlerini boykot çalışması hemen hemen her olayda gündeme çıkıp sonradan kayıplara karışmaktadır.
Peki boykot İsraili etkiler mi?
Boykot işe yarar mı?
İsrail ürünlerini boykot etmek onları durdurur mu ?
Ya da farklı tepki şekillerine başvurursak bu katliam durur mu ?
İste her yerde yer alan İsrailin boykot ürün listesi:

Yalnız listede ki ürünlerin 80% i Amerikan patentli olup sadece bazılarının sahibi Yahudidir. İşte ben bu olayı anlamıyorum. Belirli kişilerin bu olaylar üzerinden rant sağlayıp karalama kampanyası başlattığı apaçık belli. Her boykot listesinde farklı markalar var. Kaldı ki Coca Cola' nın ve boykot listesinde ki diğer firmaların yüzlerce Türk çalışanı var. Onların günahı ne? Boykot ile olacak işler değil bunlar. Daha gerçekçi ve kararlı yaptırımlar gerek.

Türkiyenin yüzde bilmem kaçı israil ve diğer yabancı mallar. Çoğundan haberimiz yok. En fazla 1 2 hafta herkes almaktan vaz geçer sonra hop yine aynı. Neden çünkü Türkiye az üretim yapıyor. Bize ait doğru düzgün bir şey yok ki.

Boykot edilen hiç bir ürün yok ki edilmeyenler olsun. Ben girdiğim her markette her alışveriş merkezinde her mağazada bu ürünlerin satışta olduğunu görüyorum.
Son kullanıcı yani tüketici değil satıcı boykot etmeli. O rafa geldikten sonra ben almasam başkası alır ki her öğünde kola içmiyorum
20 yy 3. çeyreğinden itibaren arz talep ilişkisi dayatmaya dönmüştür. Ve daha da kötüsü ben yukarıdaki kategorilerden daha büyük paraların döndüğü sektörler biliyorum. Siz evinize coco cola sokmazsınız belki ama elektrik tesisatınız için sigorta sokarsınız bilgisayar sokarsınız yatak alırsınız.
Bu yüzden Devletin boykot yapması gerekir. Devletin yabancı yatırımcıya sağladığı imkanları yerli yatırımcıyada sunması gerekir. Yabancı sermaye bankalarının yerli üreticiyi avcunun içine alması önlenmesi gerekir. Yerli ürünlerdeki vergilerin düşürülmesi alıma teşvik edilmesi gerekir.
En basitinden Nike ı protesto ettiğinizi düşünün Türkiye ye Nike vepa grup getiriyor ve Vepa grup nike tan hariç New Balance da getiriyor oda ingiliz markası malboroyu protesto edersiniz. Malboroyu Philip Morris ürettiyor ve malborodan hariç 10 yakın sigara markası üretiyor. Bilinçli eylem yapılmadığı sürece hiç bir hareket yerine hizmet etmez.
Siz cola turkayı üretirken hele o fabrikayı kurmak için bilmem kaç dünya markasından ürün almak zorundasınız şu an. Ki bunlar arasında israilde yer almaktadır.
Türkiyenin işçiliği ve ürünleri dışarıda satılıyorsa ki israile Türkiye hiç bir zaman ticariboykotuygulayamaz. Örnek vereyim bir kaç yıl önce fransa boykot edildi Schineider mal satamadı sadece bir yıl sürdü çünkü bazı ürünlerinin eşdeğeri bile yoktu başka markalarda.
İsrailin savaş ekonomisi bu ürünlerden önce vardı.
Şuna yürekten inanıyorumki biz israile boykot uygulasak hiç bişey değişmez ama israil ve avrupa ülkeleri bize uygulasa çok şey değişir.

Bireysel tepkiler bu gibi durumlarda pek ise yaramıyor bence.
Kesinlikle ülke, devlet olarak tepki gostermeliyiz bu markalar Hatem in dediği gibi abd ye ait.

ben yapmazsam başkası gidip alacak aliyor da bugün 2 yıl sonra ilk kez gitmem dediğim bi yere arkadaşımın zoru ile gittim.
Ister istemez bu kirliige bulasiyor insan
Kesinlikle bir olup tepki göstermek çok daha mantikli uzaktan konuşmak manasız.

10345821_961609343868318_2779344549318135734_n.jpg

Bir arada Fransa'nın ürünlerini ediyorduk ne oldu o boykota..?

yahu ülkeye girişi yapımış hatta hayatınızın merkezi haline gelmiş ürünü boykot etseniz nolacak ki ? ekonomi taklaya gelir kendi totonuza kazık atmış olursunuz :D

Türk malı alın ülkeniz kalkınsın.

Önemli olan tepki vermek. Tepki verilen yerin aslinda pek bir önemi bile yok. Kaldı ki denizde bir damla su bile değiliz! E siz o çok iyi bilenler, elinize keleş alip gidip savaşin. En doğru tepki budur... Ha! Devlet yanlis yapiyor, şunu yapmalı, bunlari bilmem şöyle yapmalı, hatta israile savaş açmalı! Ulan seni bağlayan devlet mi? Kaniniz kaç kuruş sizin? Çok biliyorsunuz, herşeyi siz biliyorsunuz(!) Elinden geleni yap ve boyundan büyük işler için element uydurma. Heronlari neredeyse bir yerlerine sokacak derecede seven nenem değil sonuçta...

bu şekilde markaları birleştirip bir algı yaratmak çok basit bir provoke etkinliği. babanızın bakkalı değil ki bu şirketler tek bir sahibi olsun. bahsi geçen markaların çoğu çeşitli ülke borsalarında işlem gören halka açık şirketlerdir. istediğiniz gibi hisse alarak, karlarına siz de payınız kadar ortak olabilirsiniz. ancak bu sizi ne yazık ki israil vatandaşı yapmaz.

tek tek markaları irdeleyecek kadar zamanım yok ama örnek vermek gerekirse kent markası mesela ingilizler tarafından satın alınmıştı. yine tamek markası bildiğin türk sermayesi bir marka. boşluğu doldurmak için konulmuş sanırım oraya, ayıptır.

duyuru-tamek-turk-mali.jpg

Türk malı kullanalım Yeni Rakı Efes pilsen felan dimi daha yararlı

Bunlar saçmalık mallar kalitesiz alınmaz sadece. Kaliteliyse kim üretirse üretsin gidip alacağım..
Deli saçması çocukça davranışlar..

Geri