Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
dinledim Yabani arkadas. sadece amaci soruyorum, bu paylasimda amac ne?
ben bi musliman olarak hic bir zaman bir ateistin dusuncelerini sorguladigimi
hatirlamiyorum. ve kendimin ateist oldugum zamanlarimda da muslumanlarin
diniyle ugrastigimi hatirlamiyorum. anlam veremedigim olay şu. Sen ateistsin
seni niye ilgilendiriyor ki Isra suresinin dogrulari yanlislari? Ortada bir yanlis
olsa muslumanligi kabul eden ateistler de Mirac olayinin gercekliyini kabullenmezler.
Madem kabullenmisiz demek ki var olan bir seyi kabullenmisiz.
Ve eger ateistsen dine inanmiyorsan ugrasmican dinle.
(Not! her kesten ricam saygi cercevesinde kufursuz ve kavga etmeden yorum yaziniz.)
uzun uzun yazmissin benide ateist yaptin kafan guzel mi bizlere yillardir hikaye anlatmislar hadis batakligi ve islamla kuranla alakasi olmayan sozler muslumanlara eziyet etmekten baska biseye yaramamis amacim bilgilendirmek zaten video herseyi apacik anlatiyor sen anlamamakta israr ediyorsan sorun yok senin kisisel sozleri dizeleri kendine din yapman benim ona inanma mecburiyetim yok bana kuran yeter ogrenmeye calisiyorum
Yabani ateist degilsen eger bu gidisatla olucan.
Iranda takside bi sofor tanidim. ne soylersem Kurandan
ayetle cevapliyordu. ve adamin bilgisine hayran kaldim
ki ateistim dedi..Her Kuran okuyan musluman olsaydi eger
dunya alimleri kabire kamera yerlestirerek kabir azabini
gormege calismazlardi.Sen Kurani okuyosun cok guzel,
o zaman lutfen sacma sapan din adi altinda sirf konusmak
olsun diye konusan "alim"lere kulak verme.
dinimiz mantik dinidir bugune kadar duyduklarim bildiklerim birer uydurmaymis suan sadece kuran diyorum kisilerin zaafi olabilir bu adam yanlis bisey demiyor aksine savunuyor eger kisi hadislere olaylara gore tavir koyuyorsa islama yada baska dinlere tam bir ateist degildir kusku icindedir.
Ebu Bekir'e müşrikler gelip de Mirac olayından bahsettikleri zaman o mübarek insanın Efendimizi reddedeceğini düşünmüşler ama Hazreti Ebu Bekir " Muhammed göğe çıktım diyorsa çıkmıştır " diyerek Sıddık lakabını kazanmıştır ..
Şimdilerde Efendimizin mucizelerini mantığa oturtmaya çalışan kıt akıllılarla dolu etraf ..
Hadisleri topyekün inkar etmemeli ama her önünüze sunulan hadis diye iddia edilen sözleri de kabul etmemeli .. Mirac olayında da Rabbimiz efendimizi huzuruna çıkarmışsa çıkarmıştır .. Bunu isterse aynı anda bedeni ve ruhani olarak ya da sadece ruhani olarak yapmış olabilir .. Doğrusunu bir tek Rabbimiz bilir .. Ben mirac olayına aklımızın ermeyeceğini düşünerek ayetleri birebir anlamları ile almayı seçiyorum .. Kaldı ki bunun tartışmasını yapmanın imanıma bir fazlalık veya eksiklik katacağına da inanmıyorum ..
dinimiz mantik dinidir bugune kadar duyduklarim bildiklerim birer uydurmaymis suan sadece kuran diyorum kisilerin zaafi olabilir bu adam yanlis bisey demiyor aksine savunuyor eger kisi hadislere olaylara gore tavir koyuyorsa islama yada baska dinlere tam bir ateist degildir kusku icindedir.
bak haklisin, dinimiz mantik dinidir. ben de acikcasi Kurandan baska kitap okumuyorum. neden mi? O kadar şii mehzebine ait olan kitaplar vererek alakasiz hadisler gordum ki artik hic bir dini kitap okumuyorum. Ama Bu gibi seyleri de inkar etmek icin direnmiyorum.Sen halen Kurani okuyon. kendin tam bitirip de tam her seyden emin olmayincaya kadar boyle paylasimlar yaparak imani zayif olanlarin da aklini karistirma lutfen.
insanlar yanlis inaniyor ondan paylastim tabularini yiksinlar diye kultur dini gelenek dinini biraksinlar okuyup arastirsinlar herseye koru korune baglanmasinlar toplum hazir degilse hazirlansin bu sadece ufak bir ornekti daha neler var suphe eder insan.
insanlar yanlis inaniyor ondan paylastim tabularini yiksinlar diye kultur dini gelenek dinini biraksinlar okuyup arastirsinlar herseye koru korune baglanmasinlar toplum hazir degilse hazirlansin bu sadece ufak bir ornekti daha neler var suphe eder insan.
Bak horgulu kazagin bi ipi sokulurse aczik ceksen sokule sokule gider.
Iman da boyledir. azcik kendimi supheye birak, bi bakarsin ki tum imanin
zayi olmus, tum o okudugun Kitap bosuna okunmus.Neden mi bosuna?
Cunki kitapi okurken seytan vesvese vermis yanlis yonlerde dusunmeni
algilamani saglamis ve bi sure sonra Kurani hatim ettigin icin mutlu
olmak yerine tamamile kibirli mutsuz insana donusmussun. Bunlari
soyluyom cunki sabrli biri oldugunu dusunuyorum ve umarim sabrin
seni dogru yerlere ulastirir.. Ezan verildi, cikmam gerek, umarim
kirmamisimdir seni.
Amaç kuran Hatip etmek değil anlamak bilgi ilim kapmak hatim etmek kuranda Geçmez ama yapan çok bir Sürü insan okuyor son sayfasına kadar ama boş anlamak için okursun çok basit ritüelleri aradan çıkart madem kuran herkes için inmişse neden sadece bazı kişiler anlasın ki niye biz onlara Muhtaç olalım diriyken kutsallaştırdıklarımız yetmediği gibi ölülerini bile putlaştırdık insanlar neye inandığını tam olarak bilmiyor kuran hatim eden birine sıradan kuran ile alakalı birşey sor cevap veremez çünkü anlamıyor Arapça kutsaldır Öylece kabul ediyor bu bilgi ilim dersi anlamıyorsan hayatına Yön veremiyorsa kendini Boşa yorma ..