Ismimi Kullanarak Açılan S k y p e Hesapları Hakkında Bilgilendirme

• Kullanıcı X
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Merhaba arkadaslar ;

Gectigimiz gunlerde S K Y P E üzerinden kullandigim isim ve avatar taklit ederek IRC Dunyasindan arkadaslardan kendisini ben olarak tanitip para isteyen bir sahis tespit ettik.

Arkadaslar ben 20 yildir sanal alemdeyim hayatimda kimseden para istemedim, kendi ismimle kullandıgim S K y pe adresim ibrahimcelik386 dir bunun haricinde kullandigim hesap yoktur.

Bu sahis ‘ Nuran Koçer ‘ isimli bir sahsin hesabina maalesef tanidigim bir arkadasi kandirarak para gondertmeyi basarmis. Ilgili birimlere sikayetlerini gun icersinde yapacak.

Burdan tekrar butun irc alemine sizlerin araciligiyla bilgilendirme gecmek istedim. Herhangi birinize bu sekilde ulasmaya calisan olursa geregini yapiniz ricamdir, bizimlede irtibata gecin.

Merhaba arkadaslar ;

Gectigimiz gunlerde S K Y P E üzerinden kullandigim isim ve avatar taklit ederek IRC Dunyasindan arkadaslardan kendisini ben olarak tanitip para isteyen bir sahis tespit ettik.

Arkadaslar ben 20 yildir sanal alemdeyim hayatimda kimseden para istemedim, kendi ismimle kullandıgim S K y pe adresim ibrahimcelik386 dir bunun haricinde kullandigim hesap yoktur.

Bu sahis ‘ Nuran Koçer ‘ isimli bir sahsin hesabina maalesef tanidigim bir arkadasi kandirarak para gondertmeyi basarmis. Ilgili birimlere sikayetlerini gun icersinde yapacak.

Burdan tekrar butun irc alemine sizlerin araciligiyla bilgilendirme gecmek istedim. Herhangi birinize bu sekilde ulasmaya calisan olursa geregini yapiniz ricamdir, bizimlede irtibata gecin.
X bey konunuz burda.

• Beğen
Tepkiler: X
13F774F3-B12F-4FA1-8F73-D2F1A8DD5D1E.png
5E26FE38-43AA-4982-83B7-8D83049D7858.png
DB8C4AF3-B6A6-439D-B3B8-E04853461FEE.png

Bir arkadastan 1800 tl almis bu sekilde.

158A9947-DC74-4E76-9224-7E3727F63855.png

Baska bir kişiyede yazmis inandiramamis Allah’tan boyle 4-5 kisi daha ulasti bana şimdilik

irc adama neler yaptırıyor kahrolsun irc yaşasın forumsal

Benim babam bile para istese arayıp konuşup teyid etmeden atmam :)
Sizin için kötü olmuş ama para gönderen arkadaş için iyi bir ders olmuş.
Geçmiş olsun.

Benim babam bile para istese arayıp konuşup teyid etmeden atmam :)
Sizin için kötü olmuş ama para gönderen arkadaş için iyi bir ders olmuş.
Geçmiş olsun.

Hayir isin sacmaligi benim kendi s k y p e hesabım var zaten ve 24 saat acik ordan teyit ettir bari.

başkasının ibanına para isteniyor ve bu sorgulanmadan gönderiliyor. öncelikle geçmiş olsun da ben böyle dolandırıcılık olaylarında dolandırıcıyı takdir ediyorum her zaman. hadi yaşlıları dolandırıyorlar da internet kullanan genç kişilerin şu tuzağa düşmesi.

• Beğen
Geçmiş olsun adamlar skydan bile çalışıyorlar demek vay be Ssjssj
Neyseki zarar olmadan kurtulmuşsun abi umarım bir daha böyle bişey yaşanmaz.

• Beğen
Geçmiş olsun. Belki güvendiği biriyse X sorgulamamış olabilir. Anlık basiret bağlanması olmuş da olabilir o an.

• Beğen
başkasının ibanına para isteniyor ve bu sorgulanmadan gönderiliyor. öncelikle geçmiş olsun da ben böyle dolandırıcılık olaylarında dolandırıcıyı takdir ediyorum her zaman. hadi yaşlıları dolandırıyorlar da internet kullanan genç kişilerin şu tuzağa düşmesi.

Olayin yasandigi saat sabah 6:15 gibi bir saat. Sahis parayi israrla istiyor aciliyeti var hemen 2-3 saate gonderecegim gibisinden. Bu arkadasta beni ariyor haliyle sabah erken saat olduğu icin ulasamayinca acil diye göndermis maalesef. Isın uzucu tarafı kendi kullandigim s k y p e adresim 24 saat acik ordan teyit alabilirdi. Olacagi varmis demekki gidip sikayetci olacak paranin gittigi iban eger birinin basina corap ormek icin kullanilmadiysa suclu cok rahat bulunur. Ama dolandiriciligin boyutunu bilmedigim icin paranin gonderildigi hesap sahibinin haberi varmi yokmu acikcasi onu bile bilmiyorum.

Geçmiş olsun, dilerim sorumlu kişiye yasal bir yaptırım uygulanır.

• Beğen
Kimse kusura bakmasın tanımadığım bir şahsa ne anlatırsa anlatsın beş kuruş para yollamam. Kazık yiyen hak ediyor.

• Üzgün
Tepkiler: ne
Geri