İsmet İnönü’nün asker kaçağı olması

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Vakti zamanında AKP ekseninde hareket eden kimi dergilerin ve sözümona tarihçilerin dile getirdiği iddia. Maalesef alıcısı hala var.

Eski sağ siyasetçi(AKP öncesi AKP’lerde yer almış) Hüsamettin Cindoruk şöyle demiştir;

"O zamanlar biz İnönü’nün asker kaçağı olduğunu söylerdik ve de inanırlardı. Düşünebiliyor musunuz, adam hem paşa, hem garp cephesi komutanı, hem de asker kaçağı!"

Bu ülkede hiçbir bilgi birikimi olmadan bilimsel konularda bile atıp tutanlar var ve bunları gerçek sananlar da çıkıyor. O yüzden insanlara tavsiyem, kendi araştırmalarını yapmadan hiç kimsenin söylediklerine ve yazdıklarına itibar etmesinler.

Bulgular
İddia konusu belge de parodi amaçlı üretilmiş.

İnönü’nün askeri kariyeri tüm tarihi belgelerde sabit.

Görselin, İsmet İnönü’nün “çürük raporu” alarak askerden muaf olduğunu gösterdiği iddia edildi. Başlangıçta parodi amaçlı hazırlandığı anlaşılan görselin, sonrasında gerçek sanıldığı da görülüyor.

Kaynak: İsmet İnönü’ye ait çürük raporunu gösterdiği öne sürülen belge - Teyit

ismet-inonu-curuk-raporu.png

Askeri liseden sonra harp akademisinden birincilikle mezun olmuş üstelik...

Bugun 40+ over amcalarin teyzelerin oldugu facebook gruplarina şunu yapip salladım baya taktir edildi.
FB_IMG_1660041671911.jpg

Yaşla hiç ilgisi yok aslında @Xasthur

Yaşı genç olup da bilgisiz ve her söylenene araştırmadan inanan çok fazla insan var.

Mal olursan işte bunları önüne verirler ve hemen
sazan gibi dalıp inanırsın ve malesef ülkede milyonlarca var böylelerinden.

bir de üniformalı fotoğrafının üzerine yapmışlar :D :D Ayrıca inönü savaşlarının İsmet paşayla alakası yok.(mevzi ismi)
Yukarıdaki videoda da ifade edildiği gibi soyadı kanunu sonrası Atatürk tarafından kendisine verilmiştir.

Simdi bir de soyle bir sey var. Meme sayfalarina takilmadiginizdan ilk elden gormuyorsunuz capsleri. 2023 Dirilis Troll bir sayfa olarak meme yapiyor. Akp sayfalarina salliyorlar akp'li gibi adamlarda inanip kendileri paylasiyorlar işleyiş bu sekil de. Yani gordugunuz inonu capsi onlara ait degil :D ama inaniyorlar burada ki yanlisi duzeltiyim istedim. Siz de bait'lenmeyin ajdbdb
Aydemir akbaş oldugunu anlamayacak genc var mı? lefty hanim , size bosuna meryem ana gibi azizesiniz demiyorum.
Cok fazla troll sayfa var eger internette bir sey gorurseniz siteye de bir bakin derim.

IMG_20220809_151643.jpg

Simdi bir de soyle bir sey var. Meme sayfalarina takilmadiginizdan ilk elden gormuyorsunuz capsleri. 2023 Dirilis Troll bir sayfa olarak meme yapiyor. Akp sayfalarina salliyorlar akp'li gibi adamlarda inanip kendileri paylasiyorlar işleyiş bu sekil de. Yani gordugunuz inonu capsi onlara ait degil :D ama inaniyorlar burada ki yanlisi duzeltiyim istedim. Siz de bait'lenmeyin ajdbdb
Aydemir akbaş oldugunu anlamayacak genc var mı? lefty hanim , size bosuna meryem ana gibi azizesiniz demiyorum.
Cok fazla troll sayfa var eger internette bir sey gorurseniz siteye de bir bakin derim.

Ekli dosyayı görüntüle 64077
O kadar detay bilmiyorum, bilgilendirme için teşekkür ederim ancak yine de inananlar var.:)

O kadar detay bilmiyorum, bilgilendirme için teşekkür ederim ancak yine de inananlar var.:)
tabi ki var ben de o sayfa da faal olarak meme yapiyorum afhfjdj
ben yanlizca akp'lilerin yapmadigini soyledim. Onlarin caps'leri anlasilir oluyor genel de. Ataturk yunandir , ismi sudur budur diye yapiyorlar. Ve ne acidir ki sayfalarinda ki insanlarida dogruymus gibi kandiriyorlar. Bilincli olarak yapilan bir sey bu nefret siyasetini bu yuzden cok iyi yayiyor hukumet.
Adamlar kendi takipcilerinin zekasina hakaret ediyor bu uğurda. Twitter da takilanlarda genel de uretmekten ziyade copy paste usulu paylasim ya da lozan yaptiklarindan tuzaga dusuyorlar andndbbd

zamanın behrinde hataylı bir coğrafya hacamız vardı
İnönü savaşlarında ismet İnönünün samanlıkta saklandığını söylemişti
inanmıştık herhalde
şimdiki liseliler inanmazdı galiba

doğru hatta İsmet İnönü ve Fevzi paşa conk bayirindan aşağıya doğru toprak yoldan kayıp kuş avına giderlrlermis, bunları tepeden gözetleyen Mustafa Kemal paşa ise ya simit al ya hellim diye bagiriyormus İsmet İnönüye ancak bunu tarih yazarları anlatilarinda çarpıtmis ve bugünkü kahramanlık hikayesine evirmistir

Geri