İsmail Kartal'ın Guardiola Anısı

Konu sahibi son olarak 729 gün önce görüldü
Hacı İsmail bir gün İngiltere de Manchester City'in idmanına denk gelir.Bu sırada danışmanları kendisini Pep Guardiola ile tanıştırır.Heyecandan nutku tututan Hacı İsmail,kekeme bir çocuk misali Guardiola'ya "Mübarek biz 10 yıldır şampiyon olamıyoruz,2-3 defa kovulup geri geldim.Biliyorum biraz yüzsüzce buluyor olabilirsin ama,bumerank gibi atılıp gelmek bizim kulüp kültürümüzde olağan bir durum.Hele sen bana şu başarının sırrı dene hele.De ki talihim senin kel kafan kadar parlak olsun." der sinema kültürümüz de yer alan,küçük Emrah lisan-i haliyle.

Bunun üzerine Pep,Hacı İsmail'e şöyle bir bakar ve içinden "Ulan adama bak,burada kombi bakım trekdörü olamayacak adam,Teknik Direktör olmuş...Lanet olsun çimdeki insan sevgisine." Der ve yanına Rodri'yi çağırır ve sorar. "Rodri Senin anne babandan olupta kardeşin olmayan kişi kimdir?" Rodri "Benim Hocam" der.Hacı İsmail,hiç bir şey anlamaz ve bir gün idman da bunu deneme karar verir.

Ve idman da yanına İrfan Can'ı çağırır. "İrfan senin anne/babandan olup,kardeşin olmayan kimdir?" der.İrfan "Hocam ben bir Cengiz Agabeye sorup" geleyim der.İrfan,soruyu olduğu kimi Cengiz'e sorar ve Cengiz'den "Benim" yanıtını alır.İrfan,suretinde Güney kıtasını henüz keşfetmiş Kristof Kolomp edasıyla koşarak,Hacı İsmail'ın yanına gelir ve mağrur bir duruşla "Cengiz agabeydir hocam" der.Hacı İsmail aristokrat vakar bir duruşla düşünür ve "Hayır yanlış.Doğru cevabın Rodri olması gerekiyor." der.Ve o lahza futbolcularına,zeka ve kişisel gelişim adına ibretlik bir ders verir.

orijinali fatih terimin belhanda ve muslereya baba olmasına gönderme içeriyor kjskjjs

böyle geyik hikayelerde detay önemlidir arkadaşlar, irfan can cengiz'den büyük niye o'na ağabey desin derken finale odaklanamadım... ayrıca ben ta ergenliğimde bunun fatih terim'li hakan şükür'lü versiyonunu da anımsıyorum. herhalde zamanında fenerli birinin uydurduğu bir şey bu. halden alıp pazarcıya satmayın ahah

Geri