İslâmiyyetin en büyük düşmanı cehâletdir

Konu sahibi son olarak 2795 gün önce görüldü
İslâmiyyetin en büyük düşmanı cehâletdir
“İnde zikrissâlihîn tenzîl-ür rahme”. Evliyânın ismi anıldığı yere rahmet yağar. Bütün arkadaşlar müsâit zamanlarda toplanıp kitâb okusunlar. Kitâb okumak şartdır. Öğreneceğiz. İslâmiyyetin en büyük düşmanı cehâletdir. Peygamber Efendimiz ne buyuruyor. “Beşikden mezara kadar ilim öğreniniz.”
İlm öğrenmek farzdır. Farzları öğrenmek farz, vâcibleri öğrenmek vâcib, sünnetleri öğrenmek sünnet, harâmları öğrenmek farzdır. Öğreneceğiz ki, sakınacağız. “Taleb-ül ilmi farîzatün alâ külli müslimin ve müslimetin”.
“Müslimânların, erkek olsun, kadın olsun ilim öğrenmesi farzdır” diyor Peygamber Efendimiz. Yedi yaşından beri okuyorum, hâlâ da okuyorum. Kitâb okumadan duramıyorum, gece gündüz okuyorum.
(Hüseyin Hilmi Işık rahmetullahi aleyh)
NOT;
Kendileri son osmanlılardandı. Okudukları kitaplar, ehl-i sünnet alimlerinin arabi, farisi, osmanlıca kitaplarıydı.Osmanlıdan sonra islam alimlerinin yetiştiği medreseler kapatıldı. İnsanlar uzun yıllar dinden uzak tutuldu. Daha sonra Kur'ana Peygamber aleyhisselamın açıkladığı gibi değil, kendi akıllarına göre mana verenlerin kitapları her tarafa yayıldı. Birçok dini grup çıktı. İnançlar çok farklılaştı. Ehl-i sünnet alimlerinin kitapları semtine kimsenin uğramadığı kütüphane raflarında kaldı.

Dinden uzak tutulup dinimizi tam manasıyla öğrenemediğimizden araya fırsatçılar, din istismarcıları girdi.İki kelime bilgisi olan ağzı birazda laf yapan din alimi cübbesi giydi. Din istismarcılarının en büyük amacı dünyevi menfaatlerini gerçekleştirmekti. Bu amaçla çeşitli cemaatler ortaya çıktı bunun en bariz örneği fetöyü gösterebiliriz.
Şu bir gerçekdir ki Kuranı Kerimi manasıyla bilen bir kişi cemaatlerin peşine gitmeye gerek duymayacaktı. Ancak bir gruba,topluluğa ait olma çabası içinde olanları da yok sayamayız.
Sömürü dünyasını kuran din tüccarları her zamanda halkın,devletin başına bela olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyetini kurarken din adına hizmet deyip ortaya çıkanlarla mücadele etmek zorunda kalmıştır. Şehsaaitte o zamanın fetösüydü ve niceleri. Sonra Atatürk düşmanları Atatürkü din düşmanı göstermeye çalıştılar. Okumuş araştırmacı,vefalı halkımız bu iddiaları asla kabul etmedi. Elmalı Hamdi Yazıra Kuranı kerimin tefsirini hazırlatılması için görev veren Mustafa kemal din düşmanı olabilir mi?

Geri