İslamın ilk beş şartı.

Konu sahibi son olarak 1289 gün önce görüldü
1.Akıl
2.Vicdan
3.Adalet
4.Sevgi
5.Merhamet

Buda bana göre islamın en önemli ilk beş şartı.
Var mı itirazı olan?

• Beğen
Tepkiler: X
Islam adalet üzerine insaa edilmistir. Bununla alakali pekcok hadis ve ayet mevcud. Ne acidir ki adalet konusunda hicbir islam ulkesi inandiklari dinin geregini uygulamiyor. Hazin ve acikli bir durum.

2019 yılında halındayız hala muhammed peygamberin ölümünden yıllar sonra sözde onun sözlerinden derlenen rivayetlere, hurafelere, ortacağ arap adetlerine inanmak aklıma hakaret etmek gibi geliyor. müslümanlar için önemli olan bir diğer şey, kütünü sittedir yanş ehli sünnet için en sağlam hadis kaynaklarına verilen genel isim e tamam iyi güzel de azizim, ilk hadis kitabını yazan buhari'nin doğum tarihine bakıyorum aklım almıyor. muhammed peygamber 632'de ölmüş, imam buhari 810'da doğmuş arada 178 sene var, hadi diyelim kitabı da 20 yaşında yazmaya başladı, oldu mu sana 198 kabaca 200 sene. ,slam’ın en sağlam kaynakları olarak kabul edilmesine karşın, yazılı hale getirilmeleri 200 sene sürmüş, yahu ben burada Alper 'de zart diyorum, beş dakika sonra biri gelip bana zurt demişsin diyor. bu kaynakların neyine güveneyim ben..

Son düzenleme:
Merhana sevgili feristah
Oncelikle mesajinizda saydiginiz hasletler oldukca guzel ve bende bir muslumanda olmasi gerektigi inancindayim lakin "bu da bana gore islamin sarti var mi itirazi olan" derseniz buna katilmam. Buram buram enaniyet kokan bir cumle derim. Din hassas bir olgudur herkes kendine gore islama sart koyamaz. Konuda vermek istediginiz mesaj guzel ama bu mesaji yanlis bir yolla verdiginizi dusunuyorum.

İslam'ın beş şartı da amma masraflı yahu, fakir bir insan için çok uygun değil sanki İslam.

2019 yılında halındayız hala muhammed peygamberin ölümünden yıllar sonra sözde onun sözlerinden derlenen rivayetlere, hurafelere, ortacağ arap adetlerine inanmak aklıma hakaret etmek gibi geliyor. müslümanlar için önemli olan bir diğer şey, kütünü sittedir yanş ehli sünnet için en sağlam hadis kaynaklarına verilen genel isim e tamam iyi güzel de azizim, ilk hadis kitabını yazan buhari'nin doğum tarihine bakıyorum aklım almıyor. muhammed peygamber 632'de ölmüş, imam buhari 810'da doğmuş arada 178 sene var, hadi diyelim kitabı da 20 yaşında yazmaya başladı, oldu mu sana 198 kabaca 200 sene. ,slam’ın en sağlam kaynakları olarak kabul edilmesine karşın, yazılı hale getirilmeleri 200 sene sürmüş, yahu ben burada Alper 'de zart diyorum, beş dakika sonra biri gelip bana zurt demişsin diyor. bu kaynakların neyine güveneyim ben..

Ocean kalbimdekini söylüyorsun. Yavaş yavaş düşüyorum bro.

Maşallah engin bilgilerinizden istifade etmek istiyorum. Kim bilir kaç hoca efendinin duasını aldınız.

evladı olmayana şükür sebebisiniz beyefendi, ben size ne anlatsam boş bir kulağınızdan girer, burun deliğinizden çıkar.

ikinci beş şartı
üçüncü beş şartı
sonra beş kere beş yirmi beş
haydii

Ateistlik, deistlik, şeytani felsefedir ve 5 temel şartı vardır:
Kelime- i şehadet getirmemek
Namaz kılmamak
Oruç tutmamak
Hacca gitmemek
Zekat vermemek

Ateistlik, deistlik, şeytani felsefedir ve 5 temel şartı vardır:
Kelime- i şehadet getirmemek
Namaz kılmamak
Oruç tutmamak
Hacca gitmemek
Zekat vermemek

konuşmadığınız zaman daha tatlı oluyorsunuz beyefendi.

"i'm gonna die! jesus, allah, buddha i love you all !"
- homer simpson-

Eşek bey abiciğim ben senin de ateist olduğunu düşünüyorum.

Batı sizi bir akrep gibi sokmuş. Müslüman dünyaya müslümanın verdiği bilgilerle bakmak sizde alerji yapıyor. İnanmadığınızı bile batı değerleriyle yapıyorsunuz.
Neye inanmadığınızı bile bilmiyorsunuz.

Geri