islami halay diye bir şey var mıdır?

Konu sahibi son olarak 2759 gün önce görüldü
Daha çok güneydoğuda yaygın olan bu folklörümüzü nakşiler sergiliyor. ilahi ve deflerle tekbir getirip halay çekiyorlar :d

Arap Kokenlı Muslımanların Uyguladıgı Pst.

Zikir diyelim. İslami halay dalga gecmis halidir.. Neyse teşbihde hata olmaz (:

Abi ne alaka nakşi diyom kürt kökenli yani ille açıklama mı ekleyek kahtada çermikte arabın ne işi var .s.s
Ayrıca dalga falan yok nakşiler böyle telaffuz ediyor bunu

Kafayi siyirmis birinin, yanlis isim koydugu halay.
Müslümanlar Allahi anarken halay cekmez,
Namaz kilarlar !!!

İlahi yada zikir çekilirken bazı insanların kol kola girip başlarını sallamasıdır bu olay. Bazıları sevsede doğruluğunu savunsada ben zikirin ve ibadetin gizlisini sevenlerdenim o yüzden içten , sessizce, usulca çekilen zikirin daha makbul olduğunu düşünürüm.

İslami halay benzetmesinide ilk kez duyuyorum , şaşırmadım doğrusu :)

İslami halay yanlış bir tabirdir.
Bizim Rabbimizi zikir edişimiz namazımızdır.
Hiç duymadım böyle bir şey.

Ha bu arada nakşiler zikiri bağırarak ve kafa sallayarak çekmez, kadiriler yapar daha çok onu. Mevlevilerde dönerek zikir çeker. Nakşilerin zikiri sessiz ve derindendir, aramızda nakşi varsa detayları ile anlatır.

Konu tartışmaya uygun olduğundan konu başlığı değiştirilip konu tartışmaya taşınmıştır.

Hah böylesi gerçekten daha güzel oldu:) Eline sağlık Elifim

Güneydoğu yada Doğuanadoluda varmı böyle birşey ben bilmiyorum şahitte olmadım , ben zikirle bağlantı kurdum direk

Hristiyani tango, Yahudiii rumba olmadigi gibi, ISLAMI halay diye birsey de yoktur.

Zikir ile HALAYi karistirmayin.
Orada halay cekenler, kendilerince bir sey icad etmis. Ilahi ile halay cekiyorlar.
Ve bu Islamin degil, onlarin sorunudur.

Bazıları gelip konunun içinde dinimiz ile dalga geçip, ergen ergen espriler yapıp ,olur olmaz sırıtık ifadeler kullanmayacak ise bence tamda tartışmalık bir konu.Haydi tartışalım :)

Benim gibi biri böyle bi tartışma konusu açmış olarak görünüyor şu an resmen cahillik akıyor profilimden

Tartışmalık bir konu evet.
Ben Güneydoğu'da daha öyle bir halay görmedim.
Biz halayımızı düğünde, zikrimizi namazımızda yaparız.
Bütün Kürtler adına genelleştirmeyin.

Tartışmalık bir konu evet.
Ben Güneydoğu'da daha öyle bir halay görmedim.
Biz halayımızı düğünde, zikrimizi namazımızda yaparız.
Bütün Kürtler adına genelleştirmeyin.

Kürtlerden bahsetmiyoruz, mevzu nakşi tarikatı. Yanlış gelmişsin abla

Geri