İslamda "haremlik-selamlık" var mıdır?

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü

İslamda "haremlik-selamlık" var mıdır?

• Direk konuya ilişkin olmasa da ayetler ve hadisler doğruluyor

Kullanılan: 3 100.0%
  • İslam dışı bir uygulamadır, kendiliğinden gelişmiştir

Kullanılan: 0 0.0%
  • Fikrimce;

• Fikrim yok

• Böyle birşeyi ne duydum, ne gördüm

• Kullanılan toplam oy
    3
vardır.
İslamiyette aralarında kan bagı olmayan nikah düşen tüm erkekler bir kadın için mahremdir. Ses teması bile mahremdir. Koku bile..
hal böyle ike haremlik selamlık olması normal değil mi?

"Mü'minlere söyle gözlerini sakınsınlar" (1) Buradaki "mü'minler" kelimesi geneldir. Kadın erkek bütün müslümanları kapsar. Çünkü Kur'an'daki bütün hitaplar umumidir. (2) "Mü'min kadınlara da söyle gözlerini (yere) indirsinler (erkeklere bakmasınlar), namuslarını korusunlar. " (3) diye ikinci uyarının gelmesini imam Kurtubi şöyle açıklıyor:
"Burada yüce Allah'ın kadınlara özel olarak hitap etmesi te'kid içindir. Çünkü "Mü'minler’e söyle" sözü yeterlidir. Bu kelime âm (genel) bir lafız olup kadın-erkek bütün mü'minleri kapsar." (4)

Zinaya yaklaşmasınlar, namusunu korusunlar ve bir takımları gözleri haramdan sakınma emri yalnızca erkekleri kapsıyor zannetmesinler diye yüce Allah te'kid için ikinci bir hatırlatma yapmıştır. (5)

Peygamber hanımı, Ümmü Seleme (r.a.) anlatıyor:
"Ben ve Meymûne ikimiz birlikte Rasulullah (sav) in yanındaydık. Yaşlı, âmâ (gözleri görmeyen) bir ihtiyar olan Abdulah ibni Ümmi Mektum bize doğru yöneldi Bunun üzerine Rasulullah (sav) bize:
- Kalkın ve hicaplanın (örtünüze bürünün) dedi. Ben dedim ki:
- Ey Allah'ın Rasulü, o bizi görmeyen ve bizi tanımayan bir âmâ değil mi? Rasululah (sav):
- O âmâ peki yâ ikiniz? Sizler onu görüyor değil misiniz? " buyurdu (6)

Bir düşünün Peygamber (sav) hanımlarının iffetinin kemâlini, kalplerinin temizliğini bildiği halde yaşlı ve âmâ bir ihtiyara karşı tesettüre bürünmelerini ve ona bakmamalarını istiyor. Güzelliği gitmiş, yaşı ilerlemiş gözleri kör ve her türlü dünya zevkinden uzak bir ihtiyara karşı peygamber (sav)'in böylesine ihtimam göstermesi yüce Allah'ın emrine bağlılık içindir. (7)

"Evlerinizde oturun, ilk cahiliyye kadınlarının kırıtarak sokakta dolaştığı gibi dolaşmayın, " (8)

Nur sûresi 31. âyettir

"Zinetlerini göstermesinler” (13) âyeti mü'min hanımların zinetlerini ve zinet yerlerini ve güzelliklerini yabancı erkeklere göstermelerini kesin bir emirle yasaklıyor.

"Birde onun zevcelerinde lüzumlu bir şey istediğiniz vakit perde arkasından isteyin. Bu hem sizin kalpleriniz hemde onların kapleri için daha temizdir." (Ahzab Suresi 53. ayet)

Vardır.İnkar etmek ayrı birşeydir,kabul edip uygulamamak ayrı.. o nedenle cok cesitli sahih hadisler ve ayetler bulunuyor zaten ..

Tabiki vardır ama yapan yoktur dinci kesimler dışında .

var tabii ki. bi kadinin 1. derece akrabasi olmayan bi erkekle bir arada olmasi uygun degil.

Sevişmek falan hiç somuyorum ben o zaman gidiyorum :/

Vardır.Birşeyi uygulayıp uygulamamak kişinin kendi seçimi ama olan bir şeye yok demek inkara girer.

Osmanlı Döneminde vardı, medresedeki eğitimler bu sistemle yürütülürdü. Faydasız bir yöntem olmadığını mutasavvıflarımıza, alimlerimize, valide sultanlarımıza, paşalarımıza bakarak anlayabiliriz.

Geri