İslamda Dört Kadınla Evlilik

Konu sahibi son olarak 1951 gün önce görüldü
Valla sarikli cubbeli birinin 4 kadin almasini kiskanan arkadas var mı? Yani dan bilzerian`ı kiskanabilirler ama...
7 kadinda alsa o dayinin seksapalitesini ve kadinlarin cazibesinin kimseyi uzecegini sanmam

İşte sıkıntılı nokta da burası. Her iki kesim de birbirini eleştiriyor.
Biri islam dinine göre 4 kadınla evlenebilme hakkını, biri gayr-ı meşru ilişkileri. Aslında sorun dinde veya görüşte değil, insanda.

İslam'da "istisna" durumlar için geçerli, "istisna" çözümlere de değinilir. İnananlar istisnaları genel sanır.

Mesela: Abdest alırken, işaret parmağı kopmuş olanlar için, çil parmağı ile kulaklarını mes edebilecekleri çözümü var. Abdest alanları bir izleyin, hepsi çil parmağı ile kulaklarını mes eder.

Valla sarikli cubbeli birinin 4 kadin almasini kiskanan arkadas var mı? Yani dan bilzerian`ı kiskanabilirler ama...
7 kadinda alsa o dayinin seksapalitesini ve kadinlarin cazibesinin kimseyi uzecegini sanmam

Niye güldürüyon ki bu kadar cidfi bir konuda.

Günümüzde yok sanki biri evde diğeri dışarıda bir diğeri akılda . Bu modernizm (( çünkü nikah gibi saçma bir sözleşme yok ! )
Ha ama Peygamberimizin dönemi olunca cıkss vayy yobazoğluyobazlar sen nasıl nikahına alıp korur , kollarsın zor durumda olan kadınları ( o günün şartları için )
Şu dönemde birine bakamıyorsunuz ki doğru düzgün 2,3,4 hayaldir .
Aslında düşünseniz derinlemesine anlayacaksınız da ne , ne içindir ? O da zor tabii.

Beni çok ilgilendirmiyor ama ateistlerin sürekli önüne gelenle yatıp kalktığını veya çok eşliliğe düşkün olduğunu yada zinaya yatkın olduğunu nereden çıkardınız? İstatistik mi var benim bilmedim?

Eğer bu ayet yerine çok eşlilik yasaklansa idi onu akilcilastirmaya calisacaktiniz.

Yok koruyormus yok kolluyormus

Ne alakası var.

Hz. Ayise bile isyan etmiş lan bu duruma siz neden bahsediyorsunuz?
"Görüyorum ki, senin Allah'ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor."(Kaynak: Buhari, Tefsir, 7; Tecrid, Hadis, 1721; Müslim, Rıda, 49, 50, Hadis, 1464; Ibni Mace, Nikah, 57, Hadis, 200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)

Beni çok ilgilendirmiyor ama ateistlerin sürekli önüne gelenle yatıp kalktığını veya çok eşliliğe düşkün olduğunu yada zinaya yatkın olduğunu nereden çıkardınız? İstatistik mi var benim bilmedim?

Eğer bu ayet yerine çok eşlilik yasaklansa idi onu akilcilastirmaya calisacaktiniz.

Yok koruyormus yok kolluyormus

Ne alakası var.

Hz. Ayise bile isyan etmiş lan bu duruma siz neden bahsediyorsunuz?
"Görüyorum ki, senin Allah'ın yalnız senin şeyinin keyfi için koşturuyor."(Kaynak: Buhari, Tefsir, 7; Tecrid, Hadis, 1721; Müslim, Rıda, 49, 50, Hadis, 1464; Ibni Mace, Nikah, 57, Hadis, 200; Ahmet Ibn-i Hanbel, 6/134, 158, 261)

Ateistim dendiğinde "neden kedi kesiyorsunuz" sorusu sorulan bir ülkede bu ne hayalperestliktir.

4 tane kadınla hayat geçer mi bu İslam da çok geri kafalı 1 din ha.

Bi' din kuracağım kadın erkek fark etmez en az 10 partner şartı olacak.

Hakkımız olanı alacağız, bize fak değil hakbadi lazım. :alkis:​

Geri