İslamda 4 kadın ile evlilik

Konu sahibi son olarak 183 gün önce görüldü
“Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.”
(Nisa Suresi / 3)
-Alıntı-​

Bu ayet o kadar çok karıştırılıyorki. Ben size şöyle bir açıklık getireyim. Buradaki asıl akid evlenmek değildir. Savaş zamanında kocasını, kardeşini yani ona bakacak birini kaybeden kadınları himayenize alarak onlara sahip çıkın diyor. Yine cariye kısmında da aynı şekilde. Cariye dediğiniz şey o zamanın şartlarında kadın kölelerdir. Bu kadın köleleri himayenize alarak onlara sahip çıkın demek istiyor.

Köleliğe karşı en büyük savaşı İslam vermiştir bunu unutmamak gerek. Ve yine belirtiyor aldığınız cariye yahut yetimlerden her hangi birine mal, mülk, sevgi babında ayrımcalık yapacaksanız sakın böyle bir işe kalkışmayın diyor. Bu ayet genelde sağ olmasınlar inanmayan kişilerin insanların aklını karıştırmak için öne sürdükleri yegane ayetlerden biridir.

Bu konunun tartışmaya dönüşeceği belli , bence şimdiden konu taşınsa iyi olur.

böyle kışkırtıcı konuları açmaktan ne anlıyorsunuz?

ilahimorluk yeterince acik ve net bir sekilde ifade etmis zaten, ustune bir sey soylemek laf kalabaligi olur sadece.

Kışkırtmak için açmadım, olanı dile getirdim.
Biraz mantıklı olan insan bunun neden böyle olduğunu anlar aslında. : )

biraz mantıklı biride bunun iki tarafı karşı karşıya getirecek konuşmaların ortaya çıkacağını görebilir !!

yetmedi mi inançlı inançsız kavgalarını izlemek ben bıktım açıkçası çünkü insanlar birbirine saygı duymuyor iki tarafta

Ben adil olacağıma inanıyorum :D.

Geri