Islam ümmetinin en önemli sorunu nedir ?

Konu sahibi son olarak 1666 gün önce görüldü
cehalet değil tabikide. cehalet değil neden? çünkü biz aslında çok zeki bir ümmetiz. elimizde, Allah tarafından gönderilmiş ve her türlü icadı yapabilmemize yardımcı olan Kuran var. fakat biz, öncekilerin yaptıklarını kendimize yeterli görüp yan gelip yatmışız. bunun adı cehalet değil tembelliktir. nefse uymak dediğimiz zaten ayrı bir sorun. he ben bunu söylüyorum ben uymuyor muyum bazen nefsime uyduğum oluyo. iyi veya kötü oluyo işte. başka dine özentiye gelince, onu da farklı olma isteği olsa gerek diye düşünüyorum.

tahrik etmeyin la milleti...

aeg'in gözlemidir, hakaret algılamadım sadece temiz toplumları çamura bulayan dinler konusunda temizken çamura bulanmış bir toplum örneği vermesini beklerdim ..

14 yaşındayken camide ayakkabılarımı çalmışlardı eve takunyayla gitmiştim. yolda ateis oldum, eve gelene kadar biraz yumuşadım ve deisliğe kadar geldim. islam ümmetinin en önemli sorunu camilerde kilitli dolap bulundurmaması.

başlamışken o zaman biraz daha deşelim :D

2i74spy.jpg

merhaba ben biraz önceki müslüman kardeşiniz aegishjalmur, müslüman oldugum gibi tesettüre giren kadınlarla ilgili bir sorunumun da olmadığını ön almak maksadıyla belirtmek isterim :D
gördüğünüz caps amerikanın afganistan, ırak, suriye ve iran sıralamasında ne hale geldiğini gördüğümüz büyük orta doğu planıyla alakalı, yine belirttiğim gibi inanç veya islam değil kastettiğim, aksine hristiyanlık da bagnazlıkla dolu, keza musevilik de. hatta ve hatta kadınların başını kazıdıgı mezheplerde de. gel gör ki perspektifinde çok fazla şey bulundurmayan insanların, dolayısıyla toplumların, dinle nasıl -yine eroin örneğinde verdiğim gibi- uyuşturulabildiklerinden ve politik olarak saf dışı bırakılabildikleridir. bakın yine belirtiyorum konum tesettür değil, değil ,değil :D

düpedüz müslümanlara hakaret etmiş sessiz mi kalacağız arkadaşlar!!
Açtığım konuyu forum oyununa cevirmeyin, eğlenmek istiyorsanız eğlence bölümünde eğlenebilirsiniz.Ayrıca hakarete hakaret ile cevap veriyor olsaydık sizin yazdığınız tarzda cevaplar verirdik.Dinden bahsediyoruz burada, insan dinine saygı göstermiyorsa insanlara hiç göstermez zaten. Tartışmak ,çözüm bulmak için açtığım konuya ciddi yorumlar yapılsın isterim, beceremeyen arkadaşlar konularımı sulandırmazsa çok memnun olurum.

Aeg iyi ama verdiğin Afganistan örneği olmadı ki şimdi .. 1972 yılında ki afganistan için 3-4 tane mini giymiş bayanın resmini temiz toplum örneği olarak veremezsin .. O zamanlarda ki Afganistan'da da fuhuş, uyuşturucu, faiz, hırsızlık vs vs vardı ama kaos yoktu .. Kaosu getiren de din olmadı zaten din kendi literatüründe fitne diye adlandırdığı kaosa karşı vardır .. Yani din kaos oluşsun diye değil kaos bitsin diye vardır .. Lakin bunu başarabildiği toplumlar olduğu kadar başaramadığı toplumlar da olmuştur ..
Beni ise İslam ilgilendirir ..
İslam'ın tam anlamıyla yaşandığı yegane dönem Efendimiz ve onun vefatından sonra ki bir kaç yıldır ..

"Ateistler konuma mesaj atmasın" diye önceden bu forumda yapılmış bir gafı gündeme getirmeye çalışıyorlardı, siz de tam olarak "tartışmak, çözüm bulmak için açtığım konuya ciddi yorumlar yapılsın isterim, beceremeyen arkadaşlar konularımı sulandırmazsa çok memnun olurum" cevabınızla istediklerini verdiniz galiba. Müsaadenizle, ceketimi alayım...

cehalet değil tabikide. cehalet değil neden? çünkü biz aslında çok zeki bir ümmetiz. elimizde, Allah tarafından gönderilmiş ve her türlü icadı yapabilmemize yardımcı olan Kuran var. fakat biz, öncekilerin yaptıklarını kendimize yeterli görüp yan gelip yatmışız. bunun adı cehalet değil tembelliktir. nefse uymak dediğimiz zaten ayrı bir sorun. he ben bunu söylüyorum ben uymuyor muyum bazen nefsime uyduğum oluyo. iyi veya kötü oluyo işte. başka dine özentiye gelince, onu da farklı olma isteği olsa gerek diye düşünüyorum.

bizi mesela tüm hristiyan aleminden musevilerden, budistlerden daha zeki yapan nedir peki ?
veya kuran kullanılarak yapılan icatlar nelerdir ?

"Ateistler konuma mesaj atmasın" diye önceden bu forumda yapılmış bir gafı gündeme getirmeye çalışıyorlardı, siz de tam olarak "tartışmak, çözüm bulmak için açtığım konuya ciddi yorumlar yapılsın isterim, beceremeyen arkadaşlar konularımı sulandırmazsa çok memnun olurum" cevabınızla istediklerinizi verdiniz galiba. Müsaadenizle, ceketimi alayım...
Sizin algılamanızla benim anlatma uslubum arasında epey fark var sanırım.Size söylemek istediğim bir söz olsa sizden alıntı yapardım, üstteki beyefendiden alıntı yaptığıma göre konuyu yeterince sulandırmaya çalıştıklarını ve garip garip smileylerle sırıta sırıta yorum yapıldıgını siz dahil diğer arkadaşlarda görüyor, benim ateistlerle hristiyanlarla işim hiç olmadı, sorunumda olmadı. herkesi sever sayarım, bana saygı göstermeyene de lafımı söylerim.siz neden herşeyi üstünüze alınyorsunuz ?Musade istiyorsanız musade Allahtan.Eski olaylara eski üyelere fazla takılmışsınız galiba, geçmişte yaşayan önünü göremez derler.Bence eskiyi yeniyi ayırt etmek lazım.

Aeg iyi ama verdiğin Afganistan örneği olmadı ki şimdi .. 1972 yılında ki afganistan için 3-4 tane mini giymiş bayanın resmini temiz toplum örneği olarak veremezsin .. O zamanlarda ki Afganistan'da da fuhuş, uyuşturucu, faiz, hırsızlık vs vs vardı ama kaos yoktu .. Kaosu getiren de din olmadı zaten din kendi literatüründe fitne diye adlandırdığı kaosa karşı vardır .. Yani din kaos oluşsun diye değil kaos bitsin diye vardır .. Lakin bunu başarabildiği toplumlar olduğu kadar başaramadığı toplumlar da olmuştur ..
Beni ise İslam ilgilendirir ..
İslam'ın tam anlamıyla yaşandığı yegane dönem Efendimiz ve onun vefatından sonra ki bir kaç yıldır ..

resmin içeriğine çok takılma, konu tesettür giymek olmadıgı gibi mini etek giymek de değil. o zaman ki afganistanda fuhuş, uyuşturucu, hırsızlık şu ankinden fazla değildi emin ol. sadece islam değil dinlerin hiçbiri kaos ve fitne oluşturmak amacıyla gönderilmemiştir,yine ilk başta soylediğim ayrıntıyı kaçırıyorsun, dinin araç olarak kullanıldıgı vakit tehlikeli oldugundan bahsediyorum ve bu yüzden afganistan örneğini verdim ki, buna hayır demezsin muhtemelen, çok basit hemen yanımıza suriyeye de bakabilirsin mesela, sırf şii, alevi olduğu için sözde allah ve adına her gün öldürülen insanlar var.

garip garip smileylerle sırıta sırıta yorum yapıldıgını siz dahil diğer arkadaşlarda görüyor,

bu ben oluyorum sanırım, postlarda smiley kullanan bir tek ben varım :D o kadar cümle içinde çekip aldıgın kısım o mudur yani ?

Sizin algılamanızla benim anlatma uslubum arasında epey fark var sanırım.Size söylemek istediğim bir söz olsa sizden alıntı yapardım, üstteki beyefendiden alıntı yaptığıma göre konuyu yeterince sulandırmaya çalıştıklarını ve garip garip smileylerle sırıta sırıta yorum yapıldıgını siz dahil diğer arkadaşlarda görüyor, benim ateistlerle hristiyanlarla işim hiç olmadı, sorunumda olmadı. herkesi sever sayarım, bana saygı göstermeyene de lafımı söylerim.siz neden herşeyi üstünüze alınyorsunuz ?Musade istiyorsanız musade Allahtan.Eski olaylara eski üyelere fazla takılmışsınız galiba, geçmişte yaşayan önünü göremez derler.Bence eskiyi yeniyi ayırt etmek lazım.

İnsanların mizacına karışma hakkınız var mıdır? Açtığınız bir konuya atılan her mesajın keyfiniz standartlarına uygun olması şart mıdır? Bu aidiyet ya da hüküm duygusu nereden geliyor? Beğenmediğiniz mesajı görmezden gelirsiniz, olur biter. Eskilerin davranışlarının yeniden tezahürü olduğu için belirtmek istedim ama çok mu alıngansınız? Hemen savunmaya geçiyorsunuz.

Aeg kardeş zaten dini değil dini araç olarak kullananları dahası aracı yanlış olarak kullananları bu forum içerisinde kıyasıya eleştirdiğimi fark edenler bilir ..
Yalnız seninle ayrıldığımız nokta şu ; din olsun ya da olmasın, toplumlarda kaos ve fitne her zaman var olacaktır .. Ama din olgusunun olması ve bu olgunun doğru yönlendirmelerle kullanılması toplumlara zarar değil yarar sağlar .. Ne var ki asırlardır bu yararı sağlamaktan çok uzağız ..
Altın çöpe düşsede altındır ama tenekeyi parlatsanız da o hiç bir zaman altın olmayacaktır ..
Toplumların sorunu din değil benlik sorunudur ..
Hemen her dinde ve hemen her kutsal dinin kitabında YARADAN hep nizamı, doğruluğu hakkı ve hukuku emretmiştir ki bunlar da toplumları toplum yapan en önemli değerlerdir ..
Bizler O Yaratıcının kurallarına uymak yerine onun kurallarını kendi nefislerimize uyarladığımız için dini de dünyayla beraber tahrip edenler olduk ..

Meselenin bir de bambaşka bir boyutu daha var ki o boyutu burada açmayacağım zira bu tür konularla dalga geçmeye hevesli arkadaşların benim yüzümden günaha girmelerini de istemem ama inanın özellikle İslam, görünen ve görünmeyen düşmanlar tarafından bilinen ve bilinmeyen metodlarla saldırı altındadır ve bir zaman sonra korkarım ki kaybedeceğiz işte o vakit kıyamet gelip bizi bulacak ..
Selametle ..

Önceki sayfalarda kim yazdıgını t ambilmiyorum ,kürekle geliyorlar, yok bizi döverler mi, hala sağmıyım gibi yorumlar bana çok çocukca geliyor kusuraa bakmayın beyler.ve ben düşüncelerimi aktardım sanıyorum, bundan sonrası size ait.Malesef bir konuyu dağıttığımda rahatsız oluyorum ben. O yüzden siz buyrun .Umarım bir çözüm bulabiliriz sorulan soruya.Herkese keyifli sohbetler

Aeg kardeş zaten dini değil dini araç olarak kullananları dahası aracı yanlış olarak kullananları bu forum içerisinde kıyasıya eleştirdiğimi fark edenler bilir ..
Yalnız seninle ayrıldığımız nokta şu ; din olsun ya da olmasın, toplumlarda kaos ve fitne her zaman var olacaktır .. Ama din olgusunun olması ve bu olgunun doğru yönlendirmelerle kullanılması toplumlara zarar değil yarar sağlar .. Ne var ki asırlardır bu yararı sağlamaktan çok uzağız ..
Altın çöpe düşsede altındır ama tenekeyi parlatsanız da o hiç bir zaman altın olmayacaktır ..
Toplumların sorunu din değil benlik sorunudur ..
Hemen her dinde ve hemen her kutsal dinin kitabında YARADAN hep nizamı, doğruluğu hakkı ve hukuku emretmiştir ki bunlar da toplumları toplum yapan en önemli değerlerdir ..
Bizler O Yaratıcının kurallarına uymak yerine onun kurallarını kendi nefislerimize uyarladığımız için dini de dünyayla beraber tahrip edenler olduk ..

Meselenin bir de bambaşka bir boyutu daha var ki o boyutu burada açmayacağım zira bu tür konularla dalga geçmeye hevesli arkadaşların benim yüzümden günaha girmelerini de istemem ama inanın özellikle İslam, görünen ve görünmeyen düşmanlar tarafından bilinen ve bilinmeyen metodlarla saldırı altındadır ve bir zaman sonra korkarım ki kaybedeceğiz işte o vakit kıyamet gelip bizi bulacak ..
Selametle ..

dinin politik veya başka bir araç olarak kullanılması konusunda benimle aynı fikirdeysen, zaten özünde benimle aynı şeyi savunuyorsun demektir. konu baslıgı islam ümmetinin sorunu nedirdi, zaten ben de ona göre bir kaç şey yazdım. insanın olduğu her yerde kaos vardır, ne dinle ne parayla ne pulla bunun önüne geçebilirsin. ayrıca islam sırf birileri bilinen veya bilinmeyen metodlarla saldırıyor diye kepenk kapatmaz, 700lü yıllar civarında arapların islam adına yaptığı katliamlar zamanında bile bir şey kaybedilmediyse şimdi de kaybedilmez.
sağlıcakla.

dinin politik veya başka bir araç olarak kullanılması konusunda benimle aynı fikirdeysen, zaten özünde benimle aynı şeyi savunuyorsun demektir. konu baslıgı islam ümmetinin sorunu nedirdi, zaten ben de ona göre bir kaç şey yazdım. insanın olduğu her yerde kaos vardır, ne dinle ne parayla ne pulla bunun önüne geçebilirsin. ayrıca islam sırf birileri bilinen veya bilinmeyen metodlarla saldırıyor diye kepenk kapatmaz, 700lü yıllar civarında arapların islam adına yaptığı katliamlar zamanında bile bir şey kaybedilmediyse şimdi de kaybedilmez.
sağlıcakla.

Yok ben anlatamadım sanırım .. Dinin araç olarak insanların heva ve hevesleri doğrultusunda kullanılmasına karşıyım yoksa din kurallarının toplum nezdinde ki önemini hiç bir zaman inkar etmedim etmemde .. 700 lü yılların arapları ile kastettiğin de sanırım Emevi ve Abbasi dönemleri olsa gerek .. İslam asla katliamı emretmez ama uygulamada İslam adına masumlarında kanı dökülmüştür ki bu da İslamı değil kişileri bağlar zira İslam adına yapılan savaşlarda da çok masumun hayatının kurtarıldığı da bir gerçektir ..
Sonuç olarak konu başlığına cevap verme noktasında bu ümmetin en büyük sorununun ümmet olamayışı olduğunu düşünüyorum ben ..

Ümmet kelime anlamı olarak en basit ifade ile " CEMAAT " demektir ..
Gelin görün ki bugün camilerde bile cemaat olma konusunda en ön safta namaz kılmak için birbirlerini ekarte etmeye çalışan bir zihniyet olmuşken dünya menfaatlerini kazanmak konusunda da din kardeşine omuz atan milyonlarca müslüman oluverdik maalesef ..
Kıyamete kadar da bu durumun düzeleceğine olan inancım neredeyse yok ..
Rabbim bizleri bağışlasın ..

İslamın sorunu olmaz ancak onu yaşayan insanların veya İslamı kendine kamufulaj eden insanların sorunu olabilir.

En buyuk sorun
Her gordudugumuz sakalliyi dedemiz sanmamiz.

İnsanlığa olan düşmanlık farketmiyor müslüman olup olmaması.

Geri