Islam ümmetinin en önemli sorunu nedir ?

Konu sahibi son olarak 1666 gün önce görüldü
24 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Reşad Halife ve onun gibi mürted ilan edilip, hakkında ölüm fetvası verilen Edip Yüksel'in düşüncelerini bileniniz, bu düşüncelerin fitilini ateşlediği İslami reform için atılan adımları yakından takip edeniniz var mı? Ona göre yazalım, çizelim. Sonra kitle psikolojisine giriyorsunuz.

İslam devletlerinin birleşmemesi :)

24 yıl önce bıçaklanarak öldürülen Reşad Halife ve onun gibi mürted ilan edilip, hakkında ölüm fetvası verilen Edip Yüksel'in düşüncelerini bileniniz, bu düşüncelerin fitilini ateşlediği İslami reform için atılan adımları yakından takip edeniniz var mı? Ona göre yazalım, çizelim. Sonra kitle psikolojisine giriyorsunuz.
Siz saygı sınırını aşmadan yorumunuzu yaparsanz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum , inançlarımıza hakaret edilmediği sürece kimse hiçbir psikolojiye girmez sanırım. Reşat Halife hakkında kısmen az da olsa bilgim var bu arada.

Fazla araplaşmaya çalışması, başka sorun göremiyorum. Ve tabi iran modeli, arap hayranlığı.

kızların forumda elhamdülillah yazması

İnsanların, başka insanların inançlarıyla dalga geçmesi sadece bizim dinimiz için değil bütün dinler adına büyük bir sorun. Bunuda es geçmemek lazım

Din ile zerre kadar alakası olmayan din adamları tarafından yönetilmesi ve Tüm İslam Ülkelerinin başında Halife'nin olmaması...

Tembellik, yeniliğe kapalı olmak, dini kaynağından öğrenmek varken başka kişilerin sözlerine, düşüncelerine koşulsuz şartlanmak, eğitim alırken batılı düşünürlerin fikirlerinin İslamla ilgili düşünürlerden fazla öğretilmesi, araştırma merakının eksikliği, düşünmekten uzaklaşmak.

Cehalet , bilmemeyi getiriyor
Anlayisszlik, aa gunah bu haram diye karsidakini rencide edip biktirmak dinden
Cemaat olmak , tamm olda ne yani ocu bucu diye ayirim yapipdiger taraftakini araya almamak vs olmuyor bence.

Ama en buyugu cehalet zaten cehaletmizi gidersek, ozentilikde kalmaz, nefsimizi mukayese etmesini de ogreniriz, anlayisli olmasinida ben biliyorum edalarinada yatmayiz. ummeti muhammet cok tembel maalesef ki, okumaktan cok saga sola bilmeden ahkma kesmesini benimsiyoruz

Siz saygı sınırını aşmadan yorumunuzu yaparsanz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum , inançlarımıza hakaret edilmediği sürece kimse hiçbir psikolojiye girmez sanırım. Reşat Halife hakkında kısmen az da olsa bilgim var bu arada.

Hakaret ya da saygı sınırını aşan bir yorum diye düşünüyorsanız 'şikayet et' butonunu kullanabilirsiniz.

Hakaret ya da saygı sınırını aşan bir yorum diye düşünüyorsanız 'şikayet et' butonunu kullanabilirsiniz.

Dusunseydim basardim emin olun.ben sadece karsilikli saygi oldugunda kimsr icin bir sorun olmaz demeye calistim ama sanirim bazi insanlar yanlis anlamaya programli.iyi geceler

En büyük sorun Müsriklerdir.
Onlar ortadan kaldirildiginda yada Islama saldirilari engellendiginde, Ümmetin icine fitne - Fesat giremez.
Islama sinsice saldiranlardir en büyük tehlike (:

Dusunseydim basardim emin olun.ben sadece karsilikli saygi oldugunda kimsr icin bir sorun olmaz demeye calistim ama sanirim bazi insanlar yanlis anlamaya programli.iyi geceler

Bazı insanlar diye imanızı gördüm ama üzerinden yazmayacağım. Sitede yenisiniz, önceden çokça tartıştık; iki taraflı çok yıprandık. Çoğu konu kilitlendi, çoğu mesaj silindi. Şu saygı sınırları mesajınızı görünce üşendim açıkçası. Sanki sizden önceki arkadaşlar düşüncelerimize saygı göstermişler gibi bir kanı içerisindesiniz. Bence bu vebali üzerinize almayın. Size de iyi geceler.

Bazı insanlar diye imanızı gördüm ama üzerinden yazmayacağım. Sitede yenisiniz, önceden çokça tartıştık; iki taraflı çok yıprandık. Çoğu konu kilitlendi, çoğu mesaj silindi. Şu saygı sınırları mesajınızı görünce üşendim açıkçası. Sanki sizden önceki arkadaşlar düşüncelerimize saygı göstermişler gibi bir kanı içerisindesiniz. Bence bu vebali üzerinize almayın. Size de iyi geceler.

Madem oyle bosa tartisma konusu acmayayim bende.hoscakalin

öncelikle merhaba, ben müslüman arkadaşınız aegishjalmur.
buralarda taşlanmayacaksam eğer, islamın da diğer dinler gibi çok tehlikeli oldugunu düşünüyorum, tıpkı eroin gibi, daha doğrusu politikaya alet olmuş her şey gibi, bunun yanında temiz toplumları da çamura bulamak için çok güzel bir araçtır. yanlış anlaşılmasın yalnız burda, bireysel inançtan değil, sosyolojik uzantılarıyla birlikte dinden bahsetmekteyim.

öncelikle merhaba, ben müslüman arkadaşınız aegishjalmur.
buralarda taşlanmayacaksam eğer, islamın da diğer dinler gibi çok tehlikeli oldugunu düşünüyorum, tıpkı eroin gibi, daha doğrusu politikaya alet olmuş her şey gibi, bunun yanında temiz toplumları da çamura bulamak için çok güzel bir araçtır. yanlış anlaşılmasın yalnız burda, bireysel inançtan değil, sosyolojik uzantılarıyla birlikte dinden bahsetmekteyim.

Zavallım nasıl da uzun uzun açıklamalarını yapmış akajsaksl

Geri