Islam nikahı

• Kullanıcı Banu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 3107 gün önce görüldü
Bu yaygaraya, medeniyet duyarlılığı yada başka bir klişe nedenle karşı çıkmaya da şaşmamak elde değil. Sıkıntı anlaşılmıyor, her gün seyredilen hollywood filmlerinde hepsi kilisede papazlar tarafından evlendirilenleri görenler az değil. Tepki verilecekse onlara da verin ki dürüst olduğunuz anlaşılsın. ŞU ANDA DÜNYÂNIN HİÇ BİR YERİNDE İSLÂM DEVLETİ OLMADIĞI İÇİN SAHTEKÂRLAR TÜREDİ,BUNLARA BAKANLAR İSLÂMDAN NEFRET EDİP İSLÂMDAN SOĞUYORLAR. BUNLAR İSLÂMA HİZMET DEĞİL ZARAR VERİYORLAR. İSLÂM DEVLETİ OLSA BU MÜNÂFIKLARIN KAFALARI UÇURULUR ANARŞİ YAPAMAZ HALE GETİRİLİRDİ..
o
Onun adı İmam nikahı değil - "İslam nikahı" -- O yetki geri zekalı imamlarda değil - Yapılan şözleşme - Akd - Bilen, güvenilir, adaletli kimselerin şahitliğinde yapılır - Mahalle imamının yada dayatılan başka kimselerin tekelinde değildir. - Dinini kayıran kimseler için bir zorunluluktur. - Kemal Sunal filimlerinde gördüğünüz imam kılıklı pis serserilerle karıştırmayın...
o
- İnanmayana zaten bağlayıcılığı yok - İmam şart değildir - Dinini bilen biri usulüne uygun işini yapar...

istemeyen yaptırmaz tepinmeye gerek yok

Chp li belediyeler bedava yapacaklar nikahı, imamlara para vermezsen olmaz yani...

Peki sayın banu resmi nikah dini nikah yerine geçerli sayılır mı?
ikiside yapılmalı
Nikâhda imâm bulunması, belli şeyler okuması şart değildir. Bu, imâm nikâhı değildir. İslâm nikâhıdır. Evlenecek bir müslimân, önce belediyede evlenme me’mûrluğuna başvurup, gerekli kanûnî muâmeleleri temâmlamalı, evlendiğini nüfûs cüzdanına yazdırmalıdır. Kanûna uygun işi bitirdikden sonra, düğünden önce, islâm nikâhı da yapılır. Allahü teâlânın emri yerine getirilmiş olur. Kanûna uygun evlenmiyen, suç işlemiş olur. İslâm nikâhı yapmıyan, günâh işlemiş olur. Bunlara aldırış etmiyenin cezâsı, katkat çok olur. Müslimân, suç ve günâh işlememelidir. Suç işliyerek cezâya çarpılmak da günâhdır.

Banu hanım ben dini nikah değil resmi nikah ile evlendim, günah mı işlemiş oldum beni aydınlatır mısınız ?

Banu hanım ben dini nikah değil resmi nikah ile evlendim, günah mı işlemiş oldum beni aydınlatır mısınız ?

Dini nikah , İslam nikahı ya da imam nikahı diye bir şey yoktur aslında .. Sadece nikah vardır .. Nikahın amacı da iki insanın birlikteliklerini duyurmak ve yaşadıkları toplum içinde eş olduklarını ilan edip ALLAH'ında istediği gibi nizam ve düzene uygun olarak akidleşmektir ..
Velhasılı dini nikah şart değildir ama yapılması ananen efdal olur .. Sen yapmamış olsan da günaha girmiş sayılmazsın inşaALLAH ..
Asıl günahı çocuk yaştaki kızları resmi nikahsız alıp bir hoca uydurmasıyla nikahlayıp her türlü haktan yoksun bırakan sığırlar işlemektedir ..

Ben şahsen islami nikaha uygun imam nikahımın da olmasını isterim
Farz mı değil mi bilmiyorum ama bende hükmü farzdır

Ne kadar uzadı burada bu konu.Gecti Kanunlastı iştemiyen Dini nikah kıydırmaz.Gider iştedigi yerde kıydırır nikahını.Kimse elinden tutmuyor gel + dini nikah kıydıye.Ben Dinime uygun izdivacımı yapar gecerim kimene yaw

Ben de isterim dini nikah içim rahat etmez tek nikahla çift kiydiricam ;d

ikiside yapılmalı
Nikâhda imâm bulunması, belli şeyler okuması şart değildir. Bu, imâm nikâhı değildir. İslâm nikâhıdır. Evlenecek bir müslimân, önce belediyede evlenme me’mûrluğuna başvurup, gerekli kanûnî muâmeleleri temâmlamalı, evlendiğini nüfûs cüzdanına yazdırmalıdır. Kanûna uygun işi bitirdikden sonra, düğünden önce, islâm nikâhı da yapılır. Allahü teâlânın emri yerine getirilmiş olur. Kanûna uygun evlenmiyen, suç işlemiş olur. İslâm nikâhı yapmıyan, günâh işlemiş olur. Bunlara aldırış etmiyenin cezâsı, katkat çok olur. Müslimân, suç ve günâh işlememelidir. Suç işliyerek cezâya çarpılmak da günâhdır.

Biraz kaçamak cevap mı oldu..:)

Ben burada kızan arkadaşlara bir konuda katılmak istiyorum, Allahın emirlerine uymayan bir insanın dini nikahta geçerli koşullara (mehir gibi) uymasını nasıl bekleriz.
Bir hoca (din öğretmen) arkadaşımız, üniversite okuyup birbirini seven gençlerin günahtan kaçmak için aralarında dini nikah istediğini ve ailelerinden gizli yaptıklarından bahsediyordu. Böyle durumlar için sakıncalı olabiliyor. O yüzden hocalarımız resmi nikahı kıyılmamış gençlerin, dini nikahlarının kıyılmasını uygun bulmuyorum.

Ama asıl mesele evlenme değil ayrılma meselesidir.
Bu konu aslında günümüzde karma karışık bir durum almış ve kimselerin çözüm arama gibi bir derdi de yok.

Oyuncakmi ln bu?
Gizli nikah kiydiramaz millet kafasina göre.
Nikaha sahitler gerekli.
Anne baba rizasi alinmali.Herşeyin bir usulu,adabı var.

Muslumanim diyen, kiydirir islama uygun olan nikahi.
Yok ben hökömet nikahi ile yetiniom diyenler bi zahmet saflarini belirlesin.
Sizde kurtulun islama uyanlarda.

Madem bu kaideyi sacma bulanlar var,doğru bulduğunuz işlerle meşgul olun.
Ne karışıyorsunuz milletin işine?Hayret bişe.
Sonra:"Saygı duyacaksınız,"diye sesler yükselir.
Olur canım.Başka?

İsteyen istediğini kıyar kimse laf edemez şahıslara çünkü onların kararıdır.
Lakin imam nikahının ön koşulu olarak resmi nikah belgesi istenmeli ki tecavüzcülerin, ailelerin rızasıyla evlendirilen 15 - 16 yaşındaki kız çocuklarının önüne geçilmesi için.

Şahsen gerek duymuyorum böyle bir şeye, çokta gerekmez bana göre bir anlam ifade etmiyor imam nikahı.

İsteyen istediği nikahı yaprsın. Bizene bundan

22539843_1503447413083306_8962498223348153278_n.jpg

Geri