islam kuralları Türkiyeye gelsin istermiydiniz?

Konu sahibi son olarak 2140 gün önce görüldü

islam kuralları Türkiyeye gelsin istermiydiniz?

• gelsin

Kullanılan: 4 25.0%
  • gelmesin

Kullanılan: 9 56.3%
  • bi düsinim

Kullanılan: 2 12.5%
  • ateislere soralim

Kullanılan: 1 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    16
Verdiğim 2 ayet sizin bu söylediğinize yakın sanırım. Şimdi söyler misin şeriat değil mi sizin söylediğiniz?

Kur'an çevirilerinde rastlanan en büyük yanlışlık, meali parantezlere hapsetmektir.Verdiğiniz ayetler yorum katılarak meallendirilmiştir.

Ayrıca, surelerin hangi olaylar üzerine bağlayıcı olarak indiğinide araştırmanızı öneririm.

Ve yine ayrıca, Allah'ın hükümleri kişinin kendisini bağlar.Bu kurallar toplumu yönetmek için inmemiştir.Vahyin dininden sapmamanızı öneririm.

Kur'an çevirilerinde rastlanan en büyük yanlışlık, meali parantezlere hapsetmektir.Verdiğiniz ayetler yorum katılarak meallendirilmiştir.

Ayrıca, surelerin hangi olaylar üzerine bağlayıcı olarak indiğinide araştırmanızı öneririm.

Ve yine ayrıca, Allah'ın hükümleri kişinin kendisini bağlar.Bu kurallar toplumu yönetmek için inmemiştir.Vahyin dininden sapmamanızı öneririm.

Sanırım Arapçanız iyidir. Dilerseniz Arapça olarak ayeti getirmemi ister misiniz? Bir bakın meale ekleme var mı diye. Hı?
Ayrıca ben sizden alıntı yaptığım için özürde dilemiştim. Yine özür dileyeyim mi?

Sanırım Arapçanız iyidir. Dilerseniz Arapça olarak ayeti getirmemi ister misiniz? Bir bakın meale ekleme var mı diye. Hı?
Ayrıca ben sizden alıntı yaptığım için özürde dilemiştim. Yine özür dileyeyim mi?

Sizden özür beklediğimide nereden çıkardınız ? Bir hatanız olduğunu düşünmüyorum.Fıkhi yönden farklı görüşlere sahip olabiliriz bu özür icab etmez.

Fıkhı bir kenarıya bırakıp devlet işlerini konuşacaksak eğer, ki bu konu tamda budur, mantık çerçevesinde düşünmek gerekir.Şeriat islamiyetten beri asla Allah'ın şeriatı olarak yorumlanamamıştır.Emevi melanetleri ile harmanlanan yüce vahyin kuralları sahte şeyhler ve cemaatlerle beslenmiştir.Bu noktada varsayalım ki Allah'ın vahyini insanlara metazori ile dayatmak istediniz ( ki Allah bu hususta bile Hz.peygamber e "sen sadece uyar,gerisine karışma" derken size ne oluyor ?? ) bunu yapmak istemeniz bile vahyin kendisi ile çelişirken en azından tüm insanlara saf İslam'ı anlatmayı başarabilmeniz lazımdır ki şeriat mantığa uygun işlesin, günümüz dünyasında bu mümkün değildir.

Hz.Peygamber bile sadece "tebliğ edip kenarıya çekilmek" ile görevlendirilmiş iken, "sözde" şeriatı uygulamayı istemek Allah ile aldatmaktır, vahyin uhreviliğini bozmaktır.Bu noktada fazla söze gerek yoktur.

Sizden özür beklediğimide nereden çıkardınız ? Bir hatanız olduğunu düşünmüyorum.Fıkhi yönden farklı görüşlere sahip olabiliriz bu özür icab etmez.

Fıkhı bir kenarıya bırakıp devlet işlerini konuşacaksak eğer, ki bu konu tamda budur, mantık çerçevesinde düşünmek gerekir.Şeriat islamiyetten beri asla Allah'ın şeriatı olarak yorumlanamamıştır.Emevi melanetleri ile harmanlanan yüce vahyin kuralları sahte şeyhler ve cemaatlerle beslenmiştir.Bu noktada varsayalım ki Allah'ın vahyini insanlara metazori ile dayatmak istediniz ( ki Allah bu hususta bile Hz.peygamber e "sen sadece uyar,gerisine karışma" derken size ne oluyor ?? ) bunu yapmak istemeniz bile vahyin kendisi ile çelişirken en azından tüm insanlara saf İslam'ı anlatmayı başarabilmeniz lazımdır ki şeriat mantığa uygun işlesin, günümüz dünyasında bu mümkün değildir.

Hz.Peygamber bile sadece "tebliğ edip kenarıya çekilmek" ile görevlendirilmiş iken, "sözde" şeriatı uygulamayı istemek Allah ile aldatmaktır, vahyin uhreviliğini bozmaktır.Bu noktada fazla söze gerek yoktur.

Yapmayın bunu lütfen. Ağır bir itham var.
Bakın siz benden Kuran'ı Kerim ile ilgili bilgi istediniz ben ayet ortaya koydum. Yine siz bunun yanlış çevrildiğini iddia ettiniz. Sanki ben bir dayatmacı zihniyete sahipmişim gibi böyle tuhaf ithamlarınız vahim bir durum. sizin sorduğunuz sorulara karşılık verdiğim cevapları kendinize göre yorumlamanız ise üzücü.

Ayrıca ben şeriatın gelenisini istediğimi belirtmemişken Neden çok istiyormuşum gibi cevap yazıyorsunuz?

Lütfen böyle şeyler yapmayın lütfen!

Yapmayın bunu lütfen. Ağır bir itham var.
Bakın siz benden Kuran'ı Kerim ile ilgili bilgi istediniz ben ayet ortaya koydum. Yine siz bunun yanlış çevrildiğini iddia ettiniz. Sanki ben bir dayatmacı zihniyete sahipmişim gibi böyle tuhaf ithamlarınız vahim bir durum. sizin sorduğunuz sorulara karşılık verdiğim cevapları kendinize göre yorumlamanız ise üzücü.

Ayrıca ben şeriatın gelenisini istediğimi belirtmemişken Neden çok istiyormuşum gibi cevap yazıyorsunuz?

Lütfen böyle şeyler yapmayın lütfen!

Cevap veriş tarzınızda şeriatın iyi olup olmadığını sorgulama, eğer iyi olduğuna kanaat getirirsenizde savunma eğiliminizin olduğunu hissettim.Karşı cevaplarım bu yöndeydi.Yorumlarınızda bunu hissetmemi garipsemezsiniz diye umuyorum.

Dipnot olarak eklemekte fayda görüyorum ; mealin yanlış çevrildiğinden ziyade "yorum katılmış" olduğunu söyledim.

Cevap veriş tarzınızda şeriatın iyi olup olmadığını sorgulama, eğer iyi olduğuna kanaat getirirsenizde savunma eğiliminizin olduğunu hissettim.Karşı cevaplarım bu yöndeydi.Yorumlarınızda bunu hissetmemi garipsemezsiniz diye umuyorum.

Dipnot olarak eklemekte fayda görüyorum ; mealin yanlış çevrildiğinden ziyade "yorum katılmış" olduğunu söyledim.

Ben sizin islam kurallarınını kötüleme savunmanıza karşılık sizi islam düşmanı olarak görsem bu doğru olur mu?

Ben sizin islam kurallarınını kötüleme savunmanıza karşılık sizi islam düşmanı olarak görsem bu doğru olur mu?

İslam kurallarını tek bir yerde kötülemişsem buyrun gösteriniz.

Söylememde fayda görüyorum ; Ben inançlı bir insanım.İslamı asla kötülemem.Aksine bir çok yerde yanlış empoze edilmiş batıllara karşı çıkarım.Kur'an başucu kitabımdır.İslam kurallarını asla kötülemedim, kötülemem.

Ben sadece bu denli savunuşunuzu potansiyel şeriat tarafarlığı olarak sezdim.Yanılmış olabilirmiyim ? Pek tabii.

İslam kurallarını tek bir yerde kötülemişsem buyrun gösteriniz.

Söylememde fayda görüyorum ; Ben inançlı bir insanım.İslamı asla kötülemem.Aksine bir çok yerde yanlış empoze edilmiş batıllara karşı çıkarım.Kur'an başucu kitabımdır.İslam kurallarını asla kötülemedim, kötülemem.

Ben sadece bu denli savunuşunuzu potansiyel şeriat tarafarlığı olarak sezdim.Yanılmış olabilirmiyim ? Pek tabii.

Haklısınız efenim.

Tarihin en büyük vahşetlerine imza atan şu eli kanlı faşist komunistolara neyin ispatı peşindesiniz? Sözde kapitalizme karşı olduklarını söyleyen ve bugün kapitalizmin en büyük köpekliğini yapanlara islamın siyasi ve sosyal hayatını anlatarak,Küf kokulu barlarda,öğrenci evlerinde şişeleri devirdikten sonra birbirini deviren ertesi gün hapçı komunistolara kucak sevdalısı karılarını paylaşmaktan çekinmeyenlere şeriatın eşleriniz sizin namusunuzdur,namus anlayışını anlatarak,muhalif gördüklerinin başını ezmekten çekinmeyen çetelere islamın hoşgörüsünü anlatarak nereye varmayı amaçlıyorsunuz?

İslam hayatın her alanına hakimdir,sosyal hayatta,siyasette islam olmalıdır. Din,Allah ve birey arasında sınırlı değildir. Müslümanım diyen birisi şeriata hayır diyorsa kendi imanını sorgulasın.

Sayfalarca yorum yaparak,tartışarak budizm gelse hayır demeyeceklerle şeriat gelsin mi konusunu tartışıyorsunuz. Sonuç olarak bu durumdasınız: Ancak olmadı. “Mutluyuz Evleniyoruz” görüntüsü, kısa süre zarfında “Bir kaç posttan sonra boşanıyoruz” şeklinde sürpriz yaptı.

tek bir soru soracağım bu kadar suç İslam kurallarına göre Devlet yönetilirken mi oldu ? Boşver sen şimdi dini kullananları İslam kurallarıyla yönetilmiyoruz İslamı kullananlar ile neden karıştırıyorsun ki:D

olay hükümet İslamın kullanılması vs değil yani kişileri yada bir yönetimi İslam ile sınıflandırmak nedir anlamıyorum ya

şuanda İnsanların yapmış olduğu Anayasaları kulanıyoruz doğru mu?

bu ülkenin %80-90'ı Müslüman doğru mu?

Türkiye'de Müslümanlığın, inancın A'sını bilmeyen Milyonlar var

Aslında şuan yaşadığımız durum, Dinle yönetilen devlet haline geldiğimizde daha kötü olacağının habercisidir.

şuanda İnsanların yapmış olduğu Anayasaları kulanıyoruz doğru mu?

bu ülkenin %80-90'ı Müslüman doğru mu?

Türkiye'de Müslümanlığın, inancın A'sını bilmeyen Milyonlar var

Aslında şuan yaşadığımız durum, Dinle yönetilen devlet haline geldiğimizde daha kötü olacağının habercisidir.

Hızla suç oranı yükseliyor değil mi?

Hiç düşündün mü bu Ülke kurulurken nokta virgül bile eklemeden medeniyet bütündür bütün olarak alınır diyerek halkının %90 olarak ifade ettiğin bu Ülkeye Avrupanın belli çerçevelerde Hristiyanlık öğelerine göre ayarladığı anayasa sokulduve nerdeyse 100 senedir bununla yönetilen de bir Ülkedesin kalkıp nasıl dersin ki İslamla yönetilirse böyle kötü olacağının habercisidir diye nerdeyse 100 senedir ne ile yönetiliyor da İslamla yönetilmek böyle olur diyorsun bu biraz çelişkili değil midir:D

şeriatla yönetilip durum bu suç oranlarıyla olsaydı İslamı suçlamakta haklıydın şuan bir senede olan bu suç oranları şeriat ile yönetilen Osmanlıda 100 senede bile olmadığını biliyor musun? Bu Ülkede Hükümetler Atatürkü kullandı Milliyetçiliği kimi de Dini kullandı ama senin mantığın bir Müslüman cinayet işledi diye bütün Müslümanları yakın der bir mantığın var

İslamı kullananlar var diye İslamla yönetilen böyle olur demek ne oluyor yanlış olan insanlardır din veya yönetim şekli değil eğer öyle olsaydı tayyibe diktatör derken Cumhuriyetinde diktatör sistemi diye düşünmen gerekirdi ama düşünmezsin ama İslamı kullanan biri varken İslamın tecavüz dolu bir yönetime dönüşmesini düşünürsün bu adil değil

Sonra herkes Allah sansın kendini, bir ayetin bile milyon tane kafadan açıklaması çıkıyorken din ile hukuk yapmak harika olur bence gelsin gelsin.

Sonra herkes Allah sansın kendini, bir ayetin bile milyon tane kafadan açıklaması çıkıyorken din ile hukuk yapmak harika olur bence gelsin gelsin.

kapitalist sistemde herkes zaten kendi kendisinin tanrısı gibidir Dünya sistemi de ben tanrıyım diyenlerin elinde zaten bunun için İslami kurallara gerek yok zaten he İslam kuralları gelsin mi bunu uygulayabilecek karakterli insanlar olmadığı için şuan böyle bir şey istemem uygulamak var uygulamak var sonuçta uygulayanlara göre değişiyor çünkü sistem

ayrıca bugünkü Cumhuriyet sisteminin kanunlarından ne hayır gördün ki taciz edilen kişi intihar ediyor sonra taciz eden öğretmen serbest kalıyor yaşasın Cumhuriyet kanunları :D (yetersiz kaldığı için böyle diyorum yanlış anlaşılmasın)

islamiyet ufül etti (battı).Mehdi zamanında yeniden doğacak
Abdulhakim arvasi hazretleri

Hilafet sancağı nerede indiyse tekrar oradan göndere çekilir.

Geri