islam kuralları Türkiyeye gelsin istermiydiniz?

Konu sahibi son olarak 2139 gün önce görüldü

islam kuralları Türkiyeye gelsin istermiydiniz?

• gelsin

Kullanılan: 4 25.0%
  • gelmesin

Kullanılan: 9 56.3%
  • bi düsinim

Kullanılan: 2 12.5%
  • ateislere soralim

Kullanılan: 1 6.3%

• Kullanılan toplam oy
    16
Kişi bu kuralı kendi uyguladığında cumhuriyet yasalarını çiğnemiş sayılmaz mı?

Neden çiğnemiş sayılsın anlayamadım ? Cumhuriyet ibadet edenin kellesinimi vurmaktadır ? Ya da dışlamaktamıdır ? Nacizane tavsiyem şudur; nasıl dini müslümanlar yerine bizzat Kur'an dan öğrenmek gerekiyorsa, cumhuriyeti de partilerden değil bizzat Atatürk ten öğrenmek lazım.Bunun aksi yapılan her türlü yargılama bedbaht olacaktır.

Neden saysın anlayamadım ? Cumhuriyet ibadet edenin kellesinimi vurmaktadır ? Ya da dışlamaktamıdır ? Nacizane tavsiyem şudur; nasıl dini müslümanlar yerine bizzat Kur'an dan öğrenmek gerekiyorsa, cumhuriyeti de partilerden değil bizzat Atatürk ten öğrenmek lazım.Bunun aksi yapılan her türlü yargılama bedbaht olacaktır.

Pardon ya. Özür dillerim Ben o alıntı için.

Şeriat'ın kestiği parmak acımaz.

Böylece katı kurallar , Türkiye'ye gelirse halk isyân eder . Eğer , Türkiye'ye bir kural gelmesi gerekiyorsa : Bu kurallar kesinlikle Türk TÖRESİ olmalıdır ...

Gelmesin. Akla ve vicdana uygun hukuki kararlar verilmiş olursa böyle bir şeye gerek olmaz zaten.

12472711_981389598624855_2007562659601282710_n.jpg

Bu konunun tartışılıyor olması bile ne derece geri kaldığımızın göstergesidir..

Darbe anayasasıyla yönetiliyoruz çohh hoşş.

Modern suçlar mı işleniyor da modern ceza uyguluyorsun?

Suçları modern yahut demodern diye sınıflandıramazsanız. Cezalar bu sınıflandırmaya tabiidir. İnsanoğlu evrim sürecini tamamladığından beri - yahut yaratıldığından beri - suç işlemeye meyillidir ve suç işler. İlk çağlarda Hammurabi Kanunları'nın da etkisiyle kısasa kısas mantığı hüküm sürmüşse de çağımızın geldiği bu noktada hüküm süren ve insan haklarına, etiğe en uygun olan görüş :

Suçlunun değil, suçun cezalandırılacağıdır.

Ceza hukukunun amacı suç işlemeye meyilli olan insanlar içerisinden suç işleyen kişileri tekrardan topluma kazandırmaktır. Toplumdan uzak tutmak yahut yaşam hürriyetine son vermek, sopalamak değildir.

Suçu değil suçluyu cezalandıran bir sistem ise canice bir sistemden ötesi değildir nazarımda.

Adam öldürmenin şartlarını Kur'an şeriatına göre sayarmısın bana ?

Kısasa kısas
Tecavüze idam.

Ayrıca siz bir önceki alıntıda şeriat kanunlarını din öğrenme ile ilişkilendirmiştiniz sanırım. Bu durumda sizin bilginize benim başvurmam lazım değil mi?

Adam öldürmenin şartlarını Kur'an şeriatına göre sayarmısın bana ?

Bakara suresi

178. Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır.
179. Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki (bu hükme uyarak) korunursunuz.

Kısasa kısas
Tecavüze idam.

Ayrıca siz bir önceki alıntıda şeriat kanunlarını din öğrenme ile ilişkilendirmiştiniz sanırım. Bu durumda sizin bilginize benim başvurmam lazım değil mi?

Memnuniyetle.

Kur'an da kısasa kısas diye bir ceza her suç için geçerli değildir.Haksız yere öldürülen kişinin şahitler huzurunda sabitlenmesi şartıyla,sadece kişinin ebeveynlerinin ikisininde istemesi şartıyla, ve aynı ile karşılık verilmesi tercihe bırakılmıştır.Fakat yine aynı hususta işin Allah a havale edilmesi tavsiye edilir.

Bu hususta vahyin sınırı ortadadır.Kimse kafasına göre şeriat belirleyemez.Aksini iddia etmek şirktir, tövbe icab eder.

Suçları modern yahut demodern diye sınıflandıramazsanız. Cezalar bu sınıflandırmaya tabiidir. İnsanoğlu evrim sürecini tamamladığından beri - yahut yaratıldığından beri - suç işlemeye meyillidir ve suç işler. İlk çağlarda Hammurabi Kanunları'nın da etkisiyle kısasa kısas mantığı hüküm sürmüşse de çağımızın geldiği bu noktada hüküm süren ve insan haklarına, etiğe en uygun olan görüş :

Suçlunun değil, suçun cezalandırılacağıdır.

Ceza hukukunun amacı suç işlemeye meyilli olan insanlar içerisinden suç işleyen kişileri tekrardan topluma kazandırmaktır. Toplumdan uzak tutmak yahut yaşam hürriyetine son vermek, sopalamak değildir.

Suçu değil suçluyu cezalandıran bir sistem ise canice bir sistemden ötesi değildir nazarımda.

Suç işleyen bir insan vicdan azabı duyar. Bu tevhid inancına sahip olsun beta olmasın. Evrime inanan içinde geçerlidir. Ve cezadan kaçmak ister. Korkar Çünki. Korkusundan kurtulaması ceza yemekle diner.

Bir mahkum düşünün içeriye girmeden önceki rahatlığı ile çıktıktan sonraki rahatlığı arasında hangisi ferahlık hissi verir?

(Kesintisiz cevap isterim mümkünse)

Memnuniyetle.

Kur'an da kısasa kısas diye bir ceza her suç için geçerli değildir.Haksız yere öldürülen kişinin şahitler huzurunda sabitlenmesi şartıyla,sadece kişinin ebeveynlerinin ikisininde istemesi şartıyla, ve aynı ile karşılık verilmesi tercihe bırakılmıştır.Fakat yine aynı hususta işin Allah a havale edilmesi tavsiye edilir.

Bu hususta vahyin sınırı ortadadır.Kimse kafasına göre şeriat belirleyemez.Aksini iddia etmek şirktir, tövbe icab eder.

Verdiğim 2 ayet sizin bu söylediğinize yakın sanırım. Şimdi söyler misin şeriat değil mi sizin söylediğiniz?

Türkiye, Cumhuriyetle yönetildiği halde dini kullanarak milleti kandıranlar tarafından yönetiliyor

Yine Müslüman olan ülkemizde;
Kadına şiddet
Tecavüz
Hırsızlık
Çocuk istismarı ve çocuklara tecavüz
Kul hakkı yeme
vs. vs.

Ülkemiz bu konuda Müslümanlık dışı yaşıyor
Ya Müslüman olmasaydı bu ülke o zaman ne olurdu çok merak ediyorum :)

tek bir soru soracağım bu kadar suç İslam kurallarına göre Devlet yönetilirken mi oldu ? Boşver sen şimdi dini kullananları İslam kurallarıyla yönetilmiyoruz İslamı kullananlar ile neden karıştırıyorsun ki:D

olay hükümet İslamın kullanılması vs değil yani kişileri yada bir yönetimi İslam ile sınıflandırmak nedir anlamıyorum ya

Geri