- Çözümleri
- 2
Önce ikide bir, ''bizim inancımız'' gibi ardından ''siz''i çağrıştıran sözlerden vazgeç. İslam barışı, birliği, aydınlanmayı, sevgiyi öğütler!
Sorduğun sorulara gelince :
1. kuran'ın değiştirildiği ya da Hz. Muhammed'in dilinden dökülen Tanrı kelamlarının kitaba aktarılırken bir şekilde belli bir topluluğun inancına dönüştürüldüğü İslam tarihinde yaşanmış hadiseler ve katliamlar ile de sabittir. Bunu en esk,i Kuran'ın Hz Osman zamanında değil Emeviler zamanında yazıldığının bilimsel anlamda ortaya konulmasından anlıyoruz.
2. Sizler Arap milliyetçiliğinin bir ifadesi olan ''Muaviye İslamı (Amerikan İslamı- ılımlı İslam)'' ı savunduğunuz halde size amacınızı sormadığım halde bana böylesi absürt soruyu sormanızın tek amacı olabilir. O da Muaviye dinini Orta Asya bozkırlarına kadar yayabilmek için yapmış olduğunuz katliamlar, ardından Selçuklular devrinde diyar-ı Rum'a gelerek Babai isyanlarına katılan Türkleri katledebilmek için parayla tuttuğunuz Frenk askerlerini ve Osmanlı zamanında Yavuz Katili eliyle yazdırılan fetvalar ile katlettiğiniz yüzbinlerce Türk'ün ve türklerin yurtlarından kovularak yerlerine yerleştirtilen Kürtlerin bu katliamlara Cumhuriyetimiz kurulana kadar devam etmelerini gölgelemek istemenizdir.
Sizlerin gözünde hala Türkler, ''Yecüc- Mecüc'' kavmidir.
Beni kendinle karıştırıyorsun.
Ben "biz" derken Müslümanları kastediyorum. Ben seni buna dahil etmediğimi hiç bir zaman söylemedim. Kuran'ın değiştirildiğini söylediğin halde hatta.
Sen "biz" derken ise ötekeleştiriyorsun. Hatta bunlara "Sizin gibi dinciler","Sizin gibi İslamcılar" kelime gruplarını ekliyorsun. Üzerine bir de "Siz Amerikan İslamı'nı savunuyorsunuz." diyorsun.
2.yazdığın madde zaten bu konuda tam bir fiyasko. Yazılarının tamamı "bunu savunuyorsunuz" la başlayıp aynı şekilde bitiyor.
Kişi kendinden bilir işi.
Zorunuza gidiyorsa yazmayın kardeşim.
Hz. İbrahim milletindenim, var mı problem?
Sen istediğin dine mensup olabilirsin.
İslam özgürdür.