Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Silistre'nin anlattığı Kaygusuz Abdal'ın dinle dalga geçmesi olayı beni niye ilgilendirsin, ben olayın orasındayım.
Kaygusuz Abdal dinle dalga geçmiş, Hz.Muhammed tebliğ etmiş. Benim "İsviçreli bilim adamları dediyse doğrudur o zaman." der gibi "Kaygusuz Abdal dediyse doğrudur o zaman." dememi filan mı bekliyorsunuz?
Silistre, "Siz Türküz derken, yanınıza yandaş çekmeye çalışıyorsunuz." tanımının bana uygun tarafı yok.
Türkler yıllarca inancı ve toprağı için savaştı. Savaşırken dahi dualarla savaştı. Şimdi kalkıp ta, silistre bana hem Türküm hem ümmetçiyim diyemezsin derse, o da ben dahil milyonlarca kişiye uymaz zaten.
Kaldı ki arkadaş tanımları karıştırıyor. Hem milliyetçi hem ümmetçi olamayabilirsin diyelim. (Onu da olursun da.) Türküm ve ümmetçiyim demekle, milliyetçiyim ve ümmetçiyim demek aynı şey değil.
Son olarak uymayan başka bir şey daha söyleyeyim:
Yani burada diyor ki sizin başkanınız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O da yanılgıdadır.
Recep Tayyip Erdoğancı sıfatı da bana uygun değil.
Bazı gözü görmez arkadaşlar, benim bu forum başlıkları altında Mustafa Kemal Atatürk'ü de, cumhuriyeti de, İslam'ı da, Hz.Muhammed'i de aynı şekilde savunduğumu göremiyorlar. He Erdoğan'ın da doğrularını savunuyorum. Yanlışlarını da yazıyorum ama.
Burada problemli ben değilim. Sizlersiniz.
Tam da bu doğrultuda Waterlelie'nin benim için yazdığı, beni duygulandıran metnini okumanızı tavsiye ederim: http://www.forumsal.net/uye-sozluk/485072-jose-chilavert-6.html#post3543166
Bence siz de bu yolda ilerleyin. "Ben xciyim, yciyim" kalıplarından önce, insanım diyebilin.
Bakın en başında ben ibrahim milletindenim diye saçma bir ibare kullandınız. Sonra bu tanımı genişletip tüm hristiyan ve yahudileri dahil ettiniz. Dahil olduğun milleti sadece iyisiyle seçemezsiniz yanlışı ve doğrusuyla kabullenmeniz gerekir. Yani muaviyesi istediğiniz kadar kabullenmeseniz de islami terör örgütleri kendini ibrahimin milletinden görebilir.
Şahsi görüşüm yeterince üzerine kafa yormadığınız bir doğruyu, savunmayınız.
Ben ibrahimin milletindenim diyorsanız bunları kabullenmeniz gerekiyor. Dramatik mesajlar arkasına saklanmanız bir şey değiştirmez. Sevgili Nilüfer'in sizin hakkınızda yazdığı mesaj inanın umurumda değil.
Allah'ın ayetine saçma diyemezsin. Konuyu daha fazla uzatmayalım isterseniz.
Allah'ın sözüdür bu. Bizim değil.
Gerçek İslam inancına mensup kişiler Hz.İbrahim milletindendir. Sizin bahsettiğiniz terör örgütleri, şeyhler vb gibi İslam inancına sonradan eklenen şeyler, Hz.İbrahim milletiyle alakadar olamaz.
Kısacası, bizim inancımıza karışmayın. İnançsızsanız, inançsızlığınızla yaşayın. Sadece saygılı olun yeter.
Ben burada hiç bir Ateist arkadaşıma, "Ulan teneke, inandığın şeye bir bak hele." diye dalga konusu etmiyorsam, siz de etmeyeceksiniz.
Allah'ın bize emrettiği şey, Hz. İbrahim milletinden olmaktır ve bizim inancımızda Allah ayetlerinin üzerine söz söylenmez.
Bunu hala Türk milliyetçiliği ile kıyaslanlara ise sadece gülüyorum.
Zaten bu insanlar, din işlerini devlet işleri ile kıyasladığı için bu durumdayız.
İbrahimin milletinden olacaksınız diyen tanrı ama aşırı dincileri ibrahimin milletine kabul etmeyen sizsiniz ve bana saygı duymalısın diyebiliyorsunuz.
Yani dolaylı yoldan tanrının sözlerini redediyorsun.
Terörist muslumanım diyorsa bu seni ilgilendirmez. Müslümansan ibadetini yap başkalarını ibadetini inancını durumunu "tanrı değilsen" eleştirme hakkınızın olmadığını da unutmayın.
İbrahim milleti ile ilgili en küçük bir fikrin yokken seninle tartışmaya girmenin hata olduğunu biliyordum da, işte herkesi aynı kefeye koymak gibi bir huyum var.
Teröristin müslümanlığı beni zaten ilgilendirmez. Adamları "Ben Müslümanım" dediği için gidip herhangi bir şey için engellemiyorum sonuç itibariyle. Her müslüman sevapları kadar günahlarından da sorumludur. Bu günahları bilerek te işleyebilir. Burada Allah ve kul arasındaki üçüncü kişiye top yemek düşer.
Dolayısıyla bir müslüman olarak, ibadetimi yapıp yapmamam, Müslümanları eleştirmem de yine benimle ilgilidir. Bu durumda top yememe durumu sizin için burada da geçerli.
Karın ağrınızın artması için şunu her defasında zevkle söyleyebilirim: Benim inancıma göre Allah birdir, Hz.Muhammed onun kulu ve elçisidir. Allah ne dediyse o benim için en ön plandadır. Dolayısıyla Allah bana sen Hz. İbrahim'in milletindensin diyorsa, ben o millettenim.
Gerisi de sizi ilgilendirmez zaten ve zaten konunun gidişatına baktığınızda insanların inancı veya ideolojisine karşı çıkan, eleştiren taraf sizsiniz.
Biz inandığımız şeyi yazıyoruz. Siz ise inandığımız şeyi karalamaya çalışıyorsunuz. Forum genelinde kendi inandığı inanç ve ideolojileri yazmak yerine, inanılan inanç ve ideolojileri karalayarak gün yüzüne çıkmaya çalışan bir üyeyle daha ne kadar tartışılabilir?
Haydi iyi forumlar. Kendi yağınızda kavrulabilirsiniz.
Gerçek İslam inancına mensup kişiler Hz.İbrahim milletindendir. Sizin bahsettiğiniz terör örgütleri, şeyhler vb gibi İslam inancına sonradan eklenen şeyler, Hz.İbrahim milletiyle alakadar olamaz.
Sen benim neyi savunduğumu tam anlamiyla bilmeden sacmalimissin yine cidden.
Şurada basettigin "siz"in benimle uzaktan yakindan alakasi yok.
Asıl saçmalayan sizsiniz. Sizinle daha önce de bu konuda tartıştık, Kuran'da geçen bir ayete dayanarak, ''İbrahim Milletndeniz'' diyerek ümmetçiliği savunmuştunuz, bense hem ümmetçi hem de Türk milliyetçisi olunmaz demiştim. Bunu söylerken, benim dayanağım bilim sizinki ise Emeviler zamanında insan eliyle yazılıp değiştirildiğine inandığım kutsal ktabımız Kuran.
Biz Türkler'in, gerek çin kaynakları olsun gerekse Orhun abidelerinde kimsenin şüphe dahi edemeyeceği bilimsel varlığı var.
Mesela Orhun Abidelerinde:
Ben Bilge Tonyukuk'um. Çin ülkesinde doğdum. Türk milleti Çin'de tutsak idi. Türk milleti hanını bulmayınca Çin'den ayrıldı, han sahibi oldu. Hanını bırakıp yine Çin'e tutsak düştü. Tanrı şöyle demiş: Han verdim, hanını bırakıp tutsak düştün. Tutsak düştüğün için Tanrı öldürdü. Türk milleti öldü, bitti, yok oldu. Türk Sır milletinin yerinde boy kalmadı.
.
Bu sözlerin sahibi İslam diniyle henüz tanışmamış bir Türk bağbuğu. ''Türk Milleti'' tanımını ortaya koyuyor.
Demek ki Millet tanımı Kuran yazılmadan evvelde vardı. Hem de ''Türk Millet'' olarak tarih sahnesinde idi.
Şimdi sana soruyorum. Kuran'da, Araplardan söz ediliyor, yahudilerden de peki neden Böylesi anıt dikmiş bir milletten Kuran söz etmez?
Jose Chilavert merhaba,
ateizm, deizm tarzı genel başlıklı bir topic isteyebiliyor muyuz ?
Biz de burada beş taş oynamıyoruz herhalde sizin bana vermiş olduğunuz cevaba somut delillerle cevap veriyoruz. Kimsenin inancına da saygısızlık etmiyor, bilakis olması gerekeni ortaya koyuyoruz. İslam'i ''sizin gibi ''İslamcılar''dan koruyoroz.
Inancimiz geregi Kuranin degistirilmedigine inaniyoruz.
Bu durumda tartisma burada sona eriyor.
Inandiginiz seyleri savunurken, inanmadiginiz seyler icin "onlar degistirildi yahu" deyip te isin icinden siyrilamazsiniz.
Kurani kerim hic bir zaman degistirilmedi ve millet kelimesi inancimiza ait bu kutsal kitapta, "cemaat" veya "din mensubu" anlaminda kullanildigi icin, eger konu basligimiz dinse bu anlamiyla tartisilir.
Bu baslik altinda Islam inancina ait bir konu tartisiliyor. Dolayisiyla insanlarin imancina biraz sayginiz olsun. Bizim inancimizda Hz.ibrahim milleti tanimi vardir. Bu degismez. Degismesi teklif bile edilemez.
Ustelik bunu herhangi bir dayanak olmadan "kurani kerim degistirildi" diyerek hic yapamazsiniz.
O yuzden insanlarin degerlerine camur attiginizi soylerken haksiz olmadigimi artik hepimiz gorebiliyoruz, hayirli olsun.
Biz de burada beş taş oynamıyoruz herhalde sizin bana vermiş olduğunuz cevaba somut delillerle cevap veriyoruz. Kimsenin inancına da saygısızlık etmiyor, bilakis olması gerekeni ortaya koyuyoruz. İslam'i ''sizin gibi ''İslamcılar''dan koruyoroz.
Seni adam yerine koyup bir soru sordum; Kuran'da Araplar, Yahudiler hatta Rumlar hakkında ayetler var, en az onlar kadar cihanşumül bir millet olan Türkler neden yok?
tekrar soruyorum;İbrahim milleti gibi dünya tarihinin kayıtlarında geçmeyen bir millet varken, Orhun abidelerini dikmiş, Çin kayıtlarında da yer alan Türklerin olmamasının izahı sizce nasıl izah edilebilir?
Bu soruları sormamdaki amaç İslam inancını karalamak değil, İslam'a vurulan hançeri tutan eli bulup deşifre etmektir.
Önce ikide bir, ''bizim inancımız'' gibi ardından ''siz''i çağrıştıran sözlerden vazgeç. İslam barışı, birliği, aydınlanmayı, sevgiyi öğütler!
İslam'ı "Kuran-ı Kerim'in değiştirildiğine inanıyorum." diyen bir zihniyet koruyor he?
İslam'ın kitabı Kuran-ı Kerim'de "Hz. İbrahim'in milleti" tanımı geçiyor ve müslüman olan herkes ayetlerimize inanır. İnanmak ta zorundadır.
İnanmayanlar için de Allah'ın söylediği bir şeyler var elbet:
"Kendini bilmeyenden başka İbrahim’in milletinden (dininden) kim yüz çevirir? Andolsun, biz İbrahim’i bu dünyada seçkin kıldık. Şüphesiz o ahirette de iyilerdendir."
Burada millet diye geçen kelimenin de, "an milleti ibrahime"den çevrilmiş olduğunu tekrar hatırlatayım.
Bizim inancımızda Allah'ın sözü üzerine söz söylenmez. Kutsal kitabımız üzerinde de herhangi bir el olduğuna, değiştirildiğine inanılmaz. Bu yüzden bana insan elinden çıkmış olan başka eserler anlatma boşuna.
Ben inancımı hafife alma diyorum, sen bana İslam'a vurulan hançer diyorsun.
Kur'an-ı Kerim'de Türklerden bahsedilmiyor olabilir. Kuran-ı Kerim'de bahsedilmeyen yaklaşık 190 tane ülke var zaten. Her birini tek tek incele öyleyse?
Türk olarak hiç bir ırktan ve hiç bir milletten üstün değiliz. Dolayısıyla Kuran-ı Kerim'de geçme şartımız bulunmuyor. Yalnız Hz.Muhammed bir çok hadisinde Türklerden bahsetmiştir.
Hz. Muhammed'in Allah'ın kulu olması yanı sıra elçisi olduğunu da kabul ettiğimizden dolayı, Türklerin İslam için çok önemli bir millet olduğunu da buradan anlayabiliriz. Hatta bazı ayetlerin isim geçmese de Türkler için söylendiğini bazı alimler de anlatır. Bunu söyleyenler arasında Türk olmayanlar da var.
Peki ben sana bir soru sormak isterim.
Birincisi, Kuran'ın değiştirildiğine dair somut kanıt dediğin bunlar mıydı?
İkincisi, Din konularını milliyetçi fikirlere getirmendeki amaç nedir?
Turancı mısın? Buna cevap ver.