İslam İnancına Göre Kabirde Sorulacak Olan Sorular

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü

Biz de aynı şeyden bahsediyoruz.
Konuda geçen Arapça millet yani cemaat anlamındaki millet kelimesi.

Peki sizin ısrarla bu başlığı katletmenizin nedeni nedir?

Birincisi ibrahimin milleti derleme bir kavramdir. Islamiyetle tek alakasi sozde diger dinleri icine alabilmesi icin uydurulmus bir kavram olmasidir. Millet taniminin ne oldugunu yukaridaki mesajimda acikladim. Araplar ayri turkler ayridir hem gelenek hemde kulturel acidan farklidir.

Yani dinler arasinda ki bariyeri bir mebze kaldirmak icin uydurulmus bir kavramdir. Senin gibi birinden bile bu tanimi beklemezdim.

Yani islamiyeti ibrahim degil Hz muhammed teblig etti.

Yalnız değil 1400 yıl önce Hz Muhammed, ya da daha önce Hz İbrahim, şuan cübbeli hocaya peygamberlik gelip sana tebliğ etse sen yine anlamayacakmışsın demekki.

Kardeşim. Hz Adem'de aynı dini telbiğ etti (adı İslam değilse de Allah aynı, din aynı), sonra diğer peygamberler de aynısını yaptı. (tabi hristyanlar ve yahudiler onlara tebliğ edilen dinleri bozdular, değiştirdiler) en son da Hz Muhammed'e Kur'an indi ve Kur'an, Hz Adem'den bu yana bütün peygamberlere gelen sahife, kitap ve hükümleri kapsadığı gibi ek emir ve yasaklar da geldi. Yani Hz Muhammed'e yeni bir din geldi, o da "hmm çok güzel bunun adını islam yapıp herkese anlatayım" mı dedi? :D neler anlatıyoruz insanlara ya, şu ilkokul seviyesi abi. İslamı biliyosan İslam hakkında konuş, bilmiyosan öğren. Öğrenmiyosan, sus.

Ben diyorum ki orda "millet" den kastedilen ırk değil din. Çünkü bu kelime zamanında "din" kelimesine karşılık kullanılıyormuş. Ve sorgu melekleri de bu anlamda soracak sana, sen orda milletin ne sorusuna "Türk", "İngiliz", "Alman" diye cevap verirsen zıçtın diyoruz abi yani ne diyek daha. Şimdi millet kelimesi başka anlama geliyor biliyoruz yani. Ben Türk milletindenim evet. Zor olmamalı bu kadar.

Birincisi ibrahimin milleti derleme bir kavramdir. Islamiyetle tek alakasi sozde diger dinleri icine alabilmesi icin uydurulmus bir kavram olmasidir. Millet taniminin ne oldugunu yukaridaki mesajimda acikladim. Araplar ayri turkler ayridir hem gelenek hemde kulturel acidan farklidir.

Yani dinler arasinda ki bariyeri bir mebze kaldirmak icin uydurulmus bir kavramdir. Senin gibi birinden bile bu tanimi beklemezdim.

He kardeşim he tamam.

Bari Atabetül Hakayık'a saygı duyaydınız.

Bilmeyenler için söyleyeyim. Bu başlık altında defalarca şu arkadaşa topluca anlatmaya çalıştık anlayamadı.
Millet kelimesi Arapça bir kelimedir. Kökeni milladır.

İlk olarak yazılı bir şekilde, bir Türk eserinde; Atabetül Hakayık'ta bir dini benimseyen cemaat anlamında kullanılmış. Yani bir cemaat bir ümmet anlamında kullanılan bir kelimeden bahsediyoruz.

Arkadaşımızın savunduğu "Türk milletinden başka bir millet yoktur." veya "Türk milletinden başka bir millete inanamayız." teorisine gelince. Milliyetçiliğin Fransız İhtilali'nden sonra oluşan bir olgu olduğunu sağır sultan bilir. O yüzden Türk milleti tanımlamasını Hz.İbrahim milletinin önüne alamazsın. Öyle bir dünya yok. Zaten bu arkadaş "Türk'üm diyen bir kişi, Hz.Muhammed'in ümmetinden olduğunu söyleyemez." gibi saçma bir cümle kuran bir arkadaşımız.

Kaldı ki iki millet kelimesi birbirinden farklı anlamlarda kullanılıyor. Bunu da bu başlık altındaki önceki cevaplarda defalarca yazdık.

Eğer hala anlamakta zorluk çekiyorsan, forumun girişine duyuru olarak yazayım.
Bizler, durup dururken birden tarih sanesine tesadüfen çıkış bir millet değiliz. Bize Türk adını veren birçok kaynak vardır, bunların en başında Çin kaynakları, Ardından Orhun abideleri...
Kuran'ın yazıldığı tarih ile Türklerin tarih sahnesine çıktığı tarihi göz önünde bulundurduğumuzda Türkler Kuran'dan önce vardı. Hatta Araplar yok iken de vardılar.

Yalnız değil 1400 yıl önce Hz Muhammed, ya da daha önce Hz İbrahim, şuan cübbeli hocaya peygamberlik gelip sana tebliğ etse sen yine anlamayacakmışsın demekki.

Kardeşim. Hz Adem'de aynı dini telbiğ etti (adı İslam değilse de Allah aynı, din aynı), sonra diğer peygamberler de aynısını yaptı. (tabi hristyanlar ve yahudiler onlara tebliğ edilen dinleri bozdular, değiştirdiler) en son da Hz Muhammed'e Kur'an indi ve Kur'an, Hz Adem'den bu yana bütün peygamberlere gelen sahife, kitap ve hükümleri kapsadığı gibi ek emir ve yasaklar da geldi. Yani Hz Muhammed'e yeni bir din geldi, o da "hmm çok güzel bunun adını islam yapıp herkese anlatayım" mı dedi? :D neler anlatıyoruz insanlara ya, şu ilkokul seviyesi abi. İslamı biliyosan İslam hakkında konuş, bilmiyosan öğren. Öğrenmiyosan, sus.

Ben diyorum ki orda "millet" den kastedilen ırk değil din. Çünkü bu kelime zamanında "din" kelimesine karşılık kullanılıyormuş. Ve sorgu melekleri de bu anlamda soracak sana, sen orda milletin ne sorusuna "Türk", "İngiliz", "Alman" diye cevap verirsen zıçtın diyoruz abi yani ne diyek daha. Şimdi millet kelimesi başka anlama geliyor biliyoruz yani. Ben Türk milletindenim evet. Zor olmamalı bu kadar.

Su tanima bakarak ayni din musa ve isaya geldi ama onlara inananlar onlari bozdu ama muslumanlar bozmadi.
Sonra kapsayici olsun diye ibrahimin milletindenim veya dinindenim diye sacmabir tanim uyduruldu.

Yani sana gore yahudilik ve hristiyanlik aslinda islamiyet gibiydi. Sonra tanri putpereslerin sunnet adetini namazini haccini aldi islamieyete ekledi.

Birazcik dinleri arastirip oyle yazin. Yahudilik ve islamiyet aslinda ayni demek bile cehalettir.

Bizler, durup dururken birden tarih sanesine tesadüfen çıkış bir millet değiliz. Bize Türk adını veren birçok kaynak vardır, bunların en başında Çin kaynakları, Ardından Orhun abideleri...
Kuran'ın yazıldığı tarih ile Türklerin tarih sahnesine çıktığı tarihi göz önünde bulundurduğumuzda Türkler Kuran'dan önce vardı. Hatta Araplar yok iken de vardılar.

Eee? Benim düşündüğüm bir çok şeyi bana anlatarak neyi ispatlayacaksın?

Yahudilik ve islamiyet aslinda ayni demek bile cehalettir.

Yahudilik ve İslamiyet aslında aynı.

Yahudilik diye bir din yok zaten. Peygamber bu topluluğa hitap etti diye adına öyle deniyor ŞUAN. Yahudiler bir topluluk, hristiyanlar da öyle. Hristiyanlar "Nasara" olarak geçer hatta normalde topluluk olarak. Bu topluluklara büyük peygamberler geldi. Bütün peygamberler AYNI DİNİ tebliğ ettiler, sadece hükümlerde zamana göre farklılıklar oldu. Zaten Hz. Muhammed'in farkı, O'nun diğer bütün peygamberlerin de peygamberi olması ve artık bir daha peygamber gelmemesidir. Yani DİN TAMAMLANMIŞ OLUYOR. Hangi din? Aynı din işte abi. Hz. Adem'den bugüne tüm peygamberler aynı dini anlatmıştır, çünkü Allah aynı Allah. Çok basit yau. Bunu yanlış bilmeni normal karşılıyorum abi ama en azından ukalalık yapmayın. Çok cahil olduğum için (!) bu konuda susuyorum artık. Haydi eyvallah.

Eee? Benim düşündüğüm bir çok şeyi bana anlatarak neyi ispatlayacaksın?
Siğzin zihniyetinizi bildiğim için bu konuya sık sık açıklık getiriyorum.

MTTB de Necip Fazıl'ın bir seminerine katıldığımda bizzat onun ağzından çıkan, ''bin yıllık tartihimiz''.sözü sizlerin gerçek zihniyetinizi ortaya koymakta.
Sizler bizim Müslüman olmadan önceki tarihimizi kabul etmiyorsunuz. Haslbuki Kuran'da 128 bin peygamber yer yüzüne geldiğinden söz eder.
Kuran bu kadar yetersiz midir ki 128 bin peygamberi bizlere bildirmekten aciz kalsın.
Neden Türklere gelen peygamberden söz edilmez de onlara ''Yecüc- Mecüc'' denilmesine fırsat tanır?

Bunları sorgulamayalım mı?
Kuran'ın değiştirilebileceğini veya Emeviler tarafından yazılabileceğini neden sorgulamayalım?
Kaygusuz Abdal'ın, ''kıldan köprü yaratmışsın gelsin kulum geçsin deyu, hele biz şöyle duralım, yiğit isen geç a tanrı!'' diyerek sizlerin zihninizdeki din ve Tanrı anlayışıyla nasıl dalga geçtiğinin bile farkına varamamışsınız.
Bu sebeple sizlerin, ''seccademi serdiğim yer vatanımdır'' diyerek sarıldığınız ümmet kavramını reddediyorum. Vatanı olmayanın milleti olamayacağını sizlerinde milliyetinizin olamayacağını sık sık dillendirmek zorunda kalıyorum.
Sizin biz de Türküz gibisinden laflar etmenizn altında yatanın sırf oy kaygısıyla safedilmiş sözler olduğunudas görebiliyoruz.
Bu sebeple, ''Her türlü milliyetçiliği ayaklsar altına alıyorum'' diyen bir Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi hen Milliyetçi olup hem de ümmetçi olunamayacağı en büyük Türk milliyetçisi Atatürk'ün milli eğitim müfredatından çıkarılması ile tescillenmiş olmakta.
Boşuna kendinizi gizlemeyin.
Hz. Hüseyin'i, ''İslam ümmeti yezid gibi bir idareciye kaldıysa islamla vedalaşmak gerekir.'' sözleri bile sizlerin sarılmış olduğunuz '' islamcı'' anlayışınızı çok net ortaya koymaktadır.

Gerçek mushaf'ın insanların kalbinde yaşadığından bile yoksunsunuz!

Yahudilik ve İslamiyet aslında aynı.

Yahudilik diye bir din yok zaten.

Çok cahil olduğum için bu konuda susuyorum artık. Haydi eyvallah.

İlk iki cümlede bu kadar saçmalıyorsanız susmak bence de en doğrusu olur.
Önce kuranı sonra tevratı okuyup gelip öyle yazmalısınız. Kulaktan dolma yahudilik tanımları ile gelip burada yaduhiliği tanımlamayınız.

Siğzin zihniyetinizi bildiğim için bu konuya sık sık açıklık getiriyorum.

MTTB de Necip Fazıl'ın bir seminerine katıldığımda bizzat onun ağzından çıkan, ''bin yıllık tartihimiz''.sözü sizlerin gerçek zihniyetinizi ortaya koymakta.
Sizler bizim Müslüman olmadan önceki tarihimizi kabul etmiyorsunuz. Haslbuki Kuran'da 128 bin peygamber yer yüzüne geldiğinden söz eder.
Kuran bu kadar yetersiz midir ki 128 bin peygamberi bizlere bildirmekten aciz kalsın.
Neden Türklere gelen peygamberden söz edilmez de onlara ''Yecüc- Mecüc'' denilmesine fırsat tanır?

Bunları sorgulamayalım mı?
Kuran'ın değiştirilebileceğini veya Emeviler tarafından yazılabileceğini neden sorgulamayalım?
Kaygusuz Abdal'ın, ''kıldan köprü yaratmışsın gelsin kulum geçsin deyu, hele biz şöyle duralım, yiğit isen geç a tanrı!'' diyerek sizlerin zihninizdeki din ve Tanrı anlayışıyla nasıl dalga geçtiğinin bile farkına varamamışsınız.
Bu sebeple sizlerin, ''seccademi serdiğim yer vatanımdır'' diyerek sarıldığınız ümmet kavramını reddediyorum. Vatanı olmayanın milleti olamayacağını sizlerinde milliyetinizin olamayacağını sık sık dillendirmek zorunda kalıyorum.
Sizin biz de Türküz gibisinden laflar etmenizn altında yatanın sırf oy kaygısıyla safedilmiş sözler olduğunudas görebiliyoruz.
Bu sebeple, ''Her türlü milliyetçiliği ayaklsar altına alıyorum'' diyen bir Cumhurbaşkanımızın da belirttiği gibi hen Milliyetçi olup hem de ümmetçi olunamayacağı en büyük Türk milliyetçisi Atatürk'ün milli eğitim müfredatından çıkarılması ile tescillenmiş olmakta.
Boşuna kendinizi gizlemeyin.
Hz. Hüseyin'i, ''İslam ümmeti yezid gibi bir idareciye kaldıysa islamla vedalaşmak gerekir.'' sözleri bile sizlerin sarılmış olduğunuz '' islamcı'' anlayışınızı çok net ortaya koymaktadır.

Gerçek mushaf'ın insanların kalbinde yaşadığından bile yoksunsunuz!

Sen benim neyi savunduğumu tam anlamiyla bilmeden sacmalimissin yine cidden.
Şurada basettigin "siz"in benimle uzaktan yakindan alakasi yok.

Birader sen zaten inanmıyorsun seni neden geriyor bu konu bu kadar?

Nasıl alakası yok azizim siz İbrahim milletinden değil misiniz ?

Bizim inancımızdm Hz. İbrahim milletinden olmayı gerektirir. Buradaki millet kavrami, tıpkı bir Türk yazili eseri olan Atabetül Hakayık'ta anlatildigi gibi din, cemaat veya ümmet toplulugu anlmaina gelir. Millet kelimesini burada iki anlamda kullanabiliriz bakin, bunu anlamak zor degil.

Millet kelimesine su andaki anlami daha yeni kazandirilmistir. Daha hala gelmis millet ayni ulkede yasayan bla bla bla.

Kurani Kerim'de dahi bu anlamda kullanilir. Allah, bizim inandigimiz Kurani Kerim'de "Hz.Ibrahim'in milletine uy ."demistir. Biz inandigimiz bir ilahin, bize ilettigini buraya yaziyoruz diye, Türk degil miyiz?

Bizim inancımızdm Hz. İbrahim milletinden olmayı gerektirir. Buradaki millet kavrami, tıpkı bir Türk yazili eseri olan Atabetül Hakayık'ta anlatildigi gibi din, cemaat veya ümmet toplulugu anlmaina gelir. Millet kelimesini burada iki anlamda kullanabiliriz bakin, bunu anlamak zor degil.

Millet kelimesine su andaki anlami daha yeni kazandirilmistir. Daha hala gelmis millet ayni ulkede yasayan bla bla bla.

Kurani Kerim'de dahi bu anlamda kullanilir. Allah, bizim inandigimiz Kurani Kerim'de "Hz.Ibrahim'in milletine uy ."demistir. Biz inandigimiz bir ilahin, bize ilettigini buraya yaziyoruz diye, Türk degil miyiz?

Bu mesajınızda ki "biz" tanımı sevgili silistre'nin bahsettiği "siz" ile aynı anlamda oluyor.
Sizin bahsettiğiniz üzere ibrahim milleti tanımı silistirenin bahsettiği "siz" tanımınıda içine alıyor. Yukarıda belirttiğiniz üzere tüm dinlerin atası olarak Hz ibrahim kabul edilir. Demek ki silistrenin mesajı özellikle sizi ilgilendiriyor.

Kur'an-ı Kerim'de kaç peygamber geldiği bildirilmez.

Peygamber Efendimizin hadis-i şeriflerine göre 124 bin veya 224 bindir.

Bu mesajınızda ki "biz" tanımı sevgili silistre'nin bahsettiği "siz" ile aynı anlamda oluyor.
Sizin bahsettiğiniz üzere ibrahim milleti tanımı silistirenin bahsettiği "siz" tanımınıda içine alıyor. Yukarıda belirttiğiniz üzere tüm dinlerin atası olarak Hz ibrahim kabul edilir. Demek ki silistrenin mesajı özellikle sizi ilgilendiriyor.

Silistre'nin anlattığı Kaygusuz Abdal'ın dinle dalga geçmesi olayı beni niye ilgilendirsin, ben olayın orasındayım.

Kaygusuz Abdal dinle dalga geçmiş, Hz.Muhammed tebliğ etmiş. Benim "İsviçreli bilim adamları dediyse doğrudur o zaman." der gibi "Kaygusuz Abdal dediyse doğrudur o zaman." dememi filan mı bekliyorsunuz?

Silistre, "Siz Türküz derken, yanınıza yandaş çekmeye çalışıyorsunuz." tanımının bana uygun tarafı yok.
Türkler yıllarca inancı ve toprağı için savaştı. Savaşırken dahi dualarla savaştı. Şimdi kalkıp ta, silistre bana hem Türküm hem ümmetçiyim diyemezsin derse, o da ben dahil milyonlarca kişiye uymaz zaten.

Kaldı ki arkadaş tanımları karıştırıyor. Hem milliyetçi hem ümmetçi olamayabilirsin diyelim. (Onu da olursun da.) Türküm ve ümmetçiyim demekle, milliyetçiyim ve ümmetçiyim demek aynı şey değil.

Son olarak uymayan başka bir şey daha söyleyeyim:

Yani burada diyor ki sizin başkanınız Recep Tayyip Erdoğan'dır. O da yanılgıdadır.

Recep Tayyip Erdoğancı sıfatı da bana uygun değil.

Bazı gözü görmez arkadaşlar, benim bu forum başlıkları altında Mustafa Kemal Atatürk'ü de, cumhuriyeti de, İslam'ı da, Hz.Muhammed'i de aynı şekilde savunduğumu göremiyorlar. He Erdoğan'ın da doğrularını savunuyorum. Yanlışlarını da yazıyorum ama.

Burada problemli ben değilim. Sizlersiniz.

Tam da bu doğrultuda Waterlelie'nin benim için yazdığı, beni duygulandıran metnini okumanızı tavsiye ederim: http://www.forumsal.net/uye-sozluk/485072-jose-chilavert-6.html#post3543166

Bence siz de bu yolda ilerleyin. "Ben xciyim, yciyim" kalıplarından önce, insanım diyebilin.

Geri