Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Her konuda haklı olabilirsiniz ama ''Millet'' dediğiniz de o milletin bir ferdi de şahsımdır.
Ülkenin yandığı filan yok. Benim derdim diyelim ki bu sorular. Senin derdin ne kardeşim?
Sen kendi değerlerine bak, milletin değeriyle inancıyla derdin ne? Milletin derdi seni niye gerdi ben onu anlamadım?
Hayır işin içinden çıkamayınca da saçma sapan şeyler uyduruyorsun, yok bu konu aslında bu kategorideydi de şuraya taşınmış da.
Haddin olmayan şeye karışma sen. İşine bak.
Her konuda haklı olabilirsiniz ama ''Millet'' dediğiniz de o milletin bir ferdi de şahsımdır.
Bu milletin değerleri dendiğinde bunu sizin anladığınız şekilde bizlerden beklemeniz hiç hoş değil!
Yine de sizin değerlerinize saygı duyarız ama sizde bizim değerlerimize saygılı olmak zorundasınız, çünkü hepimizin ortak adı Türk Milletidir.
Bunu değiştireceğiz, sizi bu yurttan kovacağız diyorsanız, hadım olmuş köşe yazarları gibi lafı bir oraya bir buraya dolayıp, ince sesle ne dediği anlaşılmayan bir şekilde değil, yiğitçe er meydanına çıkarcasına gür sesinizle haykırın ki görende size adam desin!
Kabirde bunların sorulacağına dair delil vermemişsin. Kişileri burda lüzumsuz yere çarpıştırıyorsun.Sual: Kabirde ne sorulacak, cevapları nedir?
CEVAP
Kabir sualine cevap olmak üzere şunları öğrenmelidir:
Rabbin kim?
CEVAP
Allahü teâlâ.
Dinin nedir?
CEVAP
İslâm dini.
Hangi Peygamberin ümmetindensin?
CEVAP
Muhammed aleyhisselamın.
Kitabın nedir?
CEVAP
Kur'an-ı kerim.
Kıblen neresidir?
CEVAP
Kâbe-i muazzama.
İtikadda mezhebin nedir?
CEVAP
Ehl-i sünnet vel cemaat.
Amelde mezhebin nedir?
CEVAP
4 mezhepten hangisi ise, mesela Hanefi, Maliki, Şafii ve Hanbeli’den biri söylenir.
Ayrıca aşağıdaki esasları da bilmek lazımdır:
Kimin zürriyetindensin?
CEVAP
Âdem aleyhisselamın.
Kimin milletindensin?
CEVAP
İbrahim aleyhisselamın.
İman nedir? Amentü’nün esasları nelerdir?
CEVAP
İman, Muhammed aleyhisselamın Allahü teâlâ tarafından getirdiği emir ve yasaklara inanmak ve inandığını dil ile söylemek demektir.
İman, Amentü’de bildirilen altı esasa inanmak ve Allahü teâlâ tarafından bildirilen emir ve yasakların tamamını kabul etmek ve beğenmektir.
Amentü şöyledir:
Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'sü ba'del mevti hakkun. Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülühü.
[Yani, Allah’a, meleklerine, gönderdiği kitaplarına, peygamberlerine, ahiret gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah’tan olduğuna, öldükten sonra dirilmeye inanıyorum. Allah’tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah’ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum.]
İslam’ın şartları nelerdir?
CEVAP
Şunlardır:
1- Kelime-i şehadet getirmek
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü demek. Manası şudur:
(Ben şehadet ederim ki, [Yani görmüş gibi bilirim ve bildiririm ki] Allah’tan başka ilah yoktur. Ve yine şehadet ederim ki, Muhammed aleyhisselam Onun kulu ve resulüdür.)
Resulullaha inanmak demek, Onun bildirdiklerinin tamamını kabul etmek, inanmak ve hepsini beğenmek demektir.
2- Namaz kılmak
3- Zekât vermek
4- Oruç tutmak
5- Hac etmek
Allahü teâlânın sıfatları nelerdir?
CEVAP
Allahü teâlânın Sıfat-ı zatiyye’si altıdır:
1- Vücûd
2- Kıdem
3- Bekâ
4- Vahdaniyyet
5- Muhalefetün-lilhavadis
6- Kıyâm bi-nefsihi
Allahü teâlânın Sıfat-ı sübûtiyye’si sekizdir:
1- Hayat
2- İlm
3- Sem’
4- Basar
5- İrade
6- Kudret
7- Kelam
8- Tekvîn
9 ışık ülküsü konusunda ne düşünüyorsun?Her konuda haklı olabilirsiniz ama ''Millet'' dediğiniz de o milletin bir ferdi de şahsımdır.
Bu milletin değerleri dendiğinde bunu sizin anladığınız şekilde bizlerden beklemeniz hiç hoş değil!
Yine de sizin değerlerinize saygı duyarız ama sizde bizim değerlerimize saygılı olmak zorundasınız, çünkü hepimizin ortak adı Türk Milletidir.
Bunu değiştireceğiz, sizi bu yurttan kovacağız diyorsanız, hadım olmuş köşe yazarları gibi lafı bir oraya bir buraya dolayıp, ince sesle ne dediği anlaşılmayan bir şekilde değil, yiğitçe er meydanına çıkarcasına gür sesinizle haykırın ki görende size adam desin!
Degerlerinize saygi duyariz diyen bir adamin, her mesajinin degere satasma olmasi da manidar. Bir cok baslikta sana laf anlatmaya calisan tek kisinin ben olmamasi da buna ispattir zaten. Cok sey aramaya gerek yok.
Millet kelimesinin anlamini iyi arastirsaydin, "bunlar ne diyor yahu" demek zorunda kalmazdin.
Turk milleti tanimiyla derdimiz olamaz. Bu hep boyleydi zaten. Dolayisiyla bir yerlerinizdem.bir seyler uydurma aliskanliginiza artik son vermeniz gerekecek. Hz. Ibrahim milletinden olmak bunu gerektirir.
Yahu sen ne utanmaz bir insansın!
Ben kimin değerlerine sataşmışım!?
Türk milleti tanımı sana batıyor, bunu biliyoruz. Türkün kılıcının gölgesinde ekmek bulduğunda ortada...
Bari bu millete saldırma!
Biz burada Hz.İbrahim milletini tartışırken, senin Hz. İbrahim milleti diye bir şey yoktur demen değerlere saygı göstermediğini gösterir.Turk milleti tanimiyla derdimiz olamaz. Bu hep boyleydi zaten. Dolayisiyla bir yerlerinizdem.bir seyler uydurma aliskanliginiza artik son vermeniz gerekecek. Hz. Ibrahim milletinden olmak bunu gerektirir.
Hz İbrahim dünyaya gelmeden önce Türk Milleti vardı.
Türk milleti tanımıyla ilgili benim ne gibi bir sorunum olabilir?
İnsanları karalayarak mı haklı çıkacağını sanıyorsun?
Defol git, beni alıntılama ve benimle muhattap olma. Benim bu tarz olmayan şeyleri varmış gibi gösteren insanlarla geçirecek boş vaktim yok.
Millet kelimesini ağzına alırken de destur çek.
Kaldı ki önceki yorumumda da bununla ilgili sana laf anlatmaya çalıştım.
Biz burada Hz.İbrahim milletini tartışırken, senin Hz. İbrahim milleti diye bir şey yoktur demen değerlere saygı göstermediğini gösterir.
Burada Türk milleti yoktur diyen var mı bir bak bakalım.
Hz İbrahim dünyaya gelmeden önce Türk Milleti vardı.
Buyur bunun cevabını ver?
Cevap vereyim evet vardı. Ne oldu?
Cevap vermem için önce soru sorman lazımdı da neyse.
"Hz ibrahim milleti" diyor ve bunda gayet ciddi, insanin saka diye gulesi geliyor.
Hz ibrahim milleti demek.
"millet" kelimesinin kelime anlamı şimdiki ile aynı değil. şimdi bu kelimenin anlamı bozulmuş durumda ve ırkları ifade ediyor. İslamda bu kelime "din" karşılığında kullanılır. Yani, "Hz İbrahim'in dinindeniz" şekline anlayabilirsin bunu.
Anlamazlar, yorma kendini.
Hiç değilse, Cumhuriyet döneminin Türkçe kitabını okusalar en azından eş anlamlı kelimeleri bilirlerdi. Kendi olgularını bile tam anlamıyla bilmeyen bir nesil ile karşı karşıyayız.
"millet" kelimesinin kelime anlamı şimdiki ile aynı değil. şimdi bu kelimenin anlamı bozulmuş durumda ve ırkları ifade ediyor. İslamda bu kelime "din" karşılığında kullanılır. Yani, "Hz İbrahim'in dinindeniz" şekline anlayabilirsin bunu.
Tartışacağım kişileri öncelikle seçmem gerektiğini hatırlattığın için teşekkür ederim bro.O inanmıyor ve o çok cool.
Millet denilen kavram ayni topraklar uzerinde yasayan aralarinda dil tarih duygu gelenek gorenek birligi olan insan topluluguna denir. Turkce ayri arapca ayri bir dildir.