İslam İnancına Göre Kabirde Sorulacak Olan Sorular

Konu sahibi son olarak 36 gün önce görüldü

Senin öğrenmeye niyetin olsa, zaten bu forumda takindigin tavirla davranmazdin haci.
Bir insanin bir degeri varsa o degeri savunur, o degeri anlatir, o degeri konusur.

Bunu farkli degerleri yerin dibine sokarak yapmaz.

Kucaklayici tavir boyle oluyorsa ben almayayim.
Zira senin kucaklayici tavirdan kastin, isine gelmeyen terimleri kendince yorumlayip, bu degerleri koreltmeye calismak. Biz de bu davranis tipine genelde iki yuzluluk diyoruz.
Anladığım kadarıyla sizin değer anlayışınız kendi mezhep (Parti) yapılanmanızın size din diye öğrettiği adına değer dediğiniz ortaçağ karanlığında kalmış kin ve kibir üzerine inşa edilmiş olan zihniyet..
benim zihniyetim hurafelerle dolu bu Dinci ve kinci ''Muaviye İslamı (Amerikan İslamı)''nı reddeder.
Hz. Peygamberimizin açık ifadesiyle: (Lâ-hıkde fî'l-İslâm) "Dinde kin yoktur'' sizin cemiyetinize uğramamış anlaşılan
Aldığınız eğitim ve terbiyeden dolayı izlediğim kadarıyla Necip Fazıl'ın gençliğe hitabesindeki ifadesiyle ''Dininin ve kininin davacısı gençlik'' olarak, bu kin ve nefreti aşamamış görünmektesiniz.

Ümidim yok ama yine de İslam olmak için geç kalmış sayılmazsınız.

Saygılar.

Anladığım kadarıyla sizin değer anlayışınız kendi mezhep (Parti) yapılanmanızın size din diye öğrettiği adına değer dediğiniz ortaçağ karanlığında kalmış kin ve kibir üzerine inşa edilmiş olan zihniyet..
benim zihniyetim hurafelerle dolu bu Dinci ve kinci ''Muaviye İslamı (Amerikan İslamı)''nı reddeder.
Hz. Peygamberimizin açık ifadesiyle: (Lâ-hıkde fî'l-İslâm) "Dinde kin yoktur'' sizin cemiyetinize uğramamış anlaşılan
Aldığınız eğitim ve terbiyeden dolayı izlediğim kadarıyla Necip Fazıl'ın gençliğe hitabesindeki ifadesiyle ''Dininin ve kininin davacısı gençlik'' olarak, bu kin ve nefreti aşamamış görünmektesiniz.

Ümidim yok ama yine de İslam olmak için geç kalmış sayılmazsınız.

Saygılar.

Islami bana ogretene bak. :D oldu canim.

İslam'ı size elbette ben öğretemem, hayat öğretecek...
Umarım kibrin ve kinin esiri olduğunuzu farkettiğinizde iş işten geçmiş olmaz!

Sağlıcakla!

Ümmetciligi seycilikle bir tutan sapkin bir dusuncenin sahibi elbette ki ogretemez.
Tavsiyemdir, kendi degerlerinizden bahsedin biraz. Insanlar sizin degerlerinizi ogrensin. Baska degerleri yerin dibine sokarak sadece nefret edilirsiniz.

Haydi saglicakla.

silistre kardeşim anladık milliyetçisin ve adım gibi eminim ki hakiki vatanseversindir de ama ne olur hemen her tartışmayı şuralara çekme artık yahu .. Ben de milliyetçiyimdir ama bana bile gına gelir oldu dur artık be mübarek .. Bak bunu tüm samimiyetimle yazdım başka bir şey arama altında .. Konu ne sen nerelere getiriyorsun yapma daa ..

Soruları çaldınız mı? Genel kültürde tek geçerim... Bilinen soruları neden sorsunlar ki?!?

Soruları çaldınız mı? Genel kültürde tek geçerim... Bilinen soruları neden sorsunlar ki?!?

Kabirden kalktığımız an neyi nasıl bildiğimizi kim söylüyor ? Hangi bilinçle hangi idrakla huzura çıkacağız muallak .. Müteşabih anların zannındayız sadece ama bildiğimi sandığım tek bir şey var o da o maneviyat aleminde konuşacak olan dilimiz değil kalbimiz olacak .. Hayrola sonumuz ..

silistre kardeşim anladık milliyetçisin ve adım gibi eminim ki hakiki vatanseversindir de ama ne olur hemen her tartışmayı şuralara çekme artık yahu .. Ben de milliyetçiyimdir ama bana bile gına gelir oldu dur artık be mübarek .. Bak bunu tüm samimiyetimle yazdım başka bir şey arama altında .. Konu ne sen nerelere getiriyorsun yapma daa ..
Sayın Eksen, konuyu bir yerlere çektiğim yok, konu islam ile ilgili bir konu, bende kabirde sorulan hangi millettensin sorusunun saçma oldfuğunu belirtmek için ''İbrahim Milletindenim'' cevabının doğru olamayacağını belirttim. Böyle bir millet kuran'da geçse de diğer bir ayette ''ben sizleri kavim kavim (Millet) yarattim'' ayeti var.
hatta tevbe 39 da:
Eğer siz emrolunan gazaya çıkmazsanız, Allah sizi en şiddetli azab ile ta'zib edecek ve sizin yerinize sizdwen olmayan bir kavmi ikame edecek'' şeklinde geçer.

Maide 54 de:
''içinizde dininden dönenler olursa öyle bir millet getirecektir ki o onları sever, onlarda onu''
Kuran, hem ''İbrahim milleti''nden hemde başka bir milletin gelebileceğinden ve hatta sizleri kavim kavim yarattım diyerek birçok milleti yarattığından bahsediyor. Peşinden ''birbirinizle tanışıp kaynaşasınız diye'' ekliyor.
Bende buna dayanarak Millet kavramının belli bir soyla izah edilemeyeceğini, ırk ve din, mezhep ayırımı yapmaksızın herkesin birarada aynı toprak parçası altında buluşabileceğini yani anayasamızda olduğu gibi bir millet anlayışının daha doğru olduğunu Kuran2ın da aslında bunu bizlere öğütlediğini belirtiyorum.
Ama arkadaşımız benden ısrarla konuyu ırksal yada dinsel temelde kabul etmem gerektiğini dikte etmeye çalışıyor. konu budur!
Saygılar..

silistre bak işte aynı şeyi söylüyoruz ya .. Elbette Rabbimiz bir yerde toptan yahudileri başka bir yerde germenleri daha başka bir yerde Türkleri yaratmış değil .. Daha fazla uzatmaya gerek yok ama sorgu günü bu ve benzeri sorularla karşılaşacağımıza inanıyoruz .. Rabbim o gün yardımcımız olsun ..

silistre bak işte aynı şeyi söylüyoruz ya .. Elbette Rabbimiz bir yerde toptan yahudileri başka bir yerde germenleri daha başka bir yerde Türkleri yaratmış değil .. Daha fazla uzatmaya gerek yok ama sorgu günü bu ve benzeri sorularla karşılaşacağımıza inanıyoruz .. Rabbim o gün yardımcımız olsun ..
Sayın Eksen, bu soruların gündeme getirilmesi, belli bir mezhebin veya siyasi yapılanmanın islam'ı iğdiş ederek içimize soktuğu nifak tohumlarıdır. Buradan maksat Türk Milleti tanımını anayasadan çıkartmak ardından Türk diye bir milletin var olmadığını yani ''Türk'ü silme'' girişimidir de diyebiliriz. Aslında, Türk'üm deme de ne dersen de demek istiyorlar.

Kuran inmeden önce de tüm insanlığa peygamberlerin geldiği haliyle İslam'ın onlara da tebliğ edildiği Kuran'da da beyan olunmakta.
Hz. İbrahim'den önce de binlercesinin geldiği ortada iken ''İbrahim-i Dinler (Milletler)'' diyerek neyin hedeflendiği ortadadır.
Rahmetli Necdet Sevinç hocamızın da belirttiği gibi ''Türksüz bir dünya''nın yaratilması girişimleridir.

Hem Türk'üm deyip hem de yok aslında biz İbrahimi milletiz demek akla da uymaz mantığa da!
Şahsi kanaatim tüm insanların Adem ile Havva'dan geldiğinin doğru olmadığı yönündedir. ''Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık'' derken ardından milletlere ve kabilelere ayırdık buyuruyor. Bu demek değildir ki tek bir erkek ve kadının züriyetindeniz. Bu tartişma kaldırır bir konudur. zaten konuyu açan arkadaş ilk önce ''Tartışma'' bölümünde bu konuyu açmış ardından her nedense islamiyet başlığına taşımıştır..

silistre bu sorular her zaman vardı .. Peygamberimizin sözlerinden sohbetlerinden alıntılınarak hazırlanmıştır .. Ne mezhep ne ırk kaygısı güdülmeden .. Kaldı ki İbrahim Aleyhisselamın M.Ö. 2500 yıllarında yaşadığı söylenir ki o dönemler de Türk mü vardı güzel kardeşim? İbrahim peygamber de Nuh'un soyundan gelmektedir daha ötesi olabilir mi? Şuraya kadar bile gereksiz uzatıyoruz bence .. Boş ver bu fınfık kabuğunu doldurmayacak meselelere takılmayı .. Hazırlık yapalım inşaALLAH ..

Allah o günümüze yardım etsin.
Amin...

Bu tartişma kaldırır bir konudur. zaten konuyu açan arkadaş ilk önce ''Tartışma'' bölümünde bu konuyu açmış ardından her nedense islamiyet başlığına taşımıştır..

Bu sefer nereden uydurdun acaba? Konu hep aynı yerdeydi. Din ve inanç kategorisi fobin varsa, alayım tartışma bölümüne.

Eksen'in de dediği gibi hazırlık yap hazırlık.

Bu sefer nereden uydurdun acaba? Konu hep aynı yerdeydi. Din ve inanç kategorisi fobin varsa, alayım tartışma bölümüne.

Eksen'in de dediği gibi hazırlık yap hazırlık.
Ülkemiz yanıyor sizin derdiniz kabirde sorulacak sorular.
Bizlerin, kabirde şu sorulacak bu sorulmayacak, yok cennete gideceğiz yok cehenneme gibi bir korkusu yok, çünkü yaratılanı severiz yaratandan ötürü.
Bizde kuşları eti için olsa da öldürmek yasaktır.
Türk milletinin, Tarih boyu yaşamasının altında da insanı kıble edinen bu ''sevgi, barış, aydınlanma aşkı'' baş rolü oynamıştır.
Bunları aklından çıkartma, kulağına küpe olsun!

Sağlıcakla kal!

Mastor

Bak bu sorulara iyi çalış. Açık açık vermişler soruları. Bu sınavdan kalma bari.

Ülkemiz yanıyor sizin derdiniz kabirde sorulacak sorular.
Bizlerin, kabirde şu sorulacak bu sorulmayacak, yok cennete gideceğiz yok cehenneme gibi bir korkusu yok, çünkü yaratılanı severiz yaratandan ötürü.
Bizde kuşları eti için olsa da öldürmek yasaktır.
Türk milletinin, Tarih boyu yaşamasının altında da insanı kıble edinen bu ''sevgi, barış, aydınlanma aşkı'' baş rolü oynamıştır.
Bunları aklından çıkartma, kulağına küpe olsun!

Sağlıcakla kal!

Ülkenin yandığı filan yok. Benim derdim diyelim ki bu sorular. Senin derdin ne kardeşim?
Sen kendi değerlerine bak, milletin değeriyle inancıyla derdin ne? Milletin derdi seni niye gerdi ben onu anlamadım?

Hayır işin içinden çıkamayınca da saçma sapan şeyler uyduruyorsun, yok bu konu aslında bu kategorideydi de şuraya taşınmış da.

Haddin olmayan şeye karışma sen. İşine bak.

forum yöneticisi silistreyi hala muhattap alıyor musunuz bana bir alıntı yapsa birine cevap vermem muhattap alınacak biri değil işi gücü birilerine saldırmak türkiyede bir türk var o da silistre hepimiz arap ermeni amerikan vatandaşıyız vatan hainiyiz satılmışış bu foruma geldiğimden beri ondan bunu duyduk

İmkanı yok.

Konuyu açan arkadaşımıza tek soru soracağım; bu İbrahim aleyhisselam'ın milleti içerisine giren topluluklar arasına Türkler girer mi?

Ben bu alıntıyı yeni görüyorum. İlk defa senin bilgi almak için soru sorduğunu gördüm derken sonraki cevabında sorunun cevabıyla yine ikna olmadığını gördüm. Gerçi EkSen cevaplamış ama belki çift dikiş bilgi alınca ikna olursun.

Eksen'in verdiği bilginin üzerine eklenebilecek pek bir şey yok, sadece şunu söyleyebilirim:
Hz. İbrahim'in milletindeniz demek, Hz, İbrahim'in ırkındanız anlamına gelmiyor.

Yani konuyu en başından beri getirmek istediğin o saçma sapan tarafla alakası yok. Anlatabilmişizdir umarım.

Allah'ın ayetlerine nifak tohumları demeyi bırak. Bu ayetlerin tek bir harfi, İslam'a inananlar için bütün dünyevi şeylerden değerlidir. Yani ne herhangi bir ırk, ne anayasa, ne ülke İslam'dan öte değildir. Allah; İbrahim'in milleti diyorsa, bu İbrahim'in milletidir. Bu benim ve benim gibi düşünenlerin değeridir. Burada zoruna giden bir şey varsa, yazmazsın olur biter.

Geri