İslam dininin bilim açısından gerilemesinin sebepleri nelerdir?

🕒 Konu sahibi 12 saat önce aktifti
anlamadığım bi durum yorumu yapıp üye ismi veren benim ? buna gülen bir üyeyi neden banladınız?
SiyahBeyaz üye banlamaya gelince hiç birşeyi kaçırmayıp 1 aydır "tag isteği" bölümündeki talebi kaale almamakda nasıl bir seçicilik ?

Kendisi multi üyelikten banlandı.:)
Bende sizi ulu orta uyarmasını bilirdim ama reklama gerek yok. İsteğiniz yerine gelmediyse etiketi o konuda yapın bu konuda değil.:)

Kendisi multi üyelikten banlandı.:)
Bende sizi ulu orta uyarmasını bilirdim ama reklama gerek yok. İsteğiniz yerine gelmediyse etiketi o konuda yapın bu konuda değil.:)

isteğim yerine getirilsin diye yapmadım elbette , hakkım ve vaktim varsa yapılır kısas yaptım neyse

Kısaca özetlersek: Dinî konular, empoze edici farklı bir hâle geliyor. Her şey günah, her şey haram... Böyle korkular ile büyüyen bir nesil normâl olarak bilim ile ters düşüyor. Bizim ülkemizde hâlâ; at eti günah, kımız(At Sütü) günah... Dinciler bunu böyle öne sürerken, bilim ise kımız insan sağlığına yararlı ve birçok hastalığı tedâvi ettiğini söylüyor. Biz doğruları din ile değil, bilim ile kanıtlaya biliyoruz. Onların zoruna giden de bu oluyor. Ve bunun gibi birçok örnek günlük yaşantımızda mevcut.

Bir zümre sığırların kendi kitaplarından bihaber olması sonucu öğrenmeyi ve irdelemeyi unutmuş olmalarından kaynaklı kula kul olma hastalığımızın sonucudur geri kalmışlığımız ..

Okumaktan, anlamaktan , bir şeyler yapmaktan uzak olduğumuz için geriledik.Birilerinin yaptığı şeyleri kullanmak daha kolay geliyor malum tembel insanız biz. Eskiler yapmış yeter deyip yan gelip yatıyoruz. Dünya uzaya gidip gelirken, kesilen bir insanın organının yerine yeni organ çıkarabilir miyiz diye düşünürken , küresel ısınmayı nasıl engelleriz diye çalışmalar yaparken biz bizim dinimizde olmayan insanlarla kavga etmekle meşguluz.Nasıl ilerleyebiliriz ki ? Ha bir de şu islamofobi oldukça etkili bence. Bizim adımızı kullanıp insanların kafasını kesip adına da cihat diyenler oldukça olduğumuz yerden bir adım öte gidemeyeceğimizi düşünüyorum.

bilimden uzaklasan insandir, din degil. islam dininin bilime engel oldugunun konusulmasi cahilliktir. isine gelince sayfalarca ateyizlik metni okuyanlar islam ile bilimin ne kadar butun oldugunu arastirsinlar. mesela dusunsenize, bi bakmissiniz ki Allah varmis ve bilim ayagina okudugunuz her seyin yaraticisiymis. vauuuuv.

Bu arada yeni bir galaksi keşfeden Burçin Mutlu Pakdil de, pek duyulmadi.
Galaksinin adina da Burcin ismini verdiler.

Öyle aklima geldi, söyleyeyim dedim.

bilimden uzaklasan insandir, din degil. islam dininin bilime engel oldugunun konusulmasi cahilliktir. isine gelince sayfalarca ateyizlik metni okuyanlar islam ile bilimin ne kadar butun oldugunu arastirsinlar. mesela dusunsenize, bi bakmissiniz ki Allah varmis ve bilim ayagina okudugunuz her seyin yaraticisiymis. vauuuuv.

Bu arada yeni bir galaksi keşfeden Burçin Mutlu Pakdil de, pek duyulmadi.
Galaksinin adina da Burcin ismini verdiler.

Öyle aklima geldi, söyleyeyim dedim.
ozellikle bagheera yorumun bitis noktasi..tebrikler..

Soruyu İslam dininin değil de, İslam ile yönetilen veya çoğunluğu Müslüman olan toplumların geride kalmalarının sebepleri olarak algılayarak, şöyle yazmak istiyorum.

Öncelikle şu soruya cevap vermek gerek, BİLİME sıra geliyor mu?
Günlük dikkat edilmesi, atlanılmaması gereken o kadar çok ayrıntı var ki...
Tuvalete hangi ayakla girilir, hangi ayakla çıkılır? Tuvalete girmeden önce hangi dua okunmalı? Çıkarken hangi dua okunmalı? Tuvalette hangi eli kullanmak caizdir? Soğuk havalarda sıcak suyla abdest almak caiz midir? Yemeğimi hangi elimle yemeliyim? Sol el ile yemek caiz midir? Yemeğe başlamadan okunacak dualar nelerdir? Yemekten sonra okunan dualar nelerdir? Hapşırınca okunacak dualar nelerdir? Sakız çiğnemek caiz mi? Resim çizmek caiz midir? Yabancı dil öğrenmek caiz midir? Banyo yaparken konuşmak , şarkı söylemek caiz midir? Şarkı dinlemek caiz midir, ne tür şarkılar dinleyebiliriz? Eve girerken okunacak dualar nelerdir? Evden çıkarken okunacak dualar nelerdir? Yolculuğa çıkmadan önce okunacak dualar nelerdir? Şapka takmak caiz midir? Yatmadan önce okunacak dualar? Cinsel ilişkiye girmeden önce hangi duanın okunması gerekir? vs. vs. vs. o kadar çok ayrıntı var ki, şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Ayrıca tüm bunların üstüne üstlük, diğer günlük aktiviteler işin içine girince, yani evliyse, çoluk çocuk varsa, geçim sıkıntıları ve maddi yetersizlikler de varsa, çoluk çocuk okutma derdi, günlük siyasi olaylar gibi bir çok şeyden, BİLİME sıra gelmiyor...

Gerici olması, kadını 2. planda tutması, cihad anlayışı, barbarlık, daha gerici dinlerin kopyası olması, kendini tek ve hak olarak görmesi, değişime ve gelişime kapalı olması, Tanrı inancı, hegemonya,...vs işte.

Bu islamın değil tüm dinlerin sorunu

Kuran ayetleri eleştiriyi kafirlik olarak kabul etmekte.
Eleştirinin olmadığı bir yerde gelişme olmaz.

Kuranı kerimi okumadıkları için.
Sadece yüksekte taşıdıkları için ve kendilerince ayetleri yorumladıkları için.

Kuranı okumuş olsalardı zaten böyle olunmazdı.
Ilimin, bilginin ne kadar önemli olduğunu anlardılar.

Kuranı kerimi okumadıkları için.
Sadece yüksekte taşıdıkları için ve kendilerince ayetleri yorumladıkları için.

Kuranı okumuş olsalardı zaten böyle olunmazdı.
Ilimin, bilginin ne kadar önemli olduğunu anlardılar.

birbirleriyle çelişen ayetlerin bir sonucu o , okusalarda kavga etmeleri muhtemel
bugün bir kulunun , affetmek gibi bir durumu imza yapmasıylada paralel bir durum (islamın kendilerine göre yorumlanması)

birbirleriyle çelişen ayetlerin bir sonucu o , okusalarda kavga etmeleri muhtemel

Birbirleriyle çelişen değil, kendileriyle çelişen ve araştırmaları yanlış bir şekilde yorunlayıp, kendi kolaylıklarına kaçtıkları için sonuç bu yüzden.

affetmek gibi bir durumu imza yapmasıylada paralel bir durum (islamın kendilerine göre yorumlanması)

Onun bir anlamı vardı ve bunu burada açıklama gereğinde bulunmuyorum. Benim imzam da bir ayet yok. Ben bir ayeti kendimce yorumlamadım.
Daha geniş yerlerden giriş yapman lazım.

Onun bir anlamı vardı ve bunu burada açıklama gereğinde bulunmuyorum. Benim imzam da bir ayet yok. Ben bir ayeti kendimce yorumlamadım.
Daha geniş yerlerden giriş yapman lazım.

örnek verdim hicvetmedim kitap hırsızı ..d , ayetlerin kendisiyle çelişme mevzusunuda yorumlamara diğil direk indirilme sıralarında olduğunu görebilirsin örn:

bakara 5 de ak olanın bakara 6 da siyah olması gibi

Geri