İslam dini dışında bir dine mensup bir ailenin ferdi olarak doğsaydınız..

Konu sahibi son olarak 4300 gün önce görüldü

İslam dini dışında bir dine mensup bir ailenin ferdi olarak doğsaydınız..

• Anlatan olsaydı seçerdim.

Kullanılan: 1 4.8%
  • Kesinlikle seçerdim

Kullanılan: 3 14.3%
  • Kesinlikle seçmezdim.

Kullanılan: 9 42.9%
  • Büyük ihtimalle seçmezim / seçme şansım olmazdı

Kullanılan: 8 38.1%

• Kullanılan toplam oy
    21
Hiç bir seçenek beni yansıtmıyor. Ben şu an bile söylüyorum müslüman coğrafyalarına bakıp müslüman olmazdım. Ben şu an hristiyanlığı veya başka bir dini nasıl araştırıp öğrenmiyorsam ve İslam'a inanıyorsam o zaman da öyle olurdu ve seçmezdim.

Hangi birimiz su an baska dinleri okuyup, arastiriyor acaba?
Cevresel faktorlerden tutun, aile, egitim, arkadas, genetik yapi...vs vs hangi dini yasayip/yasamadiginda cok buyuk rolu var, bunu kabul etmek lazim. Bunlarin da dusunme yapinizi nasil etkileyecegini hayal etmeye calisin...
Bilinemezcilik ilkesinden yanayim ben :p

Hayır secmezdim. Sonuçta o benım dinim olacaktı. Nasıl biz baska dini seçmek istemeyiz. O konumda biri olarakta secmeyiz.

Görünüp bilindikten sonra seçilmeyecek bir şey olmadığını idrak edince seçerdim elbet.

ben hristiyanim, senelerdir turkiye'deyim o kadar din derslerini dinledim ama hala hristiyanim. bir cok faktor var bu secimi yapmak icin. secmezdim hala da secmiyorum.

Ulan zaten hepsi birbirinin aynısı seçim yapsan ne olacak, din işte.

Allah hidayeti dilerse İslam'ı seçerdim büyük ihtimalle.

Çünkü akla ve mantığa uygun tek din.

Şimdi İlahiyatçıyım ,Hristiyan olsaydım Rahibe falan olurdum sanırım:p
Kötü espiri oldu .
İslamı araştırırdım.Seçerdim .

Ailem dini eğitim vermedi ki kendim öğrendim kısaca kendi kendime müslüman oldum

Insanin din disinda kendi ahlak, edeb degerleri ve anlayisi vardir. Bu kisi baska dine mensup olan bir aile icinde dogsaydi, diger dinleri de bilirdi ve az cok arastirabilirdi. Insan kendine yakin gelenini secer ister istemez. Kim bilir neler olurdu, nerden bileyim ben -.-

Tamamen nasip olan bu durumla ilgili yapılmış ve yapılacak tüm yorumları saçma buluyorum. Müslüman iken ilerleyen zamanlarda ateizmi, deizmi seçenler var; bu da nasiptir. Allah buldurmak isterse her yol bulunur, her tünel eninde sonunda ışığı görür.

Büyük ihtimalle seçmezdim / seçme şansım olmazdı

Geri