İslam bütün dinlere düşman..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Allah yarattığı dinlere neden düşman olmamızı ister veyahutta müslümanlar neden diğer dinlere düşman bunlardan ( hristiyanlık ,musevilik ,Şamanizm,zerduştlük,Alevilik ,gök tengriciliği,Hinduizm ,şiiler gibi bir sürü hatta Sünni kesim diğer görüşleri tamamen sapıklık Ve yanlış bilip kin besliyor anlamadım gitti..

Yabani usta bilgim yok ama islamın diyer dinlere düşman oldugunu sanmıyorum işlam mantık dini ne de olsa taaa o yıllardan bu yılları gormüş bir din

islamda düşmanlık yok
aksine hoşgörülü olmayı doğruluğu emreder her zaman.
kin nefret bu gibi duyguların dinimizde hiçbir zaman yeri yoktu olmayacak da.

Kafirlerle dost edinmeyin yahudilerle filan Ve inanmayanları sapık kafir olarak damgalanıyor aşağılık bir varlık gibi tasvir ediliyor bir sürü ayet var paylaşmayım şimdi

Din dine tabi düşman olur. Her din hakim olan olmak ister. Bunda şaşılacak ne var

İslam dini bütün semavi dinleri tanır
ve peygamberlerine büyük saygı duyar
ve bu İmanın olmazsa olmaz
şartlarından

Ne alakası var düşmanlık la

Kafirlerle dost edinmeyin yahudilerle filan Ve inanmayanları sapık kafir olarak damgalanıyor aşağılık bir varlık gibi tasvir ediliyor bir sürü ayet var paylaşmayım şimdi

Sen kitabını açıp okumaz, ayetlerin tefsirlerini incelemez, o dönemin tarihi ve kültürel etkileşimlerini bilmezsen işte böyle yanlış kanılara kapıldığın sorular sorarsın ...
Bu eyyamcı ve adaletsiz ortamda yazmayayım diyorum ama bazen öyle çaresiz görüyorum ki sizi, açıklama yapmadan duramıyorum ..

Güzel kardeşim seni öldüreni seni yurdundan çıkaran, sana işkence eden ve senin inandığın ALLAH'a küfr eden kafirleri elbette dost edinmeyin diyecek ALLAH başka ne buyuracaktı!
Senin durumun şuna benziyor ;
Hani bir kavganın yarısında olaya yetişmişsin ve döven adamı suçluyorsun .. Oysa dövülen adam kavgayı başlatandır anladın?

Dediğinin dediğimle alakası Yok hepsi birbirleriyle çelişiyor ayetler birbirini yalanlıyor bir yandan dinde zorlama yoktur dört ehli kitaptan bahseder ama yahudileri lanetler inanmayanlara savaş açılmasını emreder ayrıca o dönemde savaşların çoğunu Başlatan müslümanlardır ben kendim çok duydum İslami kesimden Yezidi zerdüşt aleviler yahudiiler hristiyanlar şiiler hakkkında nasıl kin dolu sözler sarf ettiğini

18739803_1420554301337291_5084223093965064018_n.jpg

Tanrı sizi korusun k.b İsa'nın nuru üzerinde olsun ver şarabı

Allah yarattığı dinlere neden düşman olmamızı ister veyahutta müslümanlar neden diğer dinlere düşman bunlardan ( hristiyanlık ,musevilik ,Şamanizm,zerduştlük,Alevilik ,gök tengriciliği,Hinduizm ,şiiler gibi bir sürü hatta Sünni kesim diğer görüşleri tamamen sapıklık Ve yanlış bilip kin besliyor anlamadım gitti..

Allah din diye bir şey yaratmamıştır. Öncelikle bunun farkında varmalısın. Hak dinlerin tamamı İslam ile birleşir. Yani Hz. İsa'nın da, Hz. Musa'nın da, Hz. Davut'un da, Hz. Muhammed'in de anlattığı şey birebir aynıdır. Hepsi İslam da birleşir. Yalnız süre gelen yıllar ve asırlarda anlatılanlar değiştirilmiş, her anlatılan şey de farklı olduğu için bu dinleri doğurmuştur.

Öte yandan, senin gibi bir çok üyenin yanlış yaptığı nokta şudur. "Müslümanlar şöyle yapıyor.", "Müslümanlar böyle diyor." diyene kadar, senin Müslüman zannettiğin kişinin doğru söyleyip söylemediğini, daha önce hiç okumadığın Kur'an-ı Kerim'i okuyup anlayabilirsin. Daha önce okumadığın diyorum çünkü okumadığın bariz belli oluyor.

Şamanizm, Zerdüştlük gibi dinler Hak din değildir. Allah'ın emrettiği kurallar ve yasaklarla ilgili değildir.

Burada anlamanız gereken şudur: Bir takım kesimler farklı görüşlerden uzak durulması gerektiğini söyleyebilir. Önemli olan İslam dininin ne dediğidir.

Yabani zaten İslam'ı kötüleyen konuların var ve bu konuların hiç birisi İslam ile alakalı değil. İslam'ı yanlış bilen kişilerin yaptığı yanlış uygulamalardır. Sen de bu uygulamaları yayarak onların ekmeğine yağ süren kişilerden birisisin.

İslam'ın bu konudaki düşüncesi bellidir: "Benim inancım bana, senin inancın sana."
“De ki: O Kur’an, Rabb’inizden gelen bir haktır. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkar etsin…”

IRAKDA suriyede ve diğer islam ülkelerinde oluk oluk müslüman kanı akıtılıyor . Bunu bize müslüman olmayan devletler yapıyor . Onlar masum biz kötüyüz .Bu kadar ahlaksız bir fikir olamaz. Bunların yaptığı vahset ve katliamlar bile onları sevmemem için yeterlidir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri