İslam Aleminin Temel Sorunları

Konu sahibi son olarak 1218 gün önce görüldü
Bunu ben desem hayıınnnnn diye daş atardiniz değilmi ? Ama trt de olunca mutlusunuzdur. Aziz Nesin'in 1994 yılında ❝Türkiye'nin % 60'ı aptaldır.❞ demesinin ardından kendisine
açılan davada ❝Aman yapmayın etmeyin, ben kaybedersem cezamı çeker çıkarım ama siz kaybederseniz aptallığınız tescillenir❞
dese de dinletememiş ve mahkemeyi kazanmıştır.

15665396_426998584357554_2179182538853271662_n.jpg

Valla bütün dinlerin ortak sorunu bunlar. Ama tabi ronesans reform yaşamış adamlar. Az insana benzemişler.bedevi daha hiç yontulmadı. Ama yontacağız

Bence tek sorunu kutsal kitabı okumadan hurafelerle dini bağdaştıran sığırlar.

Bence tek sorunları cocuk doğurmayı marifet sanıp, ahlak ve eğitim vermeden sokağa salmalarıdır. Tek sorun cahil ve beyinsiz olan ebeveynlerdedir .

Sorun şu insanlarımız çok iyi niyetli içimize sızan kanı bozuk din düşmanı her fırsatta dini eleştiren dini kötüleyen kendisini yegane akıl sanan firavun soyundan gelme embesillerin onlardan olduğunu sanıp onların lafına inanmaları.
Sonra ortaya farklı görüşlerin çıktı mezhepsel savaşlar
Halbuki islam dini tektir ocu buculuğa da ihtiyacı yoktur kitabımız ı kılavuz alıp peygamberimiz i örnek alırsak o asalaklar da zaten birşey yapamaz.

Sorun şu insanlarımız çok iyi niyetli içimize sızan kanı bozuk din düşmanı her fırsatta dini eleştiren dini kötüleyen kendisini yegane akıl sanan firavun soyundan gelme embesillerin onlardan olduğunu sanıp onların lafına inanmaları.
Sonra ortaya farklı görüşlerin çıktı mezhepsel savaşlar
Halbuki islam dini tektir ocu buculuğa da ihtiyacı yoktur kitabımız ı kılavuz alıp peygamberimiz i örnek alırsak o asalaklar da zaten birşey yapamaz.

Mezhepler tarihine hakimiyetiniz beni duygulandırdı.

*Mantık ve....

ilk emri "oku" olan kitabın okunarak bile anlaşıl(a)maması. bu yüzden birçok din alimine ihtiyaç duyulması. bu alimlerin olayları o anın çıkarına göre yorumlaması.

inananlarının ise "oku"maması sadece söylenenlere inanması olabilir belki.

+

cahiller

Kafaların bi reforma ihtiyacı var
Herkes İslamiyeti yanlış yorumluyor
İslamiyetin temelinde
Hak
Hukuk
Nezaket var
ama kime anlatacaksın

Geri