Işığı görmek

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
*Ölümden dönenlerin,ölmek üzereyken görüdüğü beyaz ışık.
*Yapılan son araştırmalara göre,Bazı bilim insanlarının görüşleri ;ölüm anında beyin daha hızlı çalışıyormuş ve nöronların hızlanıp yaydığı elektirik sonucu böyle bir ışık görünüyormuş yönünde.
*Yaşayanlar ruhlarının bedenlerini terk ettiğini hissettiklerinden ve hayatlarının film şeridi gibi gözlerinin önünden geçtiğinden söz ediyor.
*Var mıdır ışığı gören bir arkadaşımız ?

Benim sahip oldugum gibi, sanirim hepimizin bi check list'i vardir, hayatta neler yapmak stedigine dair...
birkac sene evvel avusturalya belgeselinde rastladigim, karanlik restaurantlardan birine gitmek de bunlardan biriydi.
hicbir sey goremediginiz, kisisel garsonunuzun gorme engelli birey oldugu...

images.jpeg-92.jpg

images.jpeg-90.jpg

o gün, bu gündür; arada kafami kurcalar "acaba nasildir gercekten isigi gorememek?"
daha keskin midir duyular? korkutucu mudur bilinmemezligin ortasina firlatilmak?
nasildir isiksiz kalmis insanin rüyasi?
ben kendimi hep özgüveni fazla, hayata karsi da korkusuz saniyorken ondan sonra kendimi oldukca eksik buldum
eh! cocukken evin icinde türk filmlerinden arak fantezilerden biriymiscesine gözünü kapatip korebe oynamaya benzemiyor dis dünya...
Buddha/ quantum fizigi karmasi bi bir kitap diyordu ki, tüm nöronlarımız isiga da,tatlara da, kokulara da duyarli.. tek hücreli bir canli icin uzaklik olmasa da tat almayi, dokunmayi ayni nöronlariyla yapiyor...
Oyle ise yeterince karanlikta kalirsa insan, diger duyularıyla göremez mi veyahut
renklerin sıcakliklarini dokunarak algilayamaz miydi?

bir nevi cevaplarimi buldum ben.
kendi evimin salonunda, bildigim mekanlarda kör olmak ne kolaymis.. ne kolaymis aslinda ezbere bildigin mekanlarda adim atmak....
ya hic bilmiyorsan? ya önünde ne olduguna bi fikrin yoksa?
Nereden ne cikacagini tahmin edemeyince ne korkuncmus dünya...
Severim karanligi, karanligin kontrolü bendeyken... evinde ne kolay hayat.
ne kolay görmeden yasamam... ya sokakta, yalniz ve isiksiz kalmak zorundayken yasamak?

mesela dusunun bi atlikarincaya bindiginizi, bunu körken hayal edebilmeyi ögrendiginizi dusunun...

Son düzenleme:
Geri