ışid'in gerçek islam'ı temsil etmesi

Konu sahibi son olarak 3 gün önce görüldü
islam'ın çıkış yıllarındaki yayılmacılık ve işgal geleneğine bakarsak bu tarife en uygun örgüt ışid gibi görünüyor. bir hadisi şerifte "ben insanlar la ilahe illallah diyene kadar savaşmakla emrolundum" diye geçiyor. ki uygulamaya bakıldığında hz.muhammed'in mekke'yi alır almaz putları yerle bir ettiğini, müslüman olmayanların canlarının iman dahilinde bağışlanacağını ilan ettiğini biliyoruz. yine baktığımızda talkan ve curcan katliamlarına da rastlanılması mümkün. o dönemin koşullarında belki bu yayılma ve talan faaliyetlerinin bir gerçekliği/anlamı olabilir ama günümüzde bu düşüncenin savunusu zor olduğundan ihsan eliaçık, yaşar nuri, mustafa akyol gibileri gerçek islam üzerine çeşitli tevillere girme ihtiyacı hissetmişler. ışid'in farkı ise bu tevillere kulak asmaması ve eldeki metinler ne diyorsa onu aynen uygulama heyecanlarından kaynaklanıyor. aslında cübbeli gibi bazı tarikat mensuplarını da bu temsiliyete dahil edebiliriz ama onlar din ve siyaset ayrımına gittikleri için ışid kadar dürüst ya da tutarlı değiller.

mesala size bir ayet örneği. evet ilmihal, tefsir, yorum, çıkarım vs. değil, bizzat allah'ın sözü olduğuna inanılan kuran'dan bir ayet örneği.

o haram aylar çıkınca artık müşrikleri nerede bulursanız öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve bütün geçit başlarını tutun! eğer tevbe edip namaz kılar ve zekatı verirlerse, onları serbest bırakın; çünkü allah bağışlayan ve merhamet edendir.

(tevbe, 5.. elmalılı hamdi yazır meali)

İnkâr edenlerle karşı karşıya geldiğinizde hemen boyunlarını vurun. Sonunda onları yenik düşürüp üstünlük sağladığınızda (esirleri) sıkı bağlara bağlayın. Artık bundan sonra ya lütufta bulunup (serbest bırakın) veya fidye karşılığı salıverin. Savaş ağırlıklarını bırakıncaya kadar [1] (böyle sürdürün). İşte böyle. Allah dileseydi onlardan öc alırdı. Ancak sizi birbirinizle imtihan etmek için (böyle emrediyor). Allah yolunda öldürülenlerin ise (Allah) amellerini boşa çıkarmayacak.

muhammed - 4

hocam o ayetin öncesi ve sonrasına bakmak lazım. araştırmadım ama bildiğim kadarıyla bir olayla bağlantılı o.

Oncesi ve sonrasi.. hep bu yazilip ciziliyor.
Ne olursa olsun yuce bir yaratandan bahsediyorsak , once a dedigine sonra b demesi bile onun yuceligini yerle bir eder.
Tanri herseye kadirken , elci ye , cihata , kitaba gerek duymamali.

- Hocam bir şey sorabilir miyim?

- Sor evladım.

- Yunanistan taraflarında bir kadın evliya çıkmış, tam kızını kesecekken şeytan keçi getirmiş doğru mu?

- Evladım ben bunun neresini düzelteyim.
Yunanistan değil Arabistan.
Kadın evliya değil İbrahim peygamber.
Kızı değil oğlu.
Şeytan değil melek.
Keçi değil koç!

hocam yeni nesil karısını çalıştırıp kızını arkadaşlarıyla white chocolate mocha içmeye yollayınca müslüman oluyoruz sanıyo xd

bunu tayyipçi gazeteci yazar fatih tezcan da dile getirmişti diye hatırlıyorum.

benim fikrime göre ise hz. muhammed'in ölümünden bir süre sonra kuranın yazıya dökülmeye başlanması gerçek islamiyetin ne olduğu konusunu çok tartışılır hale sokar.

Biz Türklerde(ki ben türk değlim ama bizde de aynı gelenek var) ölüler için mevlüt okutulur. Mevlüt, osmanlıcadır ve yazarı Süleyman Çelebi'dir. Muhammed'den sonra yazılmıştır ve İslamiyetle bir alakası yoktur. Bu ışid ve benzeri selefiler, islamın daha sonraki evrilme halini budayıp ilk Muhammed zamanını geri getirmek istiyorlar. Bu yüzdendir ki -mevlüt bir kenara, o sadece bir örnek- islamı kendi kafasına göre bilenler, onların müslüman olmadığını idea edenleri kesiyor ve biçiyorlar. Muhamed sonrası yakın zamanda bunlar çok yapıldı. Birebir muhammed ve sonrası yakın halifeliği yaşamaya çalışıyorlar ve o zamanki islamiyet de böyleydi. Ne o? İnkar mı ediyorsunuz?

Yoksa onlar bizden degil mi diyeceksiniz ?

MUHAMMED - Ayet 4

Fe izâ lekîtumullezîne keferû fe darber rikâb(rikâbi), hattâ izâ eshantumûhum fe şuddûl vesâk(vesâka), fe immâ mennen ba’du ve immâ fidâen hattâ tedaal harbu evzârehâ, zalik(zalike), ve lev yeşâullâhu lentasara minhum ve lâkin li yebluve ba’dakum bi ba’d(ba’din), vellezîne kutilû fî sebîlillâhi fe len yudille a’mâlehum

İnkâr edenlerle karşı karşıya geldiğinizde hemen boyunlarını vurun. Sonunda onları yenik düşürüp üstünlük sağladığınızda (esirleri) sıkı bağlara bağlayın. Artık bundan sonra ya lütufta bulunup (serbest bırakın) veya fidye karşılığı salıverin. Savaş ağırlıklarını bırakıncaya kadar [1] (böyle sürdürün). İşte böyle. Allah dileseydi onlardan öc alırdı. Ancak sizi birbirinizle imtihan etmek için (böyle emrediyor). Allah yolunda öldürülenlerin ise (Allah) amellerini boşa çıkarmayacak.

İşid'in peygamberlere inandığını sanmıyorum.

valla benim anladığım kadarı ile en müslüman el-kaide.adam diyor abi referans kuran.ister beğen ister beğenme.beni en çok mutlu eden ise,bu gerçek islamda,son on yılda türeyen feraceli türban üstü güneş gözlüklü,koyu rimelli ablaların benimle aynı safta (islam dışı) sayılmaları..çok ironik.bana allasız diyenler,gerçek müslümanlaca kafirlikle suçlanıyor...tekbiiiiir!!!

evet hüma'nında dediği gibi. gerçek islamı hayatında cuma'nın sünnetini kılmamış, sadece ramazan ayında alkol içmemekle bütün yılı kurtaran ve bu tarz bilimum özellikleri içinde barındıran çoğunluk kesim yaşamakta.

BvLwkYvIEAEfyxI.jpg:large

beni en çok mutlu eden ise,bu gerçek islamda,son on yılda türeyen feraceli türban üstü güneş gözlüklü,koyu rimelli ablaların benimle aynı safta (islam dışı) sayılmaları..çok ironik.bana allasız diyenler,gerçek müslümanlaca kafirlikle suçlanıyor...tekbiiiiir!!!

salavat getirecektim neredeyse. güzel tespit ortamlarda iş yapar.

islam'ın çıkış yıllarındaki yayılmacılık ve işgal geleneğine bakarsak bu tarife en uygun örgüt ışid gibi görünüyor. bir hadisi şerifte "ben insanlar la ilahe illallah diyene kadar savaşmakla emrolundum" diye geçiyor. ki uygulamaya bakıldığında hz.muhammed'in mekke'yi alır almaz putları yerle bir ettiğini, müslüman olmayanların canlarının iman dahilinde bağışlanacağını ilan ettiğini biliyoruz.

Şu cümlelerin tamamının cevabı, New York'ta Beş Minare filminin son 20 dakikasında mevcut.

IŞİD gibi gerçek islamı savunarak terör estiren adam aynen şöyle der:
"Ben emri Allah'tan alırım, Allah yolunda cihat ederim. Kur'an'ı Kerim, din tamamen Allah'ın oluncaya kadar savaşın diye buyuruyor. Hz.Muhammed (s.a.v) Allah'ın düşmanlarıyla, ömrünün sonuna kadar savaştı. Biz de savaşacağız."

Bu terörist başı yerine yanlışlıkla yakalanan hoca ise, yan zindandan aynen şöyle der:
"Allah, peygamber efendimize "Sen insanları Allah'ın yoluna güzel sözle, hikmetle davet et." diye buyurmuştur. Cihat demek, insanları Allah'ın yoluna, doğruluğa davet etmek demektir. Peygamber efendimiz düşmanların saldırısı karşısında canını, malını, ırzını müdafaa etti ve 23 yıllık peygamberlik müddetinde, sadece 2 ay savaştı. Allah günahlarımızı affetsin."

benim anlamadım şey şu
bir kitap nasıl bu kadar farklı yorumlanabiliyor
bknz:
YDGcZyn.jpg

hahahah baya baya güldürdü, kafir kafir konuşmayı bırak ya
Kumdan kalalerin bozulmasın, git başında dur.

Geri