IŞİD

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İsmi tam olarak Irak-Şam İslam Devleti olan örgüt.
Siyasi perspektifi şeriat üzerine kurulu.
2004 yılında Irak'ın işgali sırasında kuruldu.
El-Kaide'den afaroz edildi gibi haberler çıksa da ideolojik olarak bu eksendedir.
Birçok ülke tarafından terör örgütü olarak anılmakta.

2 hafta öncesine kadar adını bilmiyoduk.

Kendilerini selefi olarak tanıtıyorlar. Tekfir yapabilirler. Bunlar kadar barbarını görmedim.

Gündemin üzücü haberlerinin sorumluları

IŞİDme engellilerle alakası yoktur ..

Suriye iç savaşının patlak verdiği ilk yıldan beridir biliyorum bunları. El Nusra ile bile çatıştılar, bir tek kendileri kaldı çatışmaıkları. Gelene gidene saldırıyorlar. Tekfir edip bir sünniyi de katledebiliyorlar. Camiye gideni de vurabiliyorlar. Bir de kürtlerden çok korkuyorlar :D

allahuekber diyerek islam adına islama kan kusmak. 2 ağaç için ortalığı yıkanlar nerdesiniz?

sunni olmaları ve diğer mezheplere karşı katı olmaları şaşırtmayandır.

akp nin desteklediği örgüt adıdır.. esadı deviremedi şimdi de ırak da sanırım? amaç esad mı yoksa şeriat ı yaymak mı? anlamadım gitti.

amerikanın büyük ortadoğu projesini hayata geçiriyor
ırakta iç savaş çıkartıp ülkeyi bölecekler, yakında bizede sıçrayacak

gerçi başımıza en kötüsü geldi Bayrağımız indirildi, toprağımız işgal edildi
daha kötüsü olamaz

bizim rabiacı danalara,islamın asıl yüzünü gösteren,şeriatı şeriat gibi yaşayan ama etrafında hiç bir insanı yaşatmayan mücahitlerdir.

Irak ve Şam İslâm Devleti ya da Irak ve Levant İslâm Devleti, kısaca IŞİD ya da ILİD .

Sadist katiller ordusu.
Birde bazıları bunları pkk ile kiyaslayip pkkyi masum göstermeye çalışıyorlar. Neyse

İslamiyet'le uzaktan yakından alakası olmayan daha öncede Kuranda hadislerde belirtilen sahabelerin söylediği gibi sapkın kesim.

Sünni olmamakla beraber işidi kuran kişi İtikadî mezhepi olan vahhabiliktir . Bir nevi siyasi bir mezhep denilebilir. Masum halk yerine pkk lıları kesse işidi tutabilirdim . :)

Yeni adı İslam Devleti. Yani İD. İt de diyebilirsiniz fakat köpeğe hakaret olur. Irak ve Suriye topraklarında yeni devlet kurduğunu iddea etmektedir. Şeriatla yönetilen yeni bir devlet! Koyun gibi insan keserler.

gecmıstekı hizbullah.
islami terör.

Geri