IŞİD Müslüman Mı?

Konu sahibi son olarak 2661 gün önce görüldü
Bu hadisi biliyorum. İlk olarak gündeme Cübbeli hoca getirdi. Diğer yandan, Bak Abbasilerin sancağı da siyahtır;
750px-Black_flag.svg.png

Bak bu da tevhid sancağı;
ilminfazileti_13966129773.jpg

Peygamberler peygamberinin sancağı da bu;
hakanbayrak.jpg

Genelde fatımiler ve batıniler beyaz sancağı ve geri kalan sünni kesim de siyah sancak kullanmıştır. Sünni kesimde emeviler de beyaz bayrağı benimsemiştir. Lakin ışid de bayrağındaki renkleri tersine çevirip, yani beyaz bir bez üzerine sadece yazılar ve işaretler siyah olması gibi, kullandığı sancakları vardır. Neyse, bir sancakla bu hadisi ışide yoramayız diye düşünüyorum. Zira abbasilere daha fazla uymaktadır. Abbas oğulları da onlardır. Işid karma bir örgüt...
Ayrıca; Cihan için gelen bir peygamberin yorumunu ışid gibi çapulculara yormamak lazım. Ortadoğu karışıklığından dolayı peyda oldular fakat, ömürleri kısadır. Işid barbarlığını, el kaide, taliban, elnusra ve diğer selefi-vahabi örgütler, ahrarruşşam v.s. gibiler de yapmaktadır. Cübbeli bir taş attı kuyuya, gel de çıkar :T:

Bak sende söylüyorsun sadece işid değil bu hadisi geneline çekimleye bilirsin.

Bak sende söylüyorsun sadece işid değil bu hadisi geneline çekimleye bilirsin.
Saç ve sakal bırakmak sünnettir. Siyah sancak da Muhammed'den kalma ve genellikle tercih edilen sancaktır. Çekme işiyle olsa her yere de çekilir. Ya müslümanlarsa? O zaman onlara müslüman değil diyenlerin kafirleşeceğini biliyor muydun?

Saç ve sakal bırakmak sünnettir. Siyah sancak da Muhammed'den kalma ve genellikle tercih edilen sancaktır. Çekme işiyle olsa her yere de çekilir. Ya müslümanlarsa? O zaman onlara müslüman değil diyenlerin kafirleşeceğini biliyor muydun?

Ya müslüman değillerse? Şimdi o söylediğin örgütlerin hangisi müslüman olabilir? Hiç biri. .

Saç ve sakal konusuna girer isek sarpa sarar. Sakal ve saç sünnettir ama burada konu farklı.

Ya müslüman değillerse? Şimdi o söylediğin örgütlerin hangisi müslüman olabilir? Hiç biri. .

Saç ve sakal konusuna girer isek sarpa sarar. Sakal ve saç sünnettir ama burada konu farklı.
Hadisi nakleden uzun saç ve sakaldan bahsetmiş ya ondan saç ve sakalı da işin içine karıştırdım. Neyse, saç ve sakalı bir kenara bırakalım. Neden müslüman değillermiş? Bak sen de hepsi müslüman değil dedin. Din alimleri bile çekinir böyle yorum yapmaya. Söyle bakalım, neden müslüman değiller?

Hadisi nakleden uzun saç ve sakaldan bahsetmiş ya ondan saç ve sakalı da işin içine karıştırdım. Neyse, saç ve sakalı bir kenara bırakalım. Neden müslüman değillermiş? Bak sen de hepsi müslüman değil dedin. Din alimleri bile çekinir böyle yorum yapmaya. Söyle bakalım, neden müslüman değiller?

Eğer din alimi bunu seçemiyecek kadar geriden geliyorsa öncü olmasın :)

Allah'ın vermiş olduğu canı ancak ve ancak Allâh alır. Bunlar öyle insanlıktan çıkmışlar ki kendilerini yaptıkları katliamlar ile evliya olduklarını halife olduklarını savunuyorlar. Benim dinim bu değil. Eğer gerçekten insanlığın yok edilmesi müslümanlığa sığıyor ve bunada islam dini deniyor ise hocalar alimler bunu normal karşılıyor ise ben onların karşısındayım. Sadece öldürmek de değil bu ne yedikleri içtikleri belirsizler ne dediklerini dahi bilmiyorlar.

Yahu, Kelle Kesen, Allahın Verdiği Canı Sözde Cihat İlan Ederek Vahşice Alan,
Kızlare Tecavüz Eden, Kocalarını Öldürüp Kadınları Helalimizdir Diyen Bir Zihniyetlee Müslümanlıkk Nasıl Olurdaaa Bir Tutulabilinir..

Eeee Nede Olsa Beyin Bedava.!

Eğer din alimi bunu seçemiyecek kadar geriden geliyorsa öncü olmasın :)

Allah'ın vermiş olduğu canı ancak ve ancak Allâh alır. Bunlar öyle insanlıktan çıkmışlar ki kendilerini yaptıkları katliamlar ile evliya olduklarını halife olduklarını savunuyorlar. Benim dinim bu değil. Eğer gerçekten insanlığın yok edilmesi müslümanlığa sığıyor ve bunada islam dini deniyor ise hocalar alimler bunu normal karşılıyor ise ben onların karşısındayım. Sadece öldürmek de değil bu ne yedikleri içtikleri belirsizler ne dediklerini dahi bilmiyorlar.
Yaptıklarının katliam olduğunu, insanlık ile hiç alakalı olmadığını, barbarlık olduğunu ben de biliyorum. Konu bu değil. Bak mesela tarihte "cemel savaşı" var. 656 yılında Ali Bin Ebu Talib ile Muhammed'in dul eşi Aişe arasında yapılmıştır. Her 2 taraftan 10ar bin insan ölmüştür. Senin tezine göre Allah'ın verdiği canı bu savaşı yapanlar aldığına göre, Ali mi müslüman değil, Aişe mi? Ölenlerin ve öldürenleri hepsi müslüman değil mi? Ayrıca Allah'ın verdiği canı Azrail alır. Bunu da bir vesileyle ya da birinin eliyle yapar. E tabi aslında Azrail alırken de Allah almış sayılır ve bilmeni isterim ki; alınan bütün canları alan yine Allah'tır inanca göre. Her şey ondan değil midir? Çok saçma geldi düşüncelerin...

Ortaya konuşayım üzerine alınan da alınsın Peygamber Efendimiz Hadisi Şerifte apaçık anlatmış hala neden inanmıyorsunuz dini tam bir Müslüman hadislere ve ayetlere inanır inanmayan da zaten ne olduğu bellidir.

Kim olursa olsun, birinin inancı hakkında değerlendirme yapmak İslama göre günah.
Mantıksal açıdan da inanç kalpte yaşanan bir şey bilemezsin ki

IŞİD seni müslüman görmez, kendini müslüman ilan eder.
Sen IŞİD'i müslüman görmez, kendini müslüman ilan edersin.
İran seni müslüman görmez, kendini müslüman ilan eder.
Sen İran'ı müslüman görmez, kendini müslüman ilan edersin.
Aleviler seni müslüman görmez, kendini müslüman ilan eder.
Sen Alevileri müslüman görmez, kendini müslüman ilan edersin.
Caferiler...
Zeydiler...
İsmailer...
Hafıziler...
Kaysaniler...
Nizariler...
Sufriyyeler...
Necedatlar...
Ezarikalar...
Acarideler...
İbadiyyeler...
Meymuniyyeler...
Yezidiler...

IŞİD Müslüman değildir. Kuranda da geçiyor zaten. İslamı kötülemek amaçlı bir terör örgütüdür.

Budist mi o zaman anlamadım ki

Hayır arkadaşlar İslam'ın aydınlık yüzünü karalamaya çalışan kendini Müslüman gibi gösteren oysa gerçekte Müslüman olmayan İslamı savunduğunu söyleyen oysa İslama en büyük zararı veren Müslüman din kardeşlerimizi acımasızca katleden Ve sözde İslam devleti olduğunu söyleyip te alakası olmayan insanlıktan nasibini almamış bir terör örgütü işte daha açıklamak isterdim fakat ileri gitmek hem bana hemde foruma zarar verecektir.

Bana soracak olursanız sizlerde Müslüman olduğunu savunmaya devam etmeyin sorarım sizlere hangi Müslüman Allah'ın verdiği canı Allah tan başkası alır diyebilir var mı o günaha girmeyi göze alabilecek kimse.

Bir müslüman kafa kesemez mi? Bunu mu demek istediniz?

Geri