IŞİD Müslüman Mı?

Konu sahibi son olarak 2661 gün önce görüldü
32 farzi yerine getiriyorsa,ki getiriyorlar,müslümandir.

Halis niyetli müslümanlar var içlerinde ama cehaletten kaybediyorlar. Fakat siyon menşeili bir topluluk. Işidden yola çıkıp milyonlarca müslümana bok atmaya gerek yok şimdi. O kadar da değil.

İşid, Komutan Zevahiri tarafından temeli atılan ve El kaide'nin çizgisinden ayrılan bir fikrin oluşturduğu bir fırkadır.Müslüman'lardır..Ancak HARİCİ ZİHNİYETE sahip bir oluşumdur.Günümüz alimlerinin(kendi tasvip ettikleri alimler,fakat onları inkar ettiler) tanımı ile.

Ancak bunları,bu aşırılığa iten,haklı sebebleri vardır.

İçlerinde samimi,sindirilmiş,kaçamayan,ülkesine dönemeyen.. insanlarda vardır.

insan olup olmadıkları konusunu tartışmak daha mantıklı olur sanki.

Oha be buna bile Yahudilerin kurduğu oluşum denmiş ya helal. Tabii kardeşim ya kötü Müslüman olmaz, bunlar kesin Yahudi hepsi Yahudi ya numara yapıyorlar. Sabahtan akşama kadar saygı dersiniz, burada Yahudilere etmediğini hakaret kalmaz. Utanın, kendinizden utanın.

Birileri de Cihad dışında cinayet yasaktır demiş, çok güzel de bu adamlar zaten Cihad yaptıklarını söylüyorlar? Cihad'ın tanımı nedir, İslam'ı yaymak ya da korumak amaçlı yapılan savaşlar bütünü. E bu adamlar İslam'ın bozulmaya çalışıldığını (Yahudiler tarafından, kimlerle aynı minvalde konuştuğunuzu görün diye yazıyorum) ve korunması gerektiğini bu yüzden tüm dünyanın Allah'ın emirleri altında birleşmesi gerektiğini söyleyip Kuran kime kafir diyor ise onlarla savaşıyorlar. Birileri hala din alimlerinden bahsediyor. IŞİD'i destekleyen din alimlerini ne yapacaksın? Hepsini toplayıp hangisini daha çok alim destekliyorsa o mu doğru olacak? Biri de Türkçe Kuran'ı okuyarak anlayamazsınız, öğrenemezsiniz diyor. O zaman kardeşim Türkiye'nin %3'ü dahi Müslüman olmuyor senin tespitine göre. Nasıl bir din rehberi var ki senin kafanda sadece tek bir dilde anlaşılır olsun? Ayrıca onun mealini yazan insanlar Hinduca'dan çevirmiyorlar, bu bire bir çeviri de değil bak adı üstünde meal. Yani anlam. Çeviren kişi oradaki deyimleri, deyişleri dahi anlamına en uygun şekilde çeviriyor bir çevirmenin işi budur ki bu işi yapan da neredeyse Türkiye'deki herkes tarafından kabul görmüş Elmalılı Hamdi Yazır. Hoş sen biliyorsan Arapça'yı, okumuşsan Kuran'ı orijinal dilinden kalk sen bize çevir de biz de bilelim doğrusunu. Oturduğu yerden konuşmak herkese kolay.

Cat Stevens çok yerinde konuşmuş : Müslümanları tanımadan önce Kur'an'ı tanıdım. Eğer önce müslümanları tanımış olsaydım asla müslüman olamazdım!

Hitler bizim Ülkenin nüfusu kadar nerdeyse insanın ölümüne neden oldu bir kere olsun kimse sordu mu acaba Hitler Hristiyan mıydı diye çok merak ediyorum yada Dünyanın diğer yerlerinde bir Hristiyan böyle katliam yaptı diye Hristiyanlığı suçladı mı he ?? burda insanlar değil insanların dini sorumludur yaptığı her şeyden burası Türkiye burası işine gelenler Cumhuriyeti!!

Oha be buna bile Yahudilerin kurduğu oluşum denmiş ya helal. Tabii kardeşim ya kötü Müslüman olmaz, bunlar kesin Yahudi hepsi Yahudi ya numara yapıyorlar. Sabahtan akşama kadar saygı dersiniz, burada Yahudilere etmediğini hakaret kalmaz. Utanın, kendinizden utanın.

Birileri de Cihad dışında cinayet yasaktır demiş, çok güzel de bu adamlar zaten Cihad yaptıklarını söylüyorlar? Cihad'ın tanımı nedir, İslam'ı yaymak ya da korumak amaçlı yapılan savaşlar bütünü. E bu adamlar İslam'ın bozulmaya çalışıldığını (Yahudiler tarafından, kimlerle aynı minvalde konuştuğunuzu görün diye yazıyorum) ve korunması gerektiğini bu yüzden tüm dünyanın Allah'ın emirleri altında birleşmesi gerektiğini söyleyip Kuran kime kafir diyor ise onlarla savaşıyorlar. Birileri hala din alimlerinden bahsediyor. IŞİD'i destekleyen din alimlerini ne yapacaksın? Hepsini toplayıp hangisini daha çok alim destekliyorsa o mu doğru olacak? Biri de Türkçe Kuran'ı okuyarak anlayamazsınız, öğrenemezsiniz diyor. O zaman kardeşim Türkiye'nin %3'ü dahi Müslüman olmuyor senin tespitine göre. Nasıl bir din rehberi var ki senin kafanda sadece tek bir dilde anlaşılır olsun? Ayrıca onun mealini yazan insanlar Hinduca'dan çevirmiyorlar, bu bire bir çeviri de değil bak adı üstünde meal. Yani anlam. Çeviren kişi oradaki deyimleri, deyişleri dahi anlamına en uygun şekilde çeviriyor bir çevirmenin işi budur ki bu işi yapan da neredeyse Türkiye'deki herkes tarafından kabul görmüş Elmalılı Hamdi Yazır. Hoş sen biliyorsan Arapça'yı, okumuşsan Kuran'ı orijinal dilinden kalk sen bize çevir de biz de bilelim doğrusunu. Oturduğu yerden konuşmak herkese kolay.

Siz galiba Mueddeb arkadaşımızın paylaştığı hadisi şerifi okumadınız Hadis nedir Peygamber efendimiz'in söylediği sözlerdir bu kadarını söylemek yeterli bence.

Siz galiba @Mueddeb arkadaşımızın paylaştığı hadisi şerifi okumadınız Hadis nedir Peygamber efendimiz'in söylediği sözlerdir bu kadarını söylemek yeterli bence.

Evet hiçbir şey okumadım, zaten dini konularda kaynak olarak kabul edilen merci siz ve sayın mueddebsiniz benim için.

Dini-imanı biraz zayıf olan bir insan, yazdıklarınız karşısın da, ''Bu adam haklı, çok mantıklı cevap/lar veriyor.'' diyebilir. Ama, maalesef bu sizin haklı olduğunuzu asla çıkarmaz. Her seferinde, İslama saldıracak konu arıyorsunuz. Ben, çok merak ediyorum, siz neyin propagandasını yapıyorsunuz. Saygı bekliyorsunuz demişsiniz, elbette bekliyoruz. Birileri çıkıp, burada siz ateistlere hakaretler etse, ne yapardınız.? Sayfalar dolu, anlamsız, ilimin olmadığı makaleler okuttururdunuz.

''Tabii kardeşim ya kötü Müslüman olmaz'' Can damardan girdiniz olaya. Elbette ki olur. Lakin, iyi ve kötü kavramını sadece müslümanlığın üstüne yıkamazsınız. Her dinin, her dilin, her ırkın iyisi de olur, kötüsü de. İyi müslüman Ahlakı güzel olandır. Siz IŞİD da güzel bir ahlak mı görüyorsunuz.? Hz - Muhammed güzel ahlakı tamamlamaya gelmiştir. Dini sömüren müslümanlar yok mu, Allah'ı kullananlar yokmu, ooo dolu vallah. Başta, başımızdakiler. ama, bu farklı bir şey.

Ben, size bir kaç sormak isterim.
- Lafta Müslüman olan IŞİD, neden filistine destek olmuyor da, masum Müslümanların kafalarını kesim, uçurumdan aşağa atıyor.?
- Sizin deyiminizle islam'ı yaymak, yani; Cihat bumu? Var olan bir dinin nesini cihat yaparak yayıyorlar.? Hz muhammed chat yaparak zaten İslamiyeti yaymıştır.

Bu arada Hz muhammed cihat yapmıştır, islam'ı yayma adına, hiçbir müslümanıın hakkına saldırmamış, kimseyi katletmemiştir.

Söylemek istediklerimi arkadaşlar söylemiş bana söyleyecek bir şey kalmamış.

Teşekkürler @Narcissus Ve @ĸսгﻪlรıչ.

Hitler bizim Ülkenin nüfusu kadar nerdeyse insanın ölümüne neden oldu bir kere olsun kimse sordu mu acaba Hitler Hristiyan mıydı diye çok merak ediyorum yada Dünyanın diğer yerlerinde bir Hristiyan böyle katliam yaptı diye Hristiyanlığı suçladı mı he ?? burda insanlar değil insanların dini sorumludur yaptığı her şeyden burası Türkiye burası işine gelenler Cumhuriyeti!!

Değerli ForseTi, bu yorumunuz nuhteşem bir bakış açısı ve mesaj içeriyor.Gerçekten tebrik ederim.Süper bir yorum.

anlamadığım ya insanlwr salak ya da öyle görmek istiyorlsr durum açıktır 2011 den beri Müslüman bayrağını taşıyan biri sürü örgüt türedi belli bir durum ki İslam terördür düşüncesini beyinlere sokuyorlar ve bunu Amerikalı vatandaşlarında bile medyamız adına onlardan özür diliyorum sözlerini duyuyorum bunu onlar bile anlamışken bizim tek derdimiz onların fikirlerine taşeronluk yapmaktır dünyada iki çeşit insan vardır iyi veya kötü ve bu iki kavramın dini olmaz kişi yaptığından sorumludur dininden değil eğer dininden sorulsaydı bende burda Papanın ve bir çok papazın 8 yaşındaki çocukların kiloduna eline sokmalarını tarışmayı da uygun görürdüm İslam adına kafa kesenleri görünce dinden soğuyorsunuzda dinden çıkıyorsunuz da kendi inanç veya inançsızlardan olanalrın kötü iş yaptığında niye onu da terketmiyorsunuz yada insanlar bu kadar kötüyken nedne insanlığınızdan utanıp kendi kafanıza sıkmıyorsunuz ?

Dini-imanı biraz zayıf olan bir insan, yazdıklarınız karşısın da, ''Bu adam haklı, çok mantıklı cevap/lar veriyor.'' diyebilir. Ama, maalesef bu sizin haklı olduğunuzu asla çıkarmaz. Her seferinde, İslama saldıracak konu arıyorsunuz. Ben, çok merak ediyorum, siz neyin propagandasını yapıyorsunuz. Saygı bekliyorsunuz demişsiniz, elbette bekliyoruz. Birileri çıkıp, burada siz ateistlere hakaretler etse, ne yapardınız.? Sayfalar dolu, anlamsız, ilimin olmadığı makaleler okuttururdunuz.

''Tabii kardeşim ya kötü Müslüman olmaz'' Can damardan girdiniz olaya. Elbette ki olur. Lakin, iyi ve kötü kavramını sadece müslümanlığın üstüne yıkamazsınız. Her dinin, her dilin, her ırkın iyisi de olur, kötüsü de. İyi müslüman Ahlakı güzel olandır. Siz IŞİD da güzel bir ahlak mı görüyorsunuz.? Hz - Muhammed güzel ahlakı tamamlamaya gelmiştir. Dini sömüren müslümanlar yok mu, Allah'ı kullananlar yokmu, ooo dolu vallah. Başta, başımızdakiler. ama, bu farklı bir şey.

Ben, size bir kaç sormak isterim.
- Lafta Müslüman olan IŞİD, neden filistine destek olmuyor da, masum Müslümanların kafalarını kesim, uçurumdan aşağa atıyor.?
- Sizin deyiminizle islam'ı yaymak, yani; Cihat bumu? Var olan bir dinin nesini cihat yaparak yayıyorlar.? Hz muhammed chat yaparak zaten İslamiyeti yaymıştır.

Bu arada Hz muhammed cihat yapmıştır, islam'ı yayma adına, hiçbir müslümanıın hakkına saldırmamış, kimseyi katletmemiştir.

Herkesi bir tutmak genel huyunuz mu yoksa bana özel mi? Çünkü eğer öyle ise tüm Müslümanların bir tutulmasını garipsememeniz lazım. Beni bilen bilir ben kimseye hakaret etme ya da bir şeyin propagandasını yapmanın peşinde değilim. Beni ilgilendirmez çünkü, sizin doğrularınızla bir alıp veremediğim yok. Dunyada haklı olmak teriminin ne kadar farklılaşabildiğini bildiğim için kimsenin haklı olduğumu düşünmesi gibi bir isteğim de yok.

Şimdi bunları tamamladıysak şöyle devam edeyim. Her güruhun iyisinin kötüsünün olduğunu inkar edecek değilim. Benim anlatmak istediğim şuydu. Bir ateist sadece inananlara hakaret etmek için bir şeyler yaptığında ne kadar gereksiz olduğunu ve bunun neredeyse tüm ateistlere mal olduğunu biliyorsunuz, biliyoruz. Bunu baştan siz de belirtmişsiniz. Bu ahmaklığın karşıtı ve çok daha geniş kitleli, perspektifli hareketi de IŞİD. Bu adamlar kaide gibi siyasi sebepli değil İslam temelli hareket ediyorlar. Ki bunlar hariciler, zamanında camide sahabe, halife öldürmüş düşüncenin devamı. Ben bunu tüm İslam alemine mal edemem lakin alıntı yaptığınız mesajı yazmamın sebebi bu insanların ve örgütün tamamen İslam dışı olarak atfedilmesi.

Sorularınıza da kendimce bir cevap bulmaya çalışayım naçizane.

İlk sorunuza bir cevabım yok haklısınız. Onlar kendilerinden başka Müslüman oluşum yahut birey tanımıyorlar çünkü onlara göre onlardan başka hiç kimse"gerçek Müslüman değil".

İkinci sorunuza gelince, cihadın tanımına bakarsak "İslam'ı KORUMAK ve yaymak amaçlı yapılan saldırı ve savunma savaşları ve bürokrasi hareketlerinin bütünü." bu tanıma göre yaptıkları şeyin adı Cihat. Yöntemi çok yanlış ama netice olarak Cihat tanımı gereği bunu kapsıyor.

Muhammed dönemini tartışmak gibi bir niyetim yok netice itibarıyla hem konudan sapacağız hem de bir sonuca ulaşamayacağız ama dilerseniz mesaj yolu ile ya da bu tartışmanın uygun ortamında karşılıklı iki kelam edebiliriz.

Saygılar.

aslında bu soruyu recep tayyip erdogan musluman mı diye sorgulasak daha mantıklı olurdu. işid hayatımıza gundeme yeni girmiş bir yapı. oysa rte yıllardır din adı altında birşeyler yapıyor ve kimse sorgulamıyor.

Müslüman Müslümanı öldürmez.

Gerçek Müslüman cinayet işlemez.

Müslüman Allah'ın adını kullanarak cana kıymaz.

bu ve daha birçok şey söylenebilir bu tanımlara göre anlatılacak şey şudur. IŞİD Müslüman değildir kendini 0Müslüman gibi gösteren ama gerçekte alakası olmayan bir örgüt tipidir diyeceklerim şimdilik bu kadar.

Müslümandır kardeş. Ayrıca müslüman olduğunu söyleyen birine müslüman değildir demek en büyük günahtır! Tekfir etmenin bir yordamı vardır. Bu elemanların müslümanlığından şüphe etmene sebep nedir?

Açıklayayım neden müslüman değldir diyorum.

İslam tarihinde kim kimin kafasını kesmiş Mekkeli müşrikler Peygamber efendimiz'i (S.A.S) öldürmek istediler fakat Peygamberimiz ne yaptı affetti Peygamber efendimiz kimsenin kafasını kesmedi.

Kafa kesen kişiye Müslüman diyemeyiz neden biliyor musunuz cevabı gayet açık Allah'ın verdiği canı ancak Allah alır başkasının bunu yapmaya ne hakkı nede yetkisi vardır.

Allah kimin ne olduğunu çok iyi biliyor daha Müslüman diyerek ısrarcı olmayın Hangi Müslüman Başka bir Müslüman kardeşini katleder.

Müslümandır kardeş. Ayrıca müslüman olduğunu söyleyen birine müslüman değildir demek en büyük günahtır! Tekfir etmenin bir yordamı vardır. Bu elemanların müslümanlığından şüphe etmene sebep nedir?

İslamı kimimn adına yargılıyoruz senin mi senin vicdanına göre mi senin gördüğün İslama göre mi enye göre İslamdan bahsediyoruz Amerika ve İngiltere ortak yapımı yalandan İslam kafa kesmektir gibi karalamalarına göre mi yargılıcaz Kürtlerin tamamını hain mi demeliyiz sen vatan hainimisin mesela ? kimin yargılarına göre müslümandır diyorsun da şüphe edilmesine sebep arıyorsun ? mendil değildir İslam sümüğünü silip yere atasın bu akdar basit yargılara sadece ben bilirim kafasıyla yaklaşmayın lütfen ben biliyorum bunlar gerçek müslüman evet dediğinde ha tamam mı demeliyiz sencesini anlatabilrisin ama kafana göre din üzerine yargıya varamazsın insanlarada budur diyemezsin buan hakkın yok

benim yargıma göre kafana göre dini yorumlayan bir vatan hainisin sen desem bu seni öyle mi yapıcak bu kadar basit mi eğer değilse bu kadar basitçe ben bilirim edasıyla yaklaşmayın lütfen konuya lütfeeeen

Geri