IŞİD Müslüman Mı?

Konu sahibi son olarak 2660 gün önce görüldü
Evet arkadaşlar IŞİD Açılımı (IRAK ŞAM İSLAM DEVLETİ) sizce ışid Müslüman mı EL KAİDE ile ayrılmış ve oradan çıkmış gibi söylentiler var siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

İslamiyet dininde çok farklı görüşler ortaya çıkabilmekte. Herhangi bir konu hakkında herkes farklı birşey söyleyebilmektedir. Her bireyin yada cemaatin, belli konular hakkında farklı fikirleri olabiliyor.

Söz gelimi Kur'an'a bakan bir kişiyi ele alalım. Bu kişi:

Kur'an'da türbanı bulabiliyorken başka bir kimse yoktur diyebilmektedir.
Kur'an'da kadın-erkek eşittir diyebiliyorken bir başkası aksini de iddia edebilmektedir.
Kur'an'da erkeğe 4 kadın helaldir diyebiliyorken bir başkası yoktur diyebilmektedir.
Kur'an'da insan öldürmenin günah olduğunun, canı sadece Allah'ın almasının meşru olduğu söylenebiliyorken bir başkası kafirler hariç diyebilmektedir.... gibi.

Bunların hangisinin kullanılacağı - ön planda olacağını ise bölgenin dinamikleri ve siyaseti etki ediyor.

IŞİD sempatizanı birine sorsanız Türkiye'dekiler müslüman değil kafirdir der örneğin. Yada Türrkiye'de kendini müslüman olarak tanımlayan bir kimseye sorsanız asıl Müslüman bunlar değil der...

Mesele din tartışmasına çekilirse eğer, işin içinden çıkılmaz. Oysa IŞİD dini değil, din adı altında faaliyet yürüten siyasi bir oluşumdur. El Kaide'nin uzantısı olan Nusra gibi. O sebeple konu bence siyasidir.

Genel Türkiye müslümanının standart tepkisi ise şöyledir :
9pkNv8.jpg

IŞİD bence Müslüman değildir İSLAM devleti adı altında faaliyet gösteren fakat İSLAMİYET ile alakası olmayan bir örgüt olduğunu düşünüyorum. Yoksa Müslüman Müslümanı öldürmez.

Işid müslümandır.ayrıca Müslümanları değil kafirleri öldürmektedir.ki bu da dinimizin gereği,kitabımızın emridir.tekbir!

Şimdi ayetin öncesine sonrasına ve ortasına bakalım bi de ters çevirip bakalım işte hakikat o zaman belli olur

Pkk lilari kessinde isterse putperest olsun arkalarindayim. :)

Arkadaşlar yapmayın IŞİD Müslüman demeyin hangi Müslüman ülke TÜRKİYE vatandaşlarına saldırabilir.TÜRKİYE islamı en uygun yaşayan ülke konumunda bilmem anlatabildim mi?

Neymişşş
Trürkiye islamı en uygun yaşayan ülkemiymişşş ? Arabistan derdine yansın o zamn cennet bizim

artık bu sorulara gülüyorum biz müslümanlığı tartışıyoruz hala ama onların kimin köpekleri olduğunu hala göremiyorsunuz sadece yüzeyseldeki görünenleri tartışıyorsunuz ama bunun bölgesel oyunlardan ibaret olduğunu göremiyorsunuz bu şekilde Müslümanlığı kötü gösteriyor halifeyi kötü gösteriyor sırf adamların yüzüne bakıp Müslüman olmadığını anlarsınız saçı sakalına kadar Müslümanlığın gereği ortadadır boş tartışmalar bunlar ya Selçukluda aynı tartışmaları yaptılar Osmanlıda da yaptılar Türkiyede de yapıyorsunuz hep aynı tuzak arkadaş Afganistan da sırf 50 ton patlayıcıyı insanlsrın üstüne patlatanları ve bütün senaryoları başımıza yıkalnları değilde Müslüman mı değil mi tartışması yapıyorsunuz ayrıca Müslümanlığa bok atanların iyi bir yorum yapmasını kim bekler ki

ayrıca sırf meallerle yani Kuran çevirilerini okuyupta bu din öldürmeyi emrediyor demek te çok komik meal okuyarak gelip burda aa bu böyle diyorsunuz bırakın bunu ya Arapçadan direk çeviri yaparak doğru yorumlayabileceğinizi ya da anlayabileceğinizi mi sanıyorsunuz ?? Misal veriyorum bizim Türkçe mecazi bir deyimi alın ve İngilizceye çevirin ve bir turizde İngilizce söyleyin İngilizce olduğu halde anlayamaz ama sizler Arapçadan Türkçeye çevirince hemen anlayabileceğiniz bir durum olmasını beklkiyorsunuz gidin TeFsir okuyun arkadaşlar madem araştırmak öğrenmekse istediğiniz gidin Kuran tefsiri alın

artık bu sorulara gülüyorum biz müslümanlığı tartışıyoruz hala ama onların kimin köpekleri olduğunu hala göremiyorsunuz sadece yüzeyseldeki görünenleri tartışıyorsunuz ama bunun bölgesel oyunlardan ibaret olduğunu göremiyorsunuz bu şekilde Müslümanlığı kötü gösteriyor halifeyi kötü gösteriyor sırf adamların yüzüne bakıp Müslüman olmadığını anlarsınız saçı sakalına kadar Müslümanlığın gereği ortadadır boş tartışmalar bunlar ya Selçukluda aynı tartışmaları yaptılar Osmanlıda da yaptılar Türkiyede de yapıyorsunuz hep aynı tuzak arkadaş Afganistan da sırf 50 ton patlayıcıyı insanlsrın üstüne patlatanları ve bütün senaryoları başımıza yıkalnları değilde Müslüman mı değil mi tartışması yapıyorsunuz ayrıca Müslümanlığa bok atanların iyi bir yorum yapmasını kim bekler ki

Çok güzel ve açıklayıcı bir yazı Müslüman Değildirler kelimesini herkes çıkarabilmiştir umarım.

bir Müslümanlık vardır bir de Müslümanlığı gösterenler vardır her kafa keseni her sakal bırakanı Müslüman sanıyoruz her tekbir getirene Müslüman diyoruz her teröriste Müslüman damgası vuruyoruz her popülerlik kazanıp görüntü olarak ibadet yapana Müslüman diyoruz para için Müslüman gösteriyor kendini ona da Müslüman diyoruz sorun bizim herkese damga vurmamızdır ve Din değil İnsanlar sorunludur veya kusurludur herkes bilir ki bu yukarda saydığım gösteriş budalalıklarını İslam reddeder yada şöyle söyleyim bir adamın yaptığı işleri başına Müslüman diyerek yorumluyorsunuz sorun nerde söylermisiniz?

Peygamberlerin yattığı topraklar kan emiyor, kan kusuyor. Hem islama davet ediyorlar, hem de müslümanları katlediyorlar. Bu düpedüz bir fitnedir. Müslümanlıkta öldürme, sadece ve sadece cihat zamanın da geçerlidir. IŞİD'ın yaptığı cihat değil, katliamdır. Kuran-ı Kerimde bahsi gecen cihat bu değildir.
Onlar müslümansa, ben ateistim.

Tekbir getirip katliam yapıyorlar bunları Müslümandan saymak bence yanlışın ta kendisidir.

Allah cihat dışında cinayeti zaten yasaklamış sen nasıl Müslümansın ki Allahuekber diyerek insan öldürebiliyorsun.

Kısaca bunlar Müslüman değiller. Hangi dine bağlı oldukları da belli değil.

Müslüman masum bir kişiyi öldüremez, yasaklanmıştır. Savunmasız bir kişiyi öldüremez, düşmanı dahi olsa. Hele ki dini ve ırkı farklı diye bir canlıya eziyet etmesi yada öldürmesi en büyük günahlardandır.

Gerçek müslüman öldürmez, gerektiğinde kendini ve çıkarlarını korumak için savaşır. Savaştada insan ölüyor evet, burada ki fark şu ki onlar savunmasız ve masum kişiler olmuyorlar.

İslamiyette savaş en son seçenektir. Bana göre işid yahudilerin oluşturup saddamdan kalanlarla büyüttüğü İslamiyeti kötü gösterme amaçlı kurulan örgütlerden biri ve en büyüğüdür.

Bugünün bir çok din adamı bunların müslüman olmadığı konusunda hemfikirdir, bu şekilde vaazlar verip bunlara inanıp sakın yardıma gitmeyin diye de insanları uyarıyor.

Bu konuyla ilişkilendirilen bir hadis vardır bende bu konuda paylaşayım yeri gelmişken bunlara sempati duyan arkadaşlar varsa belki fikirlerini değiştirirler.

“-Abbasoğullarının içinden doğudan ileride siyah sancaklı kişiler çıkacak. Onların önce gelenlerinin ve sonra gelenlerinin işi adam öldürmek olacak. Onlara yardım etmeyin. Allah onlara yardım etmez. Kim onların sancağı altında yürürse yahut bayrağını taşırsa Allah onu kıyamet günü cehenneme koyar. Gerçekten onlar Allah’ın en şerli yaratıklarıdır. Onlar benden olduklarını iddia edecekler. Dikkat edin, ben onlardan beriyim ve onlar da benden beridir. Onların alameti şudur: Saçlarını uzatırlar ve siyah giyerler. Onları desteklemek için oturmayın. Çarşılarda onlarla alışveriş yapmayın. Onlara yol göstermeyin ve onlara su vermeyin. Çünkü onların haykırdıkları Tekbir, sema ehli'ni rahatsız etmektedir.”

(Sağîr/Taberanî-Cilt 13/Ümmü Umame

Geri