Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
[YOUTUBE]tg8eLhhN-L4[/YOUTUBE]
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Çok güzel bir piknik alanıymış
En kısa zamanda bende gideceğim
oraya
Yabani sende modern işidciye benziyon la
Videoyu bir izler misin hacı
-Yarısınından çoğunun sakalı yok.
-bir sürü minicik çocuk var
-1-2 site haricinde hiçbir haber sitesinde yok. ( ışid istanbulda piknik yapsa dünya sallanırdı)
-çocuklar balonlarla oynuyor.
-dikkat ettim hiçbirisinde silah vs yok.
-ışidle ilgili bir video olduğunda ışid videoya logosunu ekliyor oda yok.
-en önemlisi herhangi bir ışid bayrağı vs yok.
Sakallıysan gitme videoya alıp ışidçi yapıyorlar![]()
Videoyu izlediğinizde adam açık bir şekilde herkesi cihat etmeye çağırıyor. Cihatçılara dualar ediyor ve şu an savaşan tüm cihatçıların kurşunlarının isabet etmesi için dileklerde bulunuyor. Parklarla, balonlarla, çocuklarla dramatize edip olağan bir şeymiş gibi sunmanın anlamı ne? Adamın IŞİD'li olması için bağıra bağıra IŞİD'liyim demesi mi gerekiyor?
Yarımsaatlik konuşmanın 1 dk sı kesilirse böyle düşünenler çıkacaktır tabi o yüzden 2 haber sitesi haricinde hiç kimse paylaşmamış. O sitelerinde aşırı sol taraf olduğu için halkı galayane geitrdikleriide bilmeyen yok. Neyse ya bu adamları ışid zihniyetinde birisi sanıyorsan daha hiçbirşey demiyorum ben. Bu kadar mı kolay algı yönetmek ya? ışidle ne alakaları var bayırbucak türkleri için diyemez sanki bir tek ışid mi varKıyafetlerinden bile belli ışidçi olmadıkları pes yani. Full donanımlı silahli bir örgütle piknik yapmaya giden adamları bir tutuyorsunuz
![]()
Videonun tüm halini bilmiyorum. Öncesinde veya sonrasında neler dedi bilmiyorum. Ama ne demediğini biliyorum. Örneğin canlı bomba olup kendini patlatmanın günah yada yanlış bir şey olduğunu söyleyecek bir zihniyet olduğunu zannetmiyorum.... Canı inandığı yaradandan başkası alır demediğini biliyorum. Insanların inancına saygılıyız ve herkes istediğine inanabilir demediğini biliyorum. Dinde zorlama yoktur demediğini biliyorum. Kardeşçe tüm inançlar bir arada yaşayabilir ve insan öldürmek yanlıştır demediğini biliyorum... Yanlış mı? Siz yarım saatlik videoyu izlediniz zannedersem, bana videoyu savunduğunuza göre... Bu zihniyetin IŞİD'den ne tür bir farkı var? Ister IŞID olsun, ister Nusra cephesi, isterse de başka bir islamcı örgüt olsun... Zihniyet olarak aynı olduktan sonra IŞİD'miş Mışid'miş ne fark eder. Ankara'da, İstanbul'da bomba patlatan, kafa kopartan zihniyetin tezahürü olduktan sonra ne değişir...
Mesele dış görünüşten ziyade içeriktir sayın Ebu Said. Dış görünüşün siyasi bir karşılığı yoktur demiyorum ancak içerikten söz ediyorum. Küçük çocukları, balonları, ağaçları gösterince yaşam savunuculuğu olmuş olmuyor. "Şu anda savaşan" cihatçılara dualar edip güzellemeler yapılmasına yönelik eleştirilere "sakallılara tahammülsüzlük", "Müslümanlığın kötü gösterilmesi" gibi argümanlarla marjinal kılmanız biraz zor. Zira dininize zarar veren bu zihniyetin ta kendisidir.
millet simdi hatirladim bu konusma yapan gomlekli sakalli adami onu kolluyanlar burda gizli destekcilerine selam olsun ebu hanzalaymis bu artik video aciga kavusmustur anlayan anladi..