Isid Gibi Örgütlerin Esas Aldigi Ayetler...

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Maide Suresi 33==Allah ve O’nun Resûl'ü ile harp edenlerin ve yeryüzünde fesat ve bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası, ancak öldürülmeleri veya asılmaları ya da ellerinin ve ayaklarının çapraz kesilmesi veya bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rezilliğidir. Ve ahirette ise, onlara “büyük azap” vardır. MUHAMMED Suresi 4== Savaşta) inkâr edenlerle karşılaştığınız zaman boyunlarını vurun. Nihayet onları çökertip etkisiz hâle getirdiğinizde bağı sıkı bağlayın (sağ kalanlarını esir alın). Artık bundan sonra (esirleri) ya karşılıksız ya da fidye karşılığı salıverin. Savaş sona erinceye kadar hüküm budur. Eğer Allah dileseydi, onlardan öç alırdı. Fakat sizi birbirinizle denemek için böyle yapıyor. Allah yolunda öldürülenlere gelince, Allah onların amellerini asla boşa çıkarmayacaktır. FETIH Suresi 16== Bedevîlerin (savaştan) geri bırakılanlarına de ki: “Siz, güçlü kuvvetli bir kavme karşı teslim oluncaya kadar savaşmaya çağrılacaksınız. Eğer itaat ederseniz, Allah size güzel bir mükâfat verir. Ama önceden döndüğünüz gibi yine dönerseniz, Allah sizi elem dolu bir azaba uğratır. NISA SURESI 84== Öyleyse Allah’ın yolunda cihad et.Sen kendi nefsinden başkası ile sorumlu tutulmazsın. Ve mü'minleri teşvik et. Umulur ki Allah, o kâfirlerin kuvvet ve saldırısını (üzerinizden) çeker. Ve Allah, güç olarak daha güçlü ve cezası daha şiddetlidir. NISA SURESI 89== Onlar, kendileri gibi inkâr etmenizi (kâfir olmanızı) ve böylece onlarla bir (aynı seviyede) olmanızı istediler. Artık Allah’ın yolunda hicret edinceye kadar onlardan dost edinmeyin. Bundan sonra eğer yüz çevirirlerse o taktirde onları nerede bulursanız yakalayın ve onları öldürün. Ve onlardan dost ve yardımcı edinmeyin. NISA SURESI 95== Özür sahibi olmayan mü'minlerden (savaşa gitmeyip) oturanlar ile Allah’ın yolunda mallarıyla ve canlarıyla cihad edenler bir (eşit) değildir. Allah, mallarıyla ve canlarıyla cihad edenleri derece bakımından, oturanların üstünde faziletli kıldı ve Allah hepsine “Hüsna”yı vaadetti. Ve Allah mücahitleri, oturup kalanlar üzerine “büyük ecir” ile üstün kıldı. NISA SURESI 74== Öyleyse dünya hayatını, ahiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsınlar. Ve kim Allah yolunda savaşırken öldürülse veya gâlip gelse, o taktirde Biz ona, “büyük ecir” vereceğiz. ALI IMRAN SURESI 142== : Yoksa siz, Allah sizden cihad edenleri ve sabredenleri belli etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? ALI IMRAN SURESI 157== Ve eğer siz, Allah’ın yolunda öldürülür veya ölürseniz, mutlaka Allah'tan mağfiret ve rahmet vardır, onların topladıklarından (dünya malından) daha hayırlıdır. BAKARA SURESI 191== Âyet Meâli: Onları (size savaş açanları), bulduğunuz (yakaladığınız) yerde öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Fitne (çıkarmak), (adam) öldürmekten daha şiddetlidir (kötüdür). Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça siz de onlarla orada savaşmayın. Fakat eğer (orada) sizinle savaşırlarsa (sizi öldürmeye kalkarlarsa), o taktirde (siz de) onlarla savaşın (onları öldürün). Kâfirlerin cezası işte böyledir. BAKARA SURESI 193== Ve fitne kalmayıncaya ve dîn, Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın (onları öldürün). Bundan sonra eğer vazgeçerlerse o zaman zâlimlerden başkasına karşı düşmanlık yoktur. TEVBE SURESI 29== Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. TEVBE SURESI 81== Allah'ın Resûlüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve "Bu sıcakta sefere çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennemin ateşi daha sıcaktır." Keşke anlasalardı. TEVBE SURESI 86== Allah'a iman edin ve Resûlü ile birlikte cihat edin" diye bir sûre indirildiğinde, onlardan servet sahibi olanlar, senden izin istediler ve "Bizi bırak da oturup kalanlarla birlikte olalım" dediler. TEVBE SURESI 111== Şüphesiz Allah, mü'minlerden canlarını ve mallarını, kendilerine vereceği cennet karşılığında satın almıştır. Artık, onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve ölürler. Allah bunu Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da kesin olarak va'detmiştir. Kimdir sözünü Allah'tan daha iyi yerine getiren? O halde, yapmış olduğunuz bu alışverişten dolayı sevinin. İşte asıl bu büyük başarıdır AHZAB SURESI 60,61== Andolsun, eğer münafıklar, kalplerinde bir hastalık bulunanlar ve Medine'de kötü haberler yayıp ortalığı karıştıranlar (tuttukları yoldan) vazgeçmezlerse, elbette seni onların üzerine gitmeye teşvik edeceğiz. Onlar da (bundan sonra) orada lanete uğramış kimseler olarak seninle pek az süre komşu kalacaklardır. Nerede bulunurlarsa, yakalanırlar ve yaman bir şekilde öldürülürler. ENFAL SURESI 39== Baskı ve şiddet kalmayıncaya ve din tamamen Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer (küfürden) vazgeçerlerse şüphesiz ki Allah onların yaptıklarını hakkıyla görendir ENFAL SURESI 65== Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir. .......

Anket bölümünde bu saçma konun ne işi var? :)

Işid ayetleri saptırıyor.. Bir ayetin bir kısmını okuyup diğerlerini gözden gelirsen Kuran rahmet yerine acımasızlık olur çıkar.. Kuran adına bir hüküm vermek için tüm ayetleri bilmek gerekir.. Yetmez dile de hakim olmak, ayrıca Kelam bilmek gerekir.

IŞİD üzerinden İslam'ı eleştirmek samimiyetsizliktir..
İslam'ın içinde iki din var. Bir indirilen din ki o Kuran'daki dindir.
Diğeri ise uydurulan dindir.. Uydurulan dinin çeşitli şubeleri var işte
Sunnilik, şiilik, alevilik, nakşilik, kadirilik, selefilik, haricilik, şunculuk, bunculuk yüzlerce ..
Ancak indirilen din sadece müslüman diyor. Ve bir mümin asla bir mümin kardeşini öldüremez o dinde..

Bu açıdan IŞİD Kuran'ı değil geleneği uyguluyor.
Sunniliği uyguluyor.. İslam'da böyle önüne geleni tekfir etme, öldürme yoktur.
Bu sunni ve şii gelenekler de olan bir şeydir.

Sadece savaş ile ilgili ayetleri ön plana çıkarıp diğer merhametten bahseden onca ayeti görmemek nasıl bir samimiyettir?

SERBEST kursu yerine yanlislikla anket blumune tiklamisim ;(

Işid denen terör örgütü sünni falan değildir, sünnilik din değildir. Hiçbir Müslüman yani ehl-i sünnet onların yaptığını tasvip etmez, etmiyor. Konuyu açanın maksadı belli de, buradan ehl-i sünnete laf edip onları ışid denen terör örgütüyle bir tutanların tavrını görmek lazım.

bende sunniyim lakin bunlar kuranda gecen ayetler uydurma degil ayrica isid gibi orgutlerin 90% ni bizden daha iyi arapca biliyor kurani anliyor ben yillarca okumadim suan okuyorum bunlari gorebiliyorum daha bir suru var isid direk kuranda ne hukum geciyorsa onu uyguluyor yanlis bisey yok ortada..

Boşuna dinler bu dünyadaki en tehlikeli şey demiyoruz..

Kuran'ı anlamak ayrı bir şeydir. Arapça bilmek yetmez.
Ayetlerin ne söylediğinden ziyade ne söylemek istediği üzerine derin derin düşüneceksin ki ancak o zaman anlayabilirsin.. Bir de Kuran'ın bizzat yaşayıcısı olan Peygamber'in hayatı ile buluşturman gerekiyor..

Savaş reel bir olgudur. Elbette Kuran'da savaş ile ilgili ayetler olacak. Sonuçta hayat kitabıdır..
Ancak o savaş ile ilgili hükümleri de derinlemesine incelediğinizde, dindeki savaşın bile ne kadar merhametli ve onurlu olduğunu görürdünüz..

Mesela Kuran'ın hiçbir yerinde namaz kıldırılmayanlar öldürülsün diye bir ayet yoktur. Tam tersine Kuran'daki birçok suçun karşılığı ahirette hesap günü sorulacaktır.

Ancak Sunnilik dinin Kuran'a şirk koştuğu 6 büyük puttan biri olan sahih dedikleri hadis kitaplarda bir sürü hadisler uydurulmuş. Mezheplerin birçoğu da kendi mezheplerini doğru çıkarmak için bir sürü hadis uydurulmuştur. Şiilik dinine girersek şimdi orada Sunniliği bile geçen ne rezaletler vardır onları bahsetmiyorum bile..

Kuran'ı gelenekteki dinden kendini soyutlamadan okumadıkça anlayamıyorsun.. Temiz kafa ile okursan o ayetlerdeki merhameti bile görebilirsiniz.. :)

Yine recm konusu mesela, geleneğin baya hadis uydurduğu konulardan biridir. Hatta utanmamışlar hadisler ile Kuran'ın korunmuşluğuna bile saldırmışlardır.

“Zina yapan evlilerin taşlanarak öldürülmesini emreden ayet, Ayşe`nin döşeğinin altındaki sahifede yazılı bulunuyordu. Peygamber ölünce Ayşe onun defin işlemleriyle meşgul iken, evin açık kapısından içeri giren bir keçi o sahifeyi yedi ve böylece taşlama cezası Kuran`dan çıktı; ama hükmü devam ediyor” (İbni Mace 36/1944; Hanbel 3/61; 5/131, 132, 183; 6/269).

“Keçinin yemesi sonucu Kuran`dan çıkan taşlama ayetini Ömer Kuran`a tekrar sokmak istedi; ancak halkın dedikodusundan korktuğu için cesaret edemedi” (Buhari 53/5; 54/9; 83/3; 93/21; Muslim, Hudud 8/1431; Ebu Davut 41/1; Itkan 2/34).

“Bir grup maymun zina yapan bir maymunu yakalamış ve taşlama cezasını uyguluyorlardı. Onları bu haklı işte desteklemek için ben de taş atarak yardım ettim” (Buhari 63/27). (şaka gibi zina yapan maymun. evlenmemiş terbiyesizler)

Şimdi bu uydurmalara inan biri Kuran'ı okusa bile anlayabilir mi? Anlayamaz..
Kuran kolay gibi dursa da aslında anlamak için emek vermek gerekiyor.

Ayrıca din her şeyden önce samimiyettir. :) Samimi yaklaşırsan sen de doğruyu elbette bulursun.. :)

yazdiklarin celiskili lakin kuranda namaz kilin diye bir ayette yoktur peygamberimiz bile 40 yasindan sonra musluman olup peygamberligin 11 ci yilinda namaz kiliyor kuranda secde etmek kavrami vardir namaz bu kadar onemliyse niye bir kac kelime olarak gecer kuranda. dusun karmasik hale getirmeye gerek yok hersey belirli bir sekilde aciklaniyor islamin yayilis sekli cihadtir yani osmanlida yaptigi fetihler islam adi altinda yaptiklari anlatilmaz sekilde korkunctur din boyle yayilmistir acikca iman etmeyenleri oldurun diyor kafir olarak nitelendiriyor..

Bir de iftira atıyor, maymunun zinasıdır şudur budur, onu kim söylemiş, niye söylemiş bilmez. O kaynağı da açıp okumuş değildir, sadece yazmak için yazar, internetten bulduğu kaynaklarla amel eder :)

Diğerine gelince, namaz birkaç kelimeyle belirtilmiş değildir. Kur'an her kısmında namaz kılmaktan bahseder. Zekat vermekle yan yana zikredilir.

Ne demek yoktur? Bir şey bilmeden konuşma bak.. Kuran'da salat kelimesi vardır. Salat genel anlam da, ibadet, destek olmak, salavat, ve özel anlam da da bugün kıldığımız anlamıyla namaz kılmak vardır.

Namaz farsça kökenlidir. Kuran'da geçen salat kelimeleri ikame ile kullanıldığında bugünki bildiğimiz anlamdaki namaz kılmak anlaşılır. Bu konu da bir sürü ayet vardır.

Kuran'da namaz kılmak ibadeti yok demek cahilliktir. Okuduğunu söylüyorsun pek okumuyorsun sanırım. :) İki meal ile anlaşılmaz ki ilim gerekiyor anlamak için...

Beni Osmanlı'yı övdüğümü hiç gördün mü? Osmanlıyı savunmak gibi bir derdimiz yok biz İslam'ı savunuyoruz.
Osmanlı'daki din Sunnilik dinidir.. O din de var bak onlar.. Osmanlı ile ilgili çok daha kötü şeyler var zaten. Onlara girmeyelim de.. Dini sen onlar görme, din Peygamber yaşadığı dindir onu da ancak Kuran'dan öğrenebilirsin.. Sahih olan hadislerden de faydalanmak gerekir. Ama bir hadisin sahih olup olmadığını anlamak için akıl, Kuran'a uygun olması ve diğer sahih hadisler ile çelişmemesi gerekir.

İslam'da ganimet için değil sadece din üzerindeki baskıları ve kaldırmak için savaşılır. Savaşın başka bir nedeni yoktur.

Şuan fark ettim de İslam adına gerçekten hiçbir şey bilmiyorsun. Kuran'da namaz ibadeti yok demenden anladım bunu..

Kuran'da 5 vakit namazın 5'i de vardır. Sadece rekatları geçmez o da Peygamberin uygulamasıyla ve yalan üzerinde ittifak etmesi mümkün olmayacak kadar güçlü deliler ile bize kadar gelmiştir. Namaz kılmak zorunludur İslam'da hem de vaktinde kılınması gerekir.

Nedense, bizdeki inkarcı zihniyet samimi ve kaliteli değil.. Batılılara bakıyorum oradaki ateistlere, agnostiklere.. Bizdekilerden kat kat bilgiler.. Emek veriyorlar.. İnkar etmek için bile emek veriyorlar.. Bizde ise tam bir kalitesizlik hakim.. Müslümanın da inkarcısında da .. Delilsiz, keyfi konuşuyorlar..

Ezbere iki üç sure bilmenin ve başkalarına namaz kıldıracak kadar bilgi sahibi olmanın dindarlık ölçüsü olduğu bir ülke de ancak kalite de bu kadar olur zaten..

Sana daha fazla bir şey yazmayı düşünmüyorum. Bilmediğin bir kitap üzerinde bu kadar kesin hükümler vermen, üstelik inkar ettiğin bir din hakkında bu kadar, net hükümler düşünmen gerçekten mantıklı bir tutum değil. Kuran'da namaz kelimesi yok desen anlarım, ancak Kuran'da namaz ibadeti yok demek, cahilliktir. Üstelik buna rağmen kendini bilgili kabul ediyorsan, zaten ne anlatsam boş sana.. Ön yargılar gerçekten çok kötü, gerek aşırı geleneği savunmaya çalışanlardaki, gerekse dini inkar etmeye çalışanlardaki ön yargıları görüyorum da anlam veremiyorum.. Bir şeyi reddetmek için bile ona karşı samimiyetle yaklaşmak gerekmez mi?

Hayır kimseyi inan diye zorlamıyoruz. Ancak kalbinizdeki nefret bu kin.. Ne gerek var?
Madem inanmıyorsunuz? O zaman inanmadığınız ayetler ile inanmadığınız dini kötülemeyi nasıl mantıklı buluyorsunuz?
Bu bir çelişki değil midir? Madem inanmıyorsun, inanmadığın gibi bir yaşam sür..Yani reddetmek ayrı bir şeydir. Çamur atmak ayrı bir şey.. Bizdekiler bunu halen öğrenemediler..

İnkarcı kimse bana din vaaz etmesin.. Namaz'ın Kuran'da olup olmadığını Kuran'ı inkar edenlerden öğrenecek değiliz.

[YOUTUBE]EhQXwOseNyY[/YOUTUBE]​

Çok yanlış anlamışlar.

Geri