İşi bilen arkadaşlar

Konu sahibi son olarak 2486 gün önce görüldü
Merhaba arkadaşlar, bodyforumlarında aradığım cevapları buldum. Fakat fazla bilgiden zarar gelmez, öğrendiğimden bir fazlasını söyleyecek birisi çıkar belki.
Şimdi öncelikle ; Bulk dönemini 6 aydan 9 aya çıkartarak uzattım, fakat 10. Ay sonunda artık definasyon dönemine girmek istiyorum bunun için ;

Kilo : 80
Boy: 1.85
Vücut Yağ Oranı : %13

Kullandığım supplementler ;

Whey Isolate Protein 2000 Gr
Xtend BCAA 384 Gr
Weider Pure Creatine 600 Gr
Weider Glutamine 400 Gr
Hardline CLA 90 kapsül.

Sağlam bir spor geçmişim ve alt yapım var. Haftanın 5 günü düzenli spor yaparak geçiyor, hareketli bir işte çalışıyorum işim gereği fakat Yağ oranımı en fazla %12 ye kadar çekebildim.

İlaç adı clenbuterol.

Elimde clenbuterol kullanacağım zaman uygulamam gereken diyet ve alet hareketlerine kadar 4 haftalık programım doktor ve spor hocam tarafından hazırlandı,

Amacım vücut yağ oranımı %10 veya altına çekmek, bunun için clenbuterol adlı ilacı kullanma kararı aldım. bununla orantılı olarak, BCAA oranını servis başına arttırmayı düşünüyorum. Clenbuterol Hakkında belki 100 sayfa okumuşumdur, doktorumla defalarca konuştum, bir sürü body forumunda bilgi alışverişi yaptım, kullananların fikirleri, küre hala devam eden kişilerin fikirleri belki 60 farklı kullanan kişi ile konuştum.
Kullanma gibi laflardan ziyade bana gerçek anlamda kullanmış birisi ya da birileri varsa sorularıma cevap yazabilir mi ?

Sorularım ;

1) % kaç yağ oranıyla başladın,

2) Aklında ideal yağ oranın % kaçtı ?

3) % kaça kadar zorlanmadan sağlıklı bir biçimde çektin ?

4) Kullanırken piramit yöntem dışında uyguladığın ya da izlediğin yöntem var mı ?

5) Supplementler ile karıştırdın mı ?

6) BCAA yı porsiyon başına kaç grama çıkartın ya da çıkarttın mı ?

7) %0 şeker diyeti ile kullandın mı ? Kullandıysan sonuçları neler ?

8) Piramit kullanımı bittiği zaman, yağ oranını ne kadar süre koruya bildin ?

9) Kullanırken kaybettiğin kas kütlesi ne kadar ?

10) Pump yaptığın zaman damarlarda şişme oluyor mu ?

Şimdiden Teşekkürler arkadaşlar. :hi:

yağ oranını neyle ölçtüler

yağ oranını neyle ölçtüler

Hidrostatik yağ ölçümü.
Kaliper yöntemi.
Hastanede doktorum da ayrıca ölçtü. Oranlar tuttu.
Diyetisyen arkadaşımdan rica ile TANİTA denen zımbırtı.

Düzenli olarak ölçüm yaptırırım spor konusunda biraz programlı ve düzenli hareket ediyorum.

"Antep baklavasıda yaptım" demeyi unutmadın mı?

Öncelikle benim sorum sağlam spor altyapısı olan bir insanın bu kadar suplenmnntr kullanmasındaki amaç nedir?bu gıdalardan aldığın ek takviyeleri besinlerden de alabilirsin.parana ve bedenine yazık

Merhaba arkadaşlar, bodyforumlarında aradığım cevapları buldum. Fakat fazla bilgiden zarar gelmez, öğrendiğimden bir fazlasını söyleyecek birisi çıkar belki.
Şimdi öncelikle ; Bulk dönemini 6 aydan 9 aya çıkartarak uzattım, fakat 10. Ay sonunda artık definasyon dönemine girmek istiyorum bunun için ;

Kilo : 80
Boy: 1.85
Vücut Yağ Oranı : %13

Kullandığım supplementler ;

Whey Isolate Protein 2000 Gr
Xtend BCAA 384 Gr
Weider Pure Creatine 600 Gr
Weider Glutamine 400 Gr
Hardline CLA 90 kapsül.

Sağlam bir spor geçmişim ve alt yapım var. Haftanın 5 günü düzenli spor yaparak geçiyor, hareketli bir işte çalışıyorum işim gereği fakat Yağ oranımı en fazla %12 ye kadar çekebildim.

İlaç adı clenbuterol.

Elimde clenbuterol kullanacağım zaman uygulamam gereken diyet ve alet hareketlerine kadar 4 haftalık programım doktor ve spor hocam tarafından hazırlandı,

Amacım vücut yağ oranımı %10 veya altına çekmek, bunun için clenbuterol adlı ilacı kullanma kararı aldım. bununla orantılı olarak, BCAA oranını servis başına arttırmayı düşünüyorum. Clenbuterol Hakkında belki 100 sayfa okumuşumdur, doktorumla defalarca konuştum, bir sürü body forumunda bilgi alışverişi yaptım, kullananların fikirleri, küre hala devam eden kişilerin fikirleri belki 60 farklı kullanan kişi ile konuştum.
Kullanma gibi laflardan ziyade bana gerçek anlamda kullanmış birisi ya da birileri varsa sorularıma cevap yazabilir mi ?

Sorularım ;

1) % kaç yağ oranıyla başladın,

2) Aklında ideal yağ oranın % kaçtı ?

3) % kaça kadar zorlanmadan sağlıklı bir biçimde çektin ?

4) Kullanırken piramit yöntem dışında uyguladığın ya da izlediğin yöntem var mı ?

5) Supplementler ile karıştırdın mı ?

6) BCAA yı porsiyon başına kaç grama çıkartın ya da çıkarttın mı ?

7) %0 şeker diyeti ile kullandın mı ? Kullandıysan sonuçları neler ?

8) Piramit kullanımı bittiği zaman, yağ oranını ne kadar süre koruya bildin ?

9) Kullanırken kaybettiğin kas kütlesi ne kadar ?

10) Pump yaptığın zaman damarlarda şişme oluyor mu ?

Şimdiden Teşekkürler arkadaşlar. :hi:

Sen mutlu musun bunu çok merak ettim?

Evet çok fazla hemde, ama soruyu anlamadım neden sorduğunu ?

Şimdi söyle söylim 1.73 boyunda 63 kiloyum aynaya her baktığımda kendimi 80 kilo görüyorum ve sürekli diyet yaparak yaşıyorum bazen bu takıntı beni zevklerimden alikoyuyor mutlu muyum çok mutluyum ama aslında değilim kafa hep kilomu aldım çokmu yedim modunda olduğu için bence mutlu değilim.

Sendeki durumda bana biraz takıntı gibi geldi spor yapman çok güzel ama verdiğin bilgilere göre gayet orantılı fit ve düzgün gibisin bu yüzden çok fazla takiyormusin takıyorsan mutlu olabiliyormusun diye merak ettim

Yeminle ben sıkıldım yazdığım çvbtan:D

Şimdi söyle söylim 1.73 boyunda 63 kiloyum aynaya her baktığımda kendimi 80 kilo görüyorum ve sürekli diyet yaparak yaşıyorum bazen bu takıntı beni zevklerimden alikoyuyor mutlu muyum çok mutluyum ama aslında değilim kafa hep kilomu aldım çokmu yedim modunda olduğu için bence mutlu değilim.

Sendeki durumda bana biraz takıntı gibi geldi spor yapman çok güzel ama verdiğin bilgilere göre gayet orantılı fit ve düzgün gibisin bu yüzden çok fazla takiyormusin takıyorsan mutlu olabiliyormusun diye merak ettim

Yeminle ben sıkıldım yazdığım çvbtan:D

Takıntı değil aslında, ölçülerim ideal olması gerektiği gibi, zaten vücut yağ oranını %10 lara çektiğin zaman spor yapmayan insanda bile karın kası görünebiliyor, sorunum o da değil. Kendime hedef koydum ve bu hedefe doğru emin adımlar atıyorum, gerçekleştirmek istiyorum artık bana göre zirveyi görmek istiyorum. Vücut doğal olarak yapabileceğini yaptı artık yapmıyor yani hep aynı kalıyor :D
Ama daha iyisini yapmak varken neden ideal vücudu kabul edeyim ki ? Aynaya bakınca fazlaca iyi hissediyorum emeklerimin karşılığını aldım diye seviniyorum ama daha iyisini istiyorum. Farklı bir yol izlediğim zaman kas kütlemi kaybediyorum ve bunu istemiyorum korumak istiyorum, vücudum biraz inatçı benim.
İnsan sınırlarını zorlamadan yapabileceklerini bilemez derler. :)

Takıntı değil aslında, ölçülerim ideal olması gerektiği gibi, zaten vücut yağ oranını %10 lara çektiğin zaman spor yapmayan insanda bile karın kası görünebiliyor, sorunum o da değil. Kendime hedef koydum ve bu hedefe doğru emin adımlar atıyorum, gerçekleştirmek istiyorum artık bana göre zirveyi görmek istiyorum. Vücut doğal olarak yapabileceğini yaptı artık yapmıyor yani hep aynı kalıyor :D
Ama daha iyisini yapmak varken neden ideal vücudu kabul edeyim ki ? Aynaya bakınca fazlaca iyi hissediyorum emeklerimin karşılığını aldım diye seviniyorum ama daha iyisini istiyorum. Farklı bir yol izlediğim zaman kas kütlemi kaybediyorum ve bunu istemiyorum korumak istiyorum, vücudum biraz inatçı benim.

Bence su konuya boydan bi resim at :hi: ciddiyim merak ettim bu bir rica :papatya:

Geri