İşe gitmemek için hangi bahaneleri kullanıyorsun ?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hele ki pazartesi günleri aşırı zoruma gidiyor çalışmak..Pazar günleri bütün dostlarla kahvede buluşuruz sabah 3-4’e kadar yatmadan işe gitmem lazım..Tabi ki onca Batak keyfi sonrası çalışmak zoruma gider.!Geçen pazar yine bir yalan uydurdum gelmiyorum işe midem ağrıyor,kusuyorum diye,O günü öyle yırttık..

Avrupa'da da olsan bahane bulmak gerekiyor demek....

Benim "İşe gidesim yok" demem yetiyor....

Bu sabah zar zor kalktım suratım alman helga’nın suratı gibi resmen patlayacağım..söyleyecek yalanda kalmadı

İse gitmemek için değil de lisede yazın arada bir çalıştığım zamanlar olurdu bir ay kadar. Bazen yerleri sevmezdim o zamanlar da, köye gidiyoruz tanisiniyoruz ailecek diye sallayıp çıkışı veriyordum...

yönetici pozisyonunda çalışan biri olarak böyle bir bahaneye ihtiyaç duymuyorum. arıyorum bugün veya yarın gelmeyeceğim diyorum. 15 yıldır aynı iş yerinde çalışmanın verdiği güven de var elbette.

Kritik bi durum olmadıkça beni demoralize eden bir şey degil işe gitmek.

Kafayı dağıtmak lazim

Bahane uydurmuyorum, ihtiyaç duymadım buna.

Sabahın ayazında işe gitmemek için bir yalan düşünüyorum..

benim genelde talebim erken çıkış için oluyor, herhangi bir bahaneye de gerek kalmadan izin verir patroncuğum, sağ olsun. geçen yaz, @Hiç Düşünce buluşacağım zaman “nereye yetişeceksin yine?” diye sorunca neden bilmiyorum, birden ağzımdan “arkadaşımın nikahı var” çıkıverdi.fdkjf “tamam, ben seni bırakırım” deyince saat üçte olan buluşmaya beşte gitmek zorunda kalmıştım....... çünkü kendimi nikah salonunun orada bıraktırdım mecburen.fjg bahane bile uyduramıyorum, saçmalık..........

@Aze bilir 7 yıllık hava alanı işinde bir kere bile rapor almadım, bir kez işe gitmemezlik yapmadım.. kıymet bilirler mi.. hiç sanmam.
Şimdilerde serbest meslek, canım isterse çalışıyorum. Saatlerim, günlerim, her şeyi ben belirliyorum.
Aşırı derecede sorumluluk gerektiren işlerde izin konusu sıkıntılı oluyor.

Bahanem olmuyor, gerekçem oluyor. Sorun yaşadığım birimlerde dahi iş ahlakım bilindiği için saatlik izinlerde, yıllık izinlerde ya da sıhhi izinlerde hiç sorun yaşamadım. En anlaşamadığım yöneticimde bile bu konuda kredim sonsuzdu.

ben işe gitmiyorum
iş bana geliyor

Sağlıkla ilgili hiç yalan söylemem çünkü dönüp dolaşıp başıma geleceğini düşünüyorum..

Ve ne zaman izin istesem geri çevrilmiyor şefle arayı tutmanın artıları bunlar..

Çalışmayı severim,o yüzden bahaneye ihtiyaç duymuyorum.

Geri