İsa Hiç Yaşamadı

Konu sahibi son olarak 3067 gün önce görüldü
"İsa hiç yaşamadı, bu yüzden Hristiyanlık yalan, dolayısıyla tüm dinler yalan"

Keşke her şey bu kadar kolay olsaydı.
Non-Teistler ve Ateistler arasında çok yaygın bir şekilde bulunan ve giderek yayılan yanılgı.

Ha buna bir de "Jesus & Horus" benzerliği gibi bir mit de ekliyorlar, iyice "yapıp", sonra da "sıvıyorlar" .

Üzgünüm baylar, İsa bal gibi yaşadı.

Biliyoruz hatta goge yukselip, oluleri diriltti :p

Çok saçma.. Tüm peygamberler yaşamıştır. Hz. İsa'da yaşadı ve öldü.
İncil müjde demektir zaten.. Hz Muhammed'in müjdesini tebliği etti.

Herkul de yasamistir. Hatta tanri zeusun hem oglu hem de yeryuxundeki golgesidir

Hz İsa eski ahitte Yok ama bir anda Yeni ahitte çıkıyor dinler yahudi uydurmasıdır hala inşallah diyorum d:

Hiç bir tarihçinin dönemindeki peygamberleri yazmamaları çok ilginç. Düşünsene lan. Tarihçisin, senin zamanında peygamber gelmiş ama hiç umursamamışsın

images

Adam inecek aşagı tek tek ensenize yapıstiracak en sonunda.

Hz İsa nin yaşadığı dönemden hiçbir tarihcinin bizzat İsa da n bahsettiği hiçbir belge olmaması ve havarilerinden at pauli nin Hristiyanlığı n yayilmasinda ki üstün emeği sebebiyle Belki de İsa hiç var olmadı yorumlarını okumuştum ama bunu 'tüm dinler yalan' sofuluguyla sunmak komedi

Bazı insanlar ne saçma şeyleri zekice şeyler söylediklerini sanarak yazıyorlar. Cehalet diz boyu.. Sonra bu tarz kişilere de cahil diyorum millet alınganlık yapıyor.. Bilmiyorsan susacaksın kardeşim.. Bilmediğin konuda yorum yapmayacaksın.

Eski ahitte elbetteki ismi olmayacak. Eski ahit denilen şey zaten Hz.İsa'dan önceki Peygamberlere vahiy edilen kitapların toplamıdır. Eski ahit yeni ahit isimlendirmesi de sonradan Hristiyan ilahiyatı tarafından uydurulmuştur zaten.

Yoksa Hz. İsa Tevrat'ı yürürlükten kaldırmadı tam tersine onu tasdik etti.. Bugün Hristiyanların kendi anlayışlarına göre Yeni Ahit kadar, Eski Ahitten de sorumludur.

Üstelik bu kitaplarda ciddi işaretler var. Tahrif var ama doğru kısımlar da var. Okuyan kişiler bunu çok rahatça anlar..

Dinler Yahudi uydurmasıdır demek ayrı bir cehalet örneğidir. Çünkü biliyoruz ki Çin, Mısır, Babil uygarlıklarında..
Eski İran'da da dinler vardı. İlk insanla ile birlikte din serüveni başlamıştır.

Din inkar edilecek bir olgu değildir. Salat kelimesinin ikame ile kullanıldığında namaz kılmak olduğunu bile bilmeyen kişilerin böyle dini konularda kendinden geçerek cahilce yorumlar atması mantıklı mı?

Bugün Hz Muhammed diye biri hiç yaşamadı diye çıkanlar da var.. İnkarın sınırı yok..
Yahu madem inanmıyorsunuz peki hiç tarih biliminden de mi nasiplenmediniz?

O kadar yazılmış mektup var ki, onlar halen duruyor. Açın okuyun.
Şu yaşamadı bu yaşamadı diye yalan uydurmanın anlamı yok..

Ayrıca Allah'a inanmayan insanların sürekli dini konularda bir kuşku içinde olmalarını da anlıyorum.

Sonuçta iman pozitif bir olgudur. Bir değerdir.
İnkar ise değersizliktir. Yok demektir inkar.. Yoksa neyini tartışıyorsunuz?

Böylesine çelişkiler dolu fikirler Türkiye'de işte çağdaş fikir diye tanıtıyor.. Biraz sorgulayınca çelişkiler ortaya dökülüyor..

Bizim dindarımız maalesef kalitesiz çoğu şeyi bilmiyor.. Sırf atadan gördüğü için yapıyor..
Ama bizim ateistimiz de kalitesiz.. Ne dediklerinden haberleri bile yok..

Yabancı ülkelerdeki dini tartışmalara bakıyorum. Felsefi sorgulamalara.. Adam inkarcı da olsa zeki. .Kalite var.. Bir bilimsellik var.. Bir mantık var görüşünde her ne kadar doğru olmasa da ..

Bizdekiler şöyle sanıyorum böyle sanıyorum. . Uydurma menkıbelere inanıp onun üzerinden eleştiriler yapmak falan.. Bu işte bizdeki seviye..

Biraz kalite lütfen.. Herkes için diliyorum bunu..

Konuyu içeriği ve gidişatından ötürü tartışma bölümüne taşıdım. Alıntı yaparak cevap verebilirsiniz.

"Tüm dinler yalan sofuluğu" dedi la adam..

Bazı insanlar o kadar tek düze ve oradan buradan duydukları ile konuşuyorlar ki..

Hz.İsa Kral Hirodes'in ölümünden kısa bir süre sonra yaşamıştır. Bu bilgiler Yahudi tarihçi Josephus'un kitaplarında geçiyor. Hz. Yahya Hz. Zekariya Hz.Meryem zaten aynı dönemde yaşamıştır.

Tiberius'un ilk dönem Hristiyanlara yaptığı baskılar da kitaplarda geçer. Elbetteki direkt isim olarak arıyorsanız bulamayabilirsiniz de Hz.İsa zaten ölmeden önce çevresine çok kişi toplanmadı. Zamanla yayıldıkçça ama baskılar da arttı.

Yani kısacası hiçbir şey durduk yere çıkmaz. Yolun ortasında iki tane taş olsa insan aklı bunu buraya koyan birinin olduğunu anlayabiliyor.. Ama şu rasyonel evrenin bir yaratıcı olduğunu ve bu yaratıcının rahmeti gereği hayata karışması gerektiğini anlayamıyor.. Cidden yazık..

Akıl tutulması yaşandığı açıktır..

Hz İsa ve ilk Hristiyanların uğradığı büyük zulmler ile ilgili Romalı ve Yahudi tarihçilerinin bir sürü eseri vardır.
Peygamber Efendimiz zaten daha somut olarak nettir. Yazdığı mektuplar bugün elimizdedir. Ona yazılan mektuplar ortadadır..

Hayır ben kimseye inkarı bilinçli seçmişse gel inan demiyorum.. Sonuçta tercihlere saygı vardır Kuran'da..
Ancak inkar etmek ayrı bir şeydir, yalan söylemek ayrı bir şeydir..

Bilim diye bir şey var.. Biraz Tarih, Sosyoloji okuyun.. Kültürel değişmeler öyle durduk yere olmaz.
Hayata sırf gördükleri ile bakan insanlar cahildir zaten..

O zaman şu da yoktu bu da yoktu. .Bizden hiçkimse yoktu ben görmedim falan.. Bu tarz saçmalıklar alsın başını gitsin.. Bu mu yani? "Yok dedim yok oldu." Öyle mi? Öyle değil işte.. Öyle olmaz.

Bu konuda yazacaklarım bu kadar. Anlamak isteyen için sivrisinek saz anlamayana davul zurna az..
Hz. İsa kesinlikle yaşamıştır. Hz. Musa'da öyle..

Zaten dinlerin hiçbirisi ayrı değildir. Her yeni gelen din öncekinin bozulan kısmını düzeltmiştir. Yoksa emirler ve yasaklar zaten aynı.. Bugün Tevratı okuyunca da Hz.Yusuf'un kıssasını görüyorsun. .Kuran'ı okuyunca da..
Aralarında sadece doğru bilgi, zanlı bilgi farkı vardır. Yoksa Peygamberimiz zaten yeni bir din kurmamıştır..

Dinler felsefi akımlar gibi değildir.. Bir felsefi akım kurabilmek için kendinden önceki tüm filozofları eleştirmen gerekir.. Ancak hiçbir Peygamber kendinden öncekileri reddetmemiştir. Tam tersine tasdik etmiştir.

Din akılla anlaşılabilecek kadar rasyonel bir olgu aslında.. İslam hele de en akılcı dindir..
Hurafelere bulanmış din anlayışlarını kastetmiyorum ama..

Ayrıca dinlerin olmadığı bir toplumda, evrensel bir ahlak yasası oluşturamazsınız.. Sonuçta iyilik ve kötülük ancak Allah'ın varlığı ile anlam kazanan kavramlardır.. İnanmak hayata pozitif bir değer katar.. Sorumluluk duygusunu geliştirir..

Hz. İsa'nın gerçekten yaşayıp yaşamaması tarihçilerin branşına giren bir tartışma. Buna dair tarih bilgim kısıtlı olsa da sonuçlarına dair bir yorum yapabilmem mümkün.

"İsa hiç yaşamadı" önermesini ele aldığımızda şunu görürüz;

Dünyada şu anda topal da olsa yürüyen toplumsal bir düzen var ve bu toplumsal düzenin en büyük mottolarından biri olan dinin yalan çıkmış olmasının sonuçları haddinden fazla olacaktır. Sadece İncil ve bununla bağlantılı Hristiyanlık ve mezhepleri değil, İslamiyet'e kadar uzanacak(çünkü Kur'an'da da İsa ile ilgili bölümler mevcut) milyarlarca insana etki edecek bir açıklamadır. Bundan ötürü, eğer gerçekten yaşamamış olsa bile bunun açığa kavuşturulabileceğini zannetmiyorum.

Tarihin bir şeyleri 'henüz' açıklayamıyor olması o teorinin yada görüşün doğru olduğunu kanıtlamaz. Bir şeyin var olmasının mümkün olması var olduğu anlamına gelmediği gibi, var olduğunu kabul etmemiz veya farz etmemiz anlamına da gelmez. Bu nedenle taraflar herhangi bir söylemde bulunurken eldeki olgulara, verilere göre hareket etmelidir.

Doğrusu İncil'e dair vakti zamanında biraz okumalar yapmış olsam da bu konuda pek fazla bilgim olmadığı için yazıları okumakla yetineceğim.

Söz konusu isa'ysa the man from earth tavsiye ediyorum. Makul bir isa teorisi gayet hoş tartışılmış. Ayrıca doğmalar üzerine de katkı sağlayabilecek yoğunlukta bir film.

İsa yaşadı ve çarmıha gerildi. İncil denilen kitap(lar) aslında biyografidir. Bir nevi tarihsel belge sayılırlar. Çok fazla olmaları bile yaşadığını daha fazla kanıtlar.

No Pasaran üzgünüm dostum ama yukarıdaki yorumun şunu hatırlattı :D

[YOUTUBE]SViytLRDnPg[/YOUTUBE]

Geri