İş veren olsaydınız; hangi üniversite mezunlarına yönelirdiniz? Vakıf? Devlet?

Konu sahibi son olarak 41 gün önce görüldü

İş veren olsaydınız; hangi üniversite mezunlarına yönelirdiniz? Vakıf? Devlet?

• Vakıf üniversitesinden mezun olanlara yönelirdim

Kullanılan: 0 0.0%
  • İlgilenmiyorum / Fikrim yok

Kullanılan: 0 0.0%

• Kullanılan toplam oy
    5
Eğer iş veren olsaydınız; vakıf üniversitesinden mezun olanlara mı yoksa devlet üniversitesinden mezun olanlara mı yönelirdiniz?

cv leri incelerdim, sonra konusma seysine ne diyorlar turkce her aday icin ondan yapardim. Hangisinin ahlaki daha iyi Ve hangisinin daha cok ihtiyaci varsa onu alirdim. Zaten tecrube zamanla kazaniliyor hepimiz gectik o yollardan

Bölüme bağlı olduğunu düşünüyorum. Tıp, diş hekimliği gibi sağlık bölümlerinde -genelde- vakıf üniversitesi mezunları tercih edilir. Ama mühendislikte en iyi ilk 5 üniversite kesinlikle devlet üniversitesidir.

Devlet üniv'lerini tercih ederim. Diğerlerini genellemeyelim ama malum .

Hiç farketmezdi, kriterlerime uyana yönelirdim

Devlet tabiki,parayla okuyanlardan cacık olmaz.
parayı bas oku, beyni olsaydı da kazanıp okusaydı.

iş veren olaydım otomotiv üzerine yarış wrc f1 tarzında bir yerde olak isterdim.

işe alınacak kişileri de eğitimiinden daha çok uğraştığı bilgisiyle değerlendirirdim.

Mühendislik adına konuşacak olursam Devlet/Vakıf fark etmeksizin en çok blog yazan, teknik bilgisi olan ve bunu aktarabilen işi kapardı. İstediği kadar diferansiyel denklem çözsün, sıfır teknik adama iş verilmez.

İş veren olsaydım mühendislik konusunda olurdu. devlet üniversitesinde cv'si farketmez. bayan için çizim programalrını bilen Autocad,staforcad, SAP programlarını bilen netcadden anlayan bayanlardan alırdım.
Erkek içinde anlama ve idrak yeteneği olan , ağzı iyi laf yapan teorik bilgisi tam olan ve çalışma hevesi olanları alırdım.

sırf ihtiyacı daha fazla diye adam almazdım. İhtiyacı daha fazla olanlar yüzünden millete ihtiyaç duyacak hale gelmek istemem çünkü.

Geri