İş Kariyer Ticaret Yardım lazım

• Kullanıcı Naber
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İş Hayatı ve Kariyer
Konu sahibi son olarak 3493 gün önce görüldü
Merhaba öncelikle 20 yaşındayım ticaretle uğraşmak istiyorum aileden gelen bir şey heralde.Ailenin işini yap diyenler için söylüyorum tekstil yapıyorlar ama benim yapmak istediğim meslek değil.Daha önce bir çok sektörde çalıştım ama en uzunu asansör işini yaptım.Asansörle ticaretin ne alakası var diye düşünebilirsiniz bir kısıma kadar hak veriyorum ama şöyle bir durum var asansörde bulunan kartlar işi öğrendikten sonra çinden getiririm toplu getiririm ucuza burada okuturum dedim baktım olur mu olur ama asansör bana göre olmadığını anladım ağırlığından değil ortamından dolayı.Ticaret olarak ne yapabilirim diyorum öncelikle hangi işi seçmeliyim onu bilmiyorum.Çevremizde bilmem krom yapıştırıcı mı onun gibi bir şeyi sadece amerika ve japonya olması lazım iki ülke getiriyor türkiyeye başka ülkeden getiremiyoruz yasak 50 100 tl gibi bir rakam adam onu oradan alıyor buraya getiriyor satıyor birkaç ülke üzerinden daha ucuza mesela deli para kazanıyor söylesen ne yapıştırıcı ya hadi git derler benim daha sağlam bir şey yapmam lazım.Okullarla ilgili ayarlardığım bir plan var ama asıl problem riske atmadan ya olmazsa diye bir iş öğrenicem.Diyeceksiniz okul olmazsa risk almamak için bir iş öğrenip ticaretini yapıcaksın hemde ticaret yapmaya kalkıyorsun gerçekten enteresan ama şu durumda okul daha riskli ama risk sevmiyorumda değil :) Asansörün elektriğin ticareti olur ama zor olur.Daha çok ticaret diyebileceğiniiz vereceğiniz her tavsiye benim için önemli ama derseniz o söylediklerin ticareti olur ama şöyle şöyle zevkle okuyacam ve her yorumu okuyacağım sağolun beyler bayanlar
Not:Konuşmanın bir kaç yerinde geçen onu yapmam bunu yapmam diyorsun diyenlere kıllatmayın ;) çıta yüksek diyelim (yapıştırıcıyı hatırlayın :)

Aç bir emlak dükkanı otur.
Paran varsa aç bir doğal gaz bürosu onada makina mühendisi tutman lazım.
yada çinden tlf parçaları getirip tlfculara topdan sat.
yada aç bir çiğköfte salonu geç başına.

Ticaret riskli iştir ticaret yapmak için ticaret beyni olmalı herkes ticaret yapamaz basit iş değil.

İyi düşün derim...

Aç bir emlak dükkanı otur.
Paran varsa aç bir doğal gaz bürosu onada makina mühendisi tutman lazım.
yada çinden tlf parçaları getirip tlfculara topdan sat.
yada aç bir çiğköfte salonu geç başına.

Ticaret riskli iştir ticaret yapmak için ticaret beyni olmalı herkes ticaret yapamaz basit iş değil.

İyi düşün derim...

telefon parçaları hoşuma gitti fikir olarak ilgilendiğin için teşekkür ederim bu bölümler nedense fazla dikkat çekmiyor :(

Bu devirde ticaret yapacaksan bayanlara yonelik yapacan. Almadan duramiyolar.

Canta taki taklavat dukkani ac deli para kesersin.

Dönercilerin batmama gibi bir özelliği var mesela.

Ama benim istediğim şeylere ne kadar erişebilirim onlarla.Evet altıma son model arabamıda alabılırım ama benım cıtam daha yuksek ama bu fıkırle soyledıgın ısın daha detayları yonlerı aklıma geldı yardımcı olmaya calıstıgın ıcın tesekkur ederım

dönercilik herkes bir yerden para kazanmaya devam ediyor etmeli ama istediğim seviyeye gelemem ama sanada tesekkur ederım donercılıkle ılgılı baglantılı olan ısler aklıma geldı yınede tesekkur ederım

naber forumda mı ticaret yapcan :p

Uzun çıta ağır gövdeyi zemine yumuşak indirmiyor

Para kazanmak istiyorsan farklı bişey yapmalısın ç(henüz benim aklıma gelmediği için yapamadım) birde bi şeye para bağlacaksan bu parayla ilgisi olan bişi olmalı nitekim çok kazanıp çok batıran bi tecrübeye sahibim.Parayı bağladığın şeyin zarara uğradığını anladığın vakit onu nakite çevirebileceğin bişi olmalı.Kadınlar ile ilgili yada oyuncaklarla ilgili alanları tavsiye ediyorum ikiside kaybettirmez

Ticaret için birinci dereceden önem arzeden şey sermayedir. Sermaye olmadan ticaret olmaz. İki elma alayım onu satayım dört olsun, dört olduktan sonra sekiz olsun gibi hikayelere çok kanmamalısınız. Bakkallıktan fabrikatörlüğe yükselme hikayelerinin şu zamanda karşılığı yok. Çünkü piyasa öyle işlemiyor, küçük olanı eziyor. O nedenle güçlü girmek ve "iyi" denebilecek bir sermayeye sahip olmak önemli.

İkincisi kendi zevklilerinizden çok piyasa ve piyasanın ihtiyaçlarına göre düşünmeniz gerekir. Bulunduğunuz yerel bölgenin koşulları buna etki eder. Satmayı düşündüğünüz ürünü kim alacak? Kime hitap edecek? Arz/talep dengesi ne? Kim, niye, niçin, nerede hangi ihtiyacını gidermek için o ürünü sizden alacak gibi sorulara cevap vermeniz gerekir.

Üçüncüsü satmayı düşündüğünüz ürünün özelliklerine ve hitap ettiği sektöre dair bilginiz olması gerekir.

Sektörel açıdan soruyorsanız eğer bilişim sektörü günlük olarak çok değişen ve kendisini kısa zamanda yenileyen bir sektör. İçeriğine çok vakıf değilseniz girmemeniz daha iyi olur. Şubat-mart aylarına kadar yapı sektörü düşüşe geçer. Ayrıca yapı sektörü ürünleri dolar endeksli olduğu için şu anki kurlar sıkıntılıdır. Yapı sektörünü ister istemez olumsuz yönde etkiler.

Bence yapabileceğiniz en iyi şey şu aşamada eksperlik. Toplu şekilde mal alıp toplu şekilde satmak. Tedarikçilik yapmak. Ama bunun için de iyi bir çevrenizin olması ve çok gezmeniz şart.

Geri